Forum Logo




Mıhlanmış Et Tarifi


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 05 Temmuz 2023, 03:06   #1
Çevrimdışı
Diamond Üye
Mıhlanmış Et Tarifi




Mıhlanmış Et Tarifi
Www.TrendForum.Net



İçindekiler
3 adet soğan
300 gr bonfile
3 diş sarımsak
1 dal biberiye
2 çorba kaşığı sirke
6 çorba kaşığı zeytinyağı
150 gr kolot peyniri
3 adet kurutulmuş acı biber
1 taltı kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
Lavaş Ekmek

Hazırlanışı
3 adet soğanı incecik piyazlık doğrayın ve 3 çorba kaşığı zeytinyağıyla orta ateşte çevire çevire kavurun.

Soğan kendi şekeri sayesinde yavaş yavaş karamelize olacak ve kahverengileşecek.

15-20 dakika boyunca bu şekilde kavurmaya devam edin. Bu sırada, 3 diş sarımsağı bir çay kaşığı tuz ile birlikte havanda ezin. 1 tatlı kaşığı tane karabiberi de ekleyip ezmeye devam edin.

1 dal biberiyenin yapraklarını ve 2 adet küçük kuru biberi ince ince doğrayıp ekleyin. 2 çorba kaşığı sirkeyi, 3 çorba kaşığı zeytinyağını da ilave edince enfes sosunuz hazır.

1 adet kuru biberi de ince ince dilimleyip süslemek için kenara ayırın.

300 gr bonfileyi kesebildiğiniz kadar ince ince dilimleyin. Bu işlemi dilerseniz kasabınıza da yaptırabilirsiniz.

Dilimledikten sonra bir buzdolabı poşetinin kenarlarını kesip dilimleri içine yerleştirin ve et döveceği ile ezin.

Ezerken direkt üstüne vurmak yerine çeke çeke vurun ki et daha rahat incelsin.

Dilimleri teker teker hazırladığınız sosa bulayıp bir tepsiye yerleştirin.

150 gr kolot peynirini soyacak ile uzun şeritler halinde ince ince dilimleyin.

Geniş bir tavaya 3 çorba kaşığı zeytinyağı koyup ısıtın. Üzerine soslu etli dilimlerini teker tekere yerleştirin ve yüksek ateşte pişirmeye devam edin.

Etleri yaklaşık 1 dakika sonra bir tarafları pişince çevirin.

Üzerine hazırladığınız karamelize soğanların bir kısmını öbek öbek yerleştirin.

Peynirleri şerit şerit koyun.

Biraz biberiye yaprağı, karabiber ve ayırdığınız biberleri serpip kalan soğanları yerleştirin.

Tavanın kapağını kapatın. Bu şekilde de 1-1,5 dakika pişirince karamelize soğanlı mıhlanmış etiniz hazır.

Lavaş ekmekle tavadan kopara kopara yiyerek tadına varmanızı şiddetle tavsiye ederim.
__________________
Kahrolsun psikolojisi düzgün insanlar!
Yaşasın tam bağımsız ruh hastası BEŞİKTAŞ'lılar!
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
mıhlanmış, tarifi


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
But Dolması Tarifi Asi Ruh Et-Tavuk-Sebze Yemekleri 15 24 Haziran 2023 19:11
Cappuccino Tarifi Asi Ruh En Trend İçecekler 0 21 Haziran 2023 05:50
Atom Tarifi Fiona Salatalar 0 12 Nisan 2023 02:00
Güllaç Tarifi Beatrice Tatlılar 3 22 Mart 2023 22:35
Pırtımpırt tarifi Roronoa Zoro Trend Yemek Tarifleri 5 09 Eylül 2022 11:00




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net