Köfte Mantolu Patlıcan Kebabı
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] Köfte malzemeleri; yarım kilo orta yağlı kıyma 1 su bardağı bayat ekmek içi 1 adet kuru soğan pul biber karabiber tuz Sosu için; sıvı yağ tereyağı sarımsak domates rendesi karabiber tuz KÖFTE MANTOLU KÖZLENMİŞ PATLICAN KEBABI TARİFİ Köfte mantolu közlenmiş patlıcan kebabı yapılışı için; önce köfte harcımızı hazırlıyoruz. Soğanı rendeleyip suyunuz szün. Kıymanın içine rendelenmiş soğanı, bayat ekmek içini, baharatını ve tuzunu ilave edin iyice yoğurun. Yeteri kadar patlıcanı yıkayın, kurulayın ve fırında közleyin. Dilerseniz ocakta da közleyebilirsiniz. Közlenen patlıcanların kabuklarını soyun kenarda bekletin. Mutfak tezgahına bir buzdolabı poşeti yayın, üzerine köfte harcını koyun ve tekrar buzdolabı poşeti ile üzerini kapatın. Oklaba veya merdane ile üzerinden geçerek köfte harcını ünceltin. Sonra patlıcanları bu incelttiğiniz köfte harçları ile sarın. Ve hazırladığınız köfteli patlıcanları fırın tepsisine sıralayın. Önceden ısıttığınız 190 derece fırında köfteler kızarıncaya dek pişirin. Bu arada sos malzemelerini uygun bir tavaya alarak pişirin ve fırından çıkan patlıcanlı köfte üzerine dökün. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun. Alıntı |
Yanıt: Köfte Mantolu Patlıcan Kebabı
Adı gibi tadı da güzeldir. Patlıcanla olan her yemeği cok severim. (Kuzu kiyma/ eti olmayacak )
|
Forum saati; Türkiye'ye göre ayarlanmış olup, şu an saat: 00:09. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.7 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.