Forum Logo




Kadınların Efendi Adam Yerine Kötü Çocuk Tercihi


Kullanıcı Etiket Listesi

Like Tree3Beğeniler
  • 1 Post By f8r7t
  • 1 Post By Asi Ruh
  • 1 Post By Lyra

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 06 Temmuz 2023, 14:05   #1
Çevrimdışı
Banlı Üye
Kadınların Efendi Adam Yerine Kötü Çocuk Tercihi




Kadınların Efendi Adam Yerine Kötü Çocuk Tercihi
Www.TrendForum.Net



Kadınların 'bad boy'lara ilgi duymasına neden olan karakterler için popüler kültürü suçlayarak başlayalım. Bizi kötü çocukların o kadar da kötü olmadıklarına (The Originals), iyi kızlara aşık olduklarına (10 Things I Hate About You) ve ıslah olmuş çapkınların en iyi eşler olduklarına (Bridgerton) ikna ederek fikirlerimizi değiştiriyor. Bu arada, iyi adamlar da dışarıda, siyahlar giymiş (deri için ekstra puan!) karizmatik erkeğin kızla -görünüşte büyük, yasak bir maceraya- kaçışını izliyor.

Peki bu klişe doğru mu? İyi adamlar gerçekten hep son tercih midir? Kadınlar sadece kötü erkeklerden mi etkilenir? Bu popüler tartışmanın şifrelerini çözmek için bilime başvurduk. Psychology Today'de psikolog Jeremy Nicholson, yazar Casey J. DeBuse'un Kötü Çocuklar Erken mi Kaybeder? An Investigation of a Lay Theory of Heterosexual Women's Mate Preferences adlı çalışmasına atıfta bulunarak, konunun derinliğine dalıyor, karmaşık katmanlarını inceliyor ve tüm flört oyununu basitleştirebilecek bir fikir birliğine varıyor.

DeBuse, heteroseksüel kadın katılımcılarla üç çalışma yürütmüş: erkek prototipleriyle ilişkili özelliklerin bir listesini oluşturmak, bu özelliklere göre profillere duydukları romantik ilgiyi derecelendirmek ve aynı profillere bağlanma tarzlarını gözlemlemek.

1
İlk çalışma için, mevcut iyi çocuklar ve kötü çocuklar düzlemine iki prototip daha eklenmiş: 'kahramanlar' ve 'kaybedenler'. Bu amaçla, kadınlar her bir prototip için aşağıdaki özellikleri sıralamış:

Kötü çocuklar ve kahramanlar 'baskın' olarak görülürken, iyi çocuklar ve kahramanlar 'destekleyici' olarak kabul edildi. Fiziksel çekicilik açısından, kötü adamlar ve kahramanlar kazandı.



2
Partner olarak iyi çocuk ve kötü çocuk


İkinci çalışmada, kadınlardan çeşitli prototipleri olası partnerler olarak nasıl ölçeceklerini açıklamaları istenmiş. Genellikle atılgan, kendine güvenen bir figür olarak sunulan kötü çocuk, ideal kısa vadeli veya cinsel partner olarak seçiliyor. Öte yandan iyi çocuk, uzun vadede bağlanmak isteyenler için ideal, iyi bir ilişki partneri olarak görülüyor. Hem iyi adam hem de kötü çocuk özelliklerine sahip olan kahraman, katılımcıların onu hem ilişki hem de cinsel partner olarak listelemesiyle, tercih edilen eşleşme olarak onaylanıyor.

Tercihlerini kötü çocuklardan yana kullanan ve kısa vadeli fiziksel çekiciliği uzun vadeli duygusal desteğe tercih eden kadınların daha çekingen kişiliklere sahip oldukları ve uzun vadede bir partnere bağlanma konusunda güven sorunları yaşadıkları görülmüş. Bazı durumlarda, bu katılımcılardan birkaçının düşük öz saygıdan muzdarip olduğu ve bu nedenle daha fazla anlık tatmin sağlayacak türden bir partneri tercih ettikleri tespit edilmiş. Bu mantık, "hak ettiğimizi düşündüğümüz sevgiyi kabul ederiz" ilkesine dayanıyor. Buna ek olarak, kaygılı ve sosyo-cinsel yönelimi yüksek kadınlar kötü erkeklere yönelme eğilimi göstermiş.

Bu arada, partner olarak iyi erkekleri tercih eden, fiziksel çekicilikten ziyade duygusal destek beyan eden kadınların özsaygılarının daha yüksek olduğu, sekse ilgilerinin biraz daha kısıtlı olduğu ya da her ikisinden de biraz olduğu görülmüştür. Uzun vadeli bir ilişkiye kendini adamaya istekli, istikrarlı bir partner bulmak, çekici veya baskın birinden daha öncelikli olmuş.

Doğal olarak prototip 'kahraman', kısmen kötü çocuk ve kısmen iyi adam özelliklerine sahip birine yönelen kadınlar, aynı özellikleri kendi içlerinde tanımlayanlardı. Bir ilişkinin hem tutkulu hem de şefkatli yönüne aktif bir ilgi duyduklarını bildirmişler.

Basitleştirmek gerekirse, çalışma, kadınların kısa süreli bir kaçamak aradıklarında kötü erkeklerle eşleşme eğiliminde olduklarını, daha istikrarlı uzun vadeli bir ilişki içinse iyi erkekleri aradıklarını öne sürüyor. Bu mantıkla, iyi erkeklerin sonuncu olmadığını varsaymak muhtemelen doğru olacaktır.
 
Alıntı ile Yanıt

Alt 06 Temmuz 2023, 14:11   #2
Çevrimiçi
Gold Üye
Yanıt: Kadınların Efendi Adam Yerine Kötü Çocuk Tercihi




Kadınları anlamak mümkün değil fmdmkd
DeepSilence bunu beğendi.
 
Alıntı ile Yanıt

Alt 06 Temmuz 2023, 14:12   #3
Çevrimdışı
Diamond Üye
Yanıt: Kadınların Efendi Adam Yerine Kötü Çocuk Tercihi




Kadınlar kötü çocuk sever bu maalesef acı bir gerçek.
DeepSilence bunu beğendi.
__________________
Kahrolsun psikolojisi düzgün insanlar!
Yaşasın tam bağımsız ruh hastası BEŞİKTAŞ'lılar!
 
Alıntı ile Yanıt

Alt 06 Temmuz 2023, 14:14   #4
Çevrimdışı
Diamond Üye
Yanıt: Kadınların Efendi Adam Yerine Kötü Çocuk Tercihi




genelleme yapmayın ben nefret ederim bad boy takılan ana kuzularından.
DeepSilence bunu beğendi.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
adam, çocuk, efendi, kadınların, kötü, tercihi, yerine


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Adam ne demek? Adam kime denir? Beatrice Kafamıza Göre 11 23 Nisan 2024 23:09
Kalıp Kıyafetle Adam, Adam Olmaz Asi Ruh Ata Sözleri Ve Deyimler 0 25 Haziran 2023 05:20
Kedilerin tercihi kadınlar Beatrice Hayvanlar Alemi 5 04 Aralık 2022 14:20
Feminist kadınların bütün kadınların sesi olduğunu sanması Er Şaban Trend Sözlük 9 13 Ekim 2022 19:37
''Bakkal Hasan Efendi!'' KoJiRo Beşiktaş 0 01 Haziran 2022 20:34




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net