Forum Logo




Terbiyeli Sulu Köfte Tarifi


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 05 Temmuz 2023, 03:03   #1
Çevrimdışı
Diamond Üye
Terbiyeli Sulu Köfte Tarifi




Terbiyeli Sulu Köfte Tarifi
Www.TrendForum.Net



Terbiyeli Sulu Köfte Malzemeleri
250 gr kıyma
Yarım çay bardağı pirinç
1 tane kuru soğan
1 tane patates
1 tane havuç
Yarım bağ maydanoz
1 tane yumurta sarısı
1 şeker kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı tuz

Terbiyeli Sulu Köfte Hazırlanışı
Terbiyeli sulu köfte, yapımına ilk olarak pirincimizi bol suda yıkayarak başlayalım. Derin bir yoğurma kabına aldığımız pirincin üzerine kıyma, kıyılmış maydonoz, tuz, kimyon, kara biber ve rendelemiş olduğumuz soğanlarımızı ekleyerek güzelce yoğurmalıyız. Yoğurduğumuz köfteleri dolaba koyarak yarım saat kadar dinlendirelim.

Dinlenen köftelerimizden avuç içimize alarak minik misket gibi yuvarlayalım. Düz bir tepsi üzerine un serpelim. Serptiğimiz unun üzerine gelecek şekilde köfteleri bırakalım. Arada bir sallayalım ve tüm köfteler yapışmayacak şekilde işlemimize devam edelim. Köfteleri dinlenmeye alalım.

Derin bir tencereye bir litreden biraz fazla su koyalım. Yaklaşık 6 su bardağı yeterli olacaktır. Kaynayan suyumuzun içerisine minik küpler halinde doğradığımız havuç ve patatesimizi atalım. Ardından dikkatli bir şekilde una buladığımız köftelerimizi de yavaşça suya bırakalım. Sebzeler ve köftelerin pişmesi için 20 dakika yeterli olacaktır.

Terbiyeli sulu köftemizin terbiyesi için bir kasede yumurta sarısı ile bir şeker kaşığı limon suyunu iyice çırpalım. Pişmekte olan köftenin suyundan iki yemek kaşığı kaseye koyalım ve tekrar çırpalım. Hazırladığımız terbiyemizi yemegimize yavaş yavaş katalım. Terbiyesi ile de beş dakika piştikten sonra ocağımızı kapatıp dinlenmeye alabiliriz. On dakika sonra servise hazır hale gelecektir. Arzuya göre ince kıyılmış maydonoz ile servis edebilirsiniz.

Terbiyeli Sulu Köfte Servisi/Sunumu
Terbiyeli sulu köfte yemeğini sıcak servis yapmalısınız. Akşam yemekleri ya da davet sofraları için ana yemek olarak tercih edebilirisiniz. Yanında pirinç pilavıyla büyük uyum yakalayabilirsiniz.

Terbiyeli sulu köfte tarifi için küp doğranmış kereviz ya da damak tadınıza uygunsa kereviz sapı kullanabilirsiniz. Eğer kereviz kullanmak isterseniz kerevizin soyulduktan sonra kararmaması için limon suyuyla ovmalısınız. Sulu köfte için hazırladığınız köfte harcını çok iyi yoğurmalısınız. İyi yoğrulan köfte pişerken dağılmaz.
__________________
Kahrolsun psikolojisi düzgün insanlar!
Yaşasın tam bağımsız ruh hastası BEŞİKTAŞ'lılar!
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
köfte, sulu, tarifi, terbiyeli


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Çanak Köfte Tarifi Asi Ruh Et-Tavuk-Sebze Yemekleri 0 05 Temmuz 2023 03:01
Çiğ köfte Candres Trend Sözlük 2 29 Mayıs 2023 13:39
Sömelek Köfte Tarifi | Nasıl Yapılır? DeepSilence Trend Yemek Tarifleri 2 07 Mayıs 2023 16:03
Patlıcan yatağında köfte tarifi Beatrice Trend Yemek Tarifleri 0 11 Kasım 2022 20:50
Diyarbakır Usulü Çiğ Köfte Tarifi Roronoa Zoro Trend Yemek Tarifleri 3 09 Mayıs 2022 12:41




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net