TrendForum.Net

TrendForum.Net (https://www.trendforum.net/)
-   Et-Tavuk-Sebze Yemekleri (https://www.trendforum.net/et-tavuk-sebze-yemekleri/)
-   -   Ben Bunu Yerim: Çullama Köfte Tarifi (https://www.trendforum.net/et-tavuk-sebze-yemekleri/39649-ben-bunu-yerim-cullama-kofte-tarifi.html)

KoJiRo 03 Mart 2024 16:29

Ben Bunu Yerim: Çullama Köfte Tarifi
 
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]

Çullama Köfte Tarifi İçin Malzemeler

Köfte harcı için:

500gramdana kıyma
1çay bardağıince bulgur
1adetkuru soğan
1/4demetmaydanoz
3çay kaşığıtuz
1çay kaşığıkarabiber
1çay kaşığıkimyon
1çay kaşığıyenibahar

Kaplaması için:

3adetyumurta
1yemek kaşığıyoğurt
3yemek kaşığıun
1/2çay kaşığıkarbonat
1/2çay kaşığıtuz

Kızartmak için:

1,5su bardağısıvı yağ

Domates sos için:

1yemek kaşığıtereyağı
1,5su bardağıdomates rendesi
1/2çay kaşığıtuz
1/2çay kaşığıkarabiber
1çay kaşığıpul biber
1çay kaşığıkuru nane

Sunum için:

2su bardağısüzme yoğurt
1/2çay kaşığıtuz

Çullama Köfte Tarifi Nasıl Yapılır ?


1 - Köfte harcı için maydanozları olabildiğince ince kıyın, soğanı rendenin kalın tarafıyla rendeleyin.
2 - Derin bir kabın içerisinde kıyma, soğan, bulgur, maydanoz ve baharatları 5-6 dakika bulgurlar hafifçe şişip harç birbiriyle özleşene kadar yoğurun.
3 - Harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve elinizi hafifçe ıslatıp köfteleri sıkıca yuvarlayın ve bastırın. Köfteleri yaptıktan sonra en 15 dakika buzdolabında dinlendirin.
4 - Köfteler dinlenirken yayvan bir tencerede 2 litre kadar su kaynatın ve içerisine az miktarda tuz atın.
5 - Köfteleri buzdolabında çıkarın, kaynar suda yaklaşık 3 dakika sertleşene kadar pişirin. Köfteleri sudan süzerek alın ve ılınmaya bırakın.
6 - Köfteler dinlenirken kaplaması için yumurta ve yoğurdu çırpın unu azar azar ekleyin. Sonlara doğru tuzu ve karbonatı da ekleyip pürüzsüz koyu akışkan bir harç hazırlayın.
7 - Harcı hazırladıktan sonra geniş yüzeyli bir tavada sıvı yağı orta sıcaklıkta ısıtın.
8 - Köfteleri yumurtalı harca bandırın, çatal yardımı ile fazlasını süzdürüp yağda önlü arkalı kızartın. Kızaran köfteler havlu peçete üzerine çıkarın.
9 - Sos için ufak bir tavada tereyağını eritin, domates püresini ve baharatları ekleyip 1-2 taşım kısık ateşte kaynatın.
10 - Köfteleri sıcak olarak yanında sos ve tuzla çırpılmış süzme yoğurt ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.


Forum saati; Türkiye'ye göre ayarlanmış olup, şu an saat: 03:29.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.