Forum Logo




Facebook Messenger Uçtan Uca Şifrelemeyi Varsayılan Hale Getirdi


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 10 Aralık 2023, 18:10   #1
Çevrimiçi
Facebook Messenger Uçtan Uca Şifrelemeyi Varsayılan Hale Getirdi




Facebook Messenger Uçtan Uca Şifrelemeyi Varsayılan Hale Getirdi
Www.TrendForum.Net



Meta, Messenger’ın ilk piyasaya sürüldüğü 2011 yılından bu yana en büyük iyileştirmeleri aldığını açıkladı. Uçtan uca şifreleme artık Facebook Messenger sohbetleri ve aramaları için varsayılan hale getirildi. Bu da güvenli iletişiminizin başkaları tarafından, hatta Meta’nın kendisi tarafından bile gözetlenemeyeceği anlamına geliyor.

Güncellemeden sonra Messenger, mesajları daha sonra yeni bir cihazda kurtarmaları gerekebileceği ihtimaline karşı kullanıcılardan bir PIN ayarlamalarını isteyecek. Uygulamanın bir milyardan fazla kullanıcısı olması nedeniyle özelliğin küresel kullanıma sunulmasının tamamlanması birkaç ay sürebileceği ifade ediliyor.

Uçtan uca şifreleme, 2016 yılında Messenger için bir seçenek haline geldi ancak Meta’nın güvenlik çabalarını açıkça hızlandırdığı görülüyor. Meta, “Bunu sağlamak yıllar sürdü çünkü bunu doğru yapmak için zaman harcadık” ve ayrıca “Messenger özelliklerini sıfırdan yeniden inşa ettik” diye ekliyor.

Yeni gizlilik, güvenlik ve kontrol özelliklerine ek olarak Messenger, fotoğraflar ve videolar için iyileştirilmiş görüntü kalitesine kavuşuyor. Meta, önümüzdeki aylarda kullanıma sunmadan önce şu anda küçük bir test grubuyla yüksek çözünürlüklü medya paylaşımını test ettiğini söylüyor. Messenger’a ayrıca mesaj düzenleme (gönderildikten sonra 15 dakikaya kadar), sesli mesaj oynatma hızı seçenekleri, sohbet veya uygulama dışında sürekli sesli mesaj oynatma, okundu bilgisi kontrolü ve mesajların kaybolması gibi özellikler üzerinde çalışıyor.

Technopat
__________________

İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
facebook, getirdi, hale, messenger, uça, uçtan, varsayılan, Şifrelemeyi


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Siber Suçlular 2023’te Günlük 411 Bin Tehlikeli Dosyayı Aktif Hale Getirdi KoJiRo Teknoloji Trend Haberleri 0 10 Aralık 2023 16:26
Facebook Aşk Sözleri - Facebook Aşk Mesajları Asi Ruh Güzel Sözler 0 28 Haziran 2023 01:38
En Güzel Facebook Sözleri - En Anlamlı Facebook Sözleri Asi Ruh Güzel Sözler 130 14 Nisan 2023 01:02
Firefox Tam Çerez Koruması Varsayılan Hale Geldi KoJiRo Teknoloji Trend Haberleri 0 15 Haziran 2022 21:18
Varsayılan Dünya Lideri Atatürk’ün Bulgaristan’ Beatrice Atatürk Sözleri 0 09 Mayıs 2022 14:34




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net