Forum Logo




Harvard'a Göre Gün İçinde Daha Fazla Enerji İçin Edinebileceğiniz 6 Alışkanlık


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 29 Ağustos 2023, 14:28   #1
Çevrimdışı
Banlı Üye
Harvard'a Göre Gün İçinde Daha Fazla Enerji İçin Edinebileceğiniz 6 Alışkanlık




Harvard'a Göre Gün İçinde Daha Fazla Enerji İçin Edinebileceğiniz 6 Alışkanlık
Www.TrendForum.Net

Daha yorgun hissetmenize neden olan alışkanlıklar gibi, ihtiyacınız olan enerji artışını sağlayan alışkanlıklar da vardır. İşte günü daha enerjik geçirmeniz için yardımcı olacak alışkanlıklar.






Gün içinde daha fazla enerjiye sahip olmak, işlerinizi zamanında bitirmenize, işte iyi performans göstermenize, ofise gittikten sonra egzersiz yapmak istemenize ve hatta dizinizin bütün bir bölümünü uykuya dalmadan tamamlamanıza yardımcı olabilir.

Enerji seviyenizin gün içinde değişmesi normaldir, beslenme düzeninizden veya yaptığınız aktivitelerin yoğunluğundan etkilenebilir ve zaman zaman düşebilir, bilmeniz gereken önemli şey, bu değişikliklerin çok şiddetli olmasını veya yaptığınız işin yarısında yakıtınızın bitmesini önleyen şeyler, yiyecekler, alışkanlıklar ve daha fazlası.

Bilim, sigara ve alkol gibi kötü alışkanlıkların sizi normalden çok daha yorgun hissettirebileceğini söylüyor, ancak konu yorgunluk ve enerji olduğunda bu, kötü alışkanlıkların yanı sıra, ruh halinizde büyük bir fark yaratabilecek bazı iyi alışkanlıkların da olduğu anlamına geliyor.

Aslında, sihirli ya da geçici çözümler düşünmek yerine, alışkanlıklarınız üzerinde çalışmalısınız, çünkü bunlar size enerji vermenin yanı sıra, sağlık, esenlik ve güçlü bir beyin verirken, yaşlanmayı da yavaşlatabilir.

Daha fazla enerji için uygulamaya koymanız gereken 6 alışkanlık

1
Egzersiz yapın ve aktif kalın


İster inanın ister inanmayın, egzersiz yapmak sizi tüketmez, size daha fazla enerji verir ve Harvard Health egzersizi en iyi alışkanlıklardan biri olarak listeliyor.

Üniversiteye göre egzersiz daha iyi uyumanıza yardımcı olur, oksijen dolaşımını sağlar, hücrelerinize enerji verir ve kendinizi harika hissetmenizi sağlayan endorfin salgılamanıza yarar. Ancak sadece 30 dakikalık veya bir saatlik bir egzersiz seansı yapmayı düşünmeyin - gün boyunca çok daha aktif olmaya çalışın, mümkün olduğunda yürüyün, daha fazla hareket edin ve çok uzun saatler oturmaktan kaçının.

2
Hayır demek


Bazen en yorucu olan şey, gün içinde yapılacak çok fazla şeyin olması ve bu işler arasında hayatta kalmaya çalışmaktır… Bu nedenle zaman zaman hayır demek önemli.

Bu, vasat olduğunuz ya da maksimum çabayı göstermediğiniz anlamına gelmez, aksine sınırlarınızı anlamak ve onlara saygı duymakla ilgilidir, böylece tükenmişlik ya da aşırı stres yaşamazsınız.

3
Hidrasyon ve beslenmeye dikkat e
din

Harvard Health, The Healthy ve Healthline, iyi bir diyetin enerji için gerekli olduğunu doğrulamakta, çünkü size destek verebilecek ve aynı zamanda çok daha istikrarlı ve uzun süreli enerji kaynağı olan yiyecekler var. Yiyeceklerin yanı sıra hidrasyon da dikkate alınmalı. Harvard'a göre su, "performansı artırdığı gösterilen tek besin maddesidir".

Healthline ayrıca dehidrasyonun beyin fonksiyonlarını, ruh halinizi olumsuz etkilediğini ve enerjinizi tükettiğini açıklıyor.

4
Her gece aynı saatte yatmak


Healthline'ın verileri, gün içinde işlerini halletmek için daha fazla zamana sahip olmak amacıyla uykusundan feragat eden çok sayıda insan olduğunu, ancak bunu yaparak enerjilerini ve üretkenliklerini etkilediklerini gösteriyor.

Harvard Health, uyku ve dinlenmenin sağlıklı, uyanık, odaklanmış ve enerjik kalmak için gerekli olduğunu, bu nedenle birçok uzmanın uykunun bir öncelik haline gelmesi ve uykusuzluk gibi sorunlardan kaçınmak için bir rutin ve programa sahip olmayı önerdiğini açıklıyor.

5
Açık havada zaman geçirin

Zaman zaman evden ve ofisten dışarı çıkın, ağaçların ve doğanın arasında vakit geçirin ve gün boyunca biraz güneş ışığının tadını çıkarın (güneş kremi ile). The Healthy'e göre, dışarıda ve doğada olmanın insanlar için birçok faydası olduğunu doğrulayan pek çok çalışma var ve bunlardan biri de enerjiyi artırmaya yardımcı olabileceği.

6
Stres yönetimi


Aşırı çalışma strese neden olur ve bu stres enerjinizi öldürür, ruh sağlığınızı etkiler ve birçok sağlık sorununa neden olabilir, hatta sizi yorgunluk alemine itebilir.

Biraz stres iyi bir şey olabilir, ancak herkesin stresi yönetmeye ve uygun bir seviyede tutmaya yardımcı olacak teknikler veya faaliyetler geliştirmesi çok önemlidir. Yardımcı olabilecek şeyler arasında yürüyüşe çıkmak, boyama yapmak, iyi bir kitap okumak ve iş gününüz boyunca kısa molalar vermek olabilir.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
alışkanlık, daha, edinebileceğiniz, enerji, fazla, gün, göre, harvarda, İçin, İçinde


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Enerji İçeceği Enerji Verir Mi? Asi Ruh Bunları biliyor musunuz? 0 26 Temmuz 2023 16:24
Sabah kahvesinden daha fazla uyku açan meyve bb Bunları biliyor musunuz? 1 03 Haziran 2023 20:20
Daha Fazla Kalori Yakmak İçin 5 Hızlı Yürüme Taktiği Asi Ruh Vücut Geliştirme ve Fitness 0 30 Nisan 2023 16:29
Bekar insanın daha fazla şeyi olması Er Şaban Trend Sözlük 3 14 Kasım 2022 15:36
''Daha fazla maça hayır'' KoJiRo Beşiktaş 0 16 Haziran 2022 21:01




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net