Forum Logo




Büryan kebabi


Kullanıcı Etiket Listesi

Like Tree1Beğeniler
  • 1 Post By KaraBiber

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 04 Nisan 2024, 16:27   #1
Çevrimdışı
I'm great
Büryan kebabi




Büryan kebabi
Www.TrendForum.Net

BÜRYAN KEBABI


[Sadece kayıtlı ve aktif kullanıcılar bağlantıları görebilir. ]
Büryan Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

1250 gramkuzu gerdan eti
3 yemek kaşığızeytinyağı
1 çay kaşığıtuz
1 çay kaşığıkarabiber

Servis için:
1 adet pide(ya da bazlama)
3-4 adet közlenmiş biber
3-4 adet közlenmiş soğan


Büryan Kebabı Tarifinin Püf Noktası
Pişirme işleminin sonucunda daha yumuşak ve ağızda dağılan bir lezzet elde etmeniz için kuzunun gerdan kısmını kullanmanız yerinde olacaktır. Ancak kuzunun sevdiğiniz başka bölümlerinde de bu kebabı yapabilirsiniz.

Büryan Kebabı Tarifinin Pişirme Önerisi
Fırında pişirecek dahi olsanız, et yemeklerinde öncelikle eti kızgın bir tavada mühürledikten sonra fırına atarsanız, hem etin içerisindeki suyu hapsedeceğiniz için daha sulu ve yumuşak bir et elde etmiş olursunuz hem de pişirme süresini kısaltmış olursunuz

Büryan Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?
Öncelikle etleri bir kabın içerisine alın ve zeytinyağı, tuz ve karabiberle güzelce harmanlayın. Etleri bu karışımla masaj yapar gibi ovarak karışımı ete yedirin.

Sonrasında 10 dakika kadar ısıttığınız döküm bir tavaya (döküm tavanız yoksa kalın tabanlı ve yapışmaz yüzeyli bir başka tava da olabilir) ekstra yağ ilavesi yapmadan etleri alın ve 15 saniyede bir çevirerek, her bir parça için toplamda 2 dakika boyunca etleri mühürleyin.

Mühürlediğiniz etleri teker teker önce yağlı kağıda, ardından da alüminyum folyoya hava almayacak şekilde sarın ve bu şekilde bir fırın tepsisine yerleştirin.

Fırın tepsisinin içerisine yaklaşık 4-5 su bardağı suyu ilave edin ve önceden ısıttığınız 220 derece fırında yaklaşık 1,5 saat boyunca pişmeye bırakın.

Pişirme süresi boyunca tepsinin içerisindeki suyun bitip, bitmediğini ara ara kontrol edin, eğer su bitmişse, fırının kapağını açıp su ilavesi yapın ve pişirmeye devam edin.

Pişirme süresinin sonunda etleri fırından çıkartın ve alümünyum folyoyu ve yağlı kağıdı açın.

Etleri kemiklerindne ayırın ve kabaca doğrayın.

Bazmala ya da pide üzerine etleri alın ve yanında közlenmiş biber ve közlenmiş kuru soğanla sıcak olarak servis edin.


ALINTIDIR
 
Alıntı ile Yanıt

Alt 05 Nisan 2024, 09:50   #2
Çevrimdışı
Yanıt: Büryan kebabi




Fatih çarşamba pazarının oraya gitmeli kuyudan çıkanlardan yenmeli evde aynı tat bulunmaz bence
 
Alıntı ile Yanıt

Alt 05 Nisan 2024, 13:04   #3
Çevrimiçi
Yanıt: Büryan kebabi




KaraBiber kullanıcısının gönderdiği mesajdan alıntı Mesajı göster
Fatih çarşamba pazarının oraya gitmeli kuyudan çıkanlardan yenmeli evde aynı tat bulunmaz bence

aaa o kadar gittim neresinde hiç görmedim yaa çok üzüldüm şuan acilen bi pazar yapmam lazım ayrıca pazar gezmesi çok zevkli zaten
__________________
"Bakın benim parolam sevgidir. Ama ben şiddeti de yerine göre bir enstrüman olarak kullanırım."
 
Alıntı ile Yanıt

Alt 05 Nisan 2024, 22:17   #4
Çevrimdışı
Yanıt: Büryan kebabi




Beatrice kullanıcısının gönderdiği mesajdan alıntı Mesajı göster


aaa o kadar gittim neresinde hiç görmedim yaa çok üzüldüm şuan acilen bi pazar yapmam lazım ayrıca pazar gezmesi çok zevkli zaten

Yeşilköy çarşamba pazarınıda önerebilirim ajhsahs
Beatrice bunu beğendi.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
büryan, kebabi


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 





TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net