Forum Logo




Karşınızda Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Jorge Jesus


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 02 Haziran 2022, 20:18   #1
Çevrimiçi
Karşınızda Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Jorge Jesus




Karşınızda Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Jorge Jesus
Www.TrendForum.Net

Sarı-Laciverliler’in 10 yıllık Jorge Jesus hayali sonunda gerçeğe dönüştü. Portekizli teknik adam, önceki gece İstanbul’a geldi, dün başkan Ali Koç ve yöneticilerle birlikte stadı gezdi, Kalamış Tesisleri’nde yemek yedi. Fenerbahçe, KAP’a yaptığı bildirimde Jesus ile görüşmelerin başladığını duyurdu.



Önce Aziz Yıldırım peşinde koştu, bir türlü ikna edemedi. Ardından Ali Koç birkaç kez girişimde bulunsa da o da başarılı olamadı... Fenerbahçe ’nin 10 yıllık Jorge Jesus rüyası, bu sezon yeniden alevlendi. Başkan Koç’un aralık ayındaki çabaları sonuçsuz kaldı. Ancak geçen ay yeniden başlayan görüşmeler, mutlu sonla noktalandı. Hafta sonunda avukatını Türkiye’ye yollayan Jorge Jesus, önceki gece Fenerbahçe’nin yolladığı özel bir uçakla İstanbul’a geldi. Tecrübeli teknik adam ve yanındakiler, havalimanından yine özel bir helikopterle konaklayacakları otele geçti. Havalimanında Jesus’u görmek için bekleyen taraftarlar hayal kırıklığı yaşadı.

Kupaları inceledi

67 yaşındaki teknik adamın İstanbul’daki ilk günü yoğun geçti. Jorge Jesus ilk olarak Ülker Stadı’na gitti. Jesus, burada sahaya çıktı, daha önce Benfica’nın teknik direktörü olarak girdiği soyunma odasını gezdi, müzedeki kupalarla ilgili detaylı bilgiler aldı. Tam da bu sıralarda, Fenerbahçe’den KAP’a yapılan bildirimde, “Futbol A takım teknik direktörlük görevi için sayın Jorge Fernando Pinheiro de Jesus ile görüşmeler başlamıştır” denildi. Daha sonra Portekizli hoca, yardımcıları, avukatı, Ali Koç ve yöneticilerin yeni durağı Kalamış’taki Fenerbahçe Tesisleri oldu. Burada yenilen yemeğin ana gündem maddesi, yapılacak transfer çalışmalarıydı.

Başkandan transfer sözü

Başkan Koç, Kalamış’taki yemekte Jesus’a, gerekli takviyelerin yapılması ve tüm kulvarlarda iddialı olacak bir kadronun kurulması için tüm şartların zorlanacağı sözünü verdi. Tecrübeli teknik adam da 2.5 aydır izlediği ve detaylı bir şekilde analiz ettiği Fenerbahçe ile ilgili düşüncelerini paylaştı. Jesus’un, mutlaka iyi bir forvet ve kaliteli bir ‘6 numara’ alınması gerektiği yönünde görüş bildirdiği öne sürüldü.

Jesus’un parlattığı forvet oyuncuları

Jorge Jesus’un oyun sisteminde forvetlerin yeri hep özel olmuştur. Tecrübeli teknik adam, gittiği her takımda golcü oyuncularla yakından ilgilenip, birçok forveti ‘yıldıza’ dönüştürdü. Oscar Cardozo, Jesus’la 213 maça çıkıp 133 kez ağları sarstı. Slimani, Sporting’de bir sezonda 32 gol, 7 asist yaparak 40 milyon Euro’ya Leicester’ın yolunu tuttu. Aynı takımda Bas Dost, 90 karşılaşmaya 70 gol, 15 asist sığdırdı. Gabigol, kariyerinin en iyi dönemini Portekizli teknik adamla geçirip, 40 maçta 32 gol, 14 asistle karşılaşma başına 1’den fazla skor katkısı sağladı. Jesus’un dünya futboluna son armağanı olan Darwin Nunez, tecrübeli teknik adamın döneminde Benfica formasıyla 66 mücadelede 32 kez ağları sarsıp, 14 gol pası verdi ve transfer döneminde adı en çok konuşulan oyunculardan bir haline geldi.

MİNİ YORUM

Portekiz’in A Bola Gazetesi’nin direktörü Fernando Urbano, Jorge Jesus’u FANATİK için yorumladı:

Başarmak için elinden geleni yapar

Jorge Jesus’un Fenerbahçe ile anlaşması beni şaşırtmadı. Çünkü açık konuşmak gerekirse Avrupa’dan istediği gibi bir teklif alamadı. Jesus için Brezilya da bir seçenekti ancak şu an için oradaki kapılar da ona kapalıydı. Sonunda tercihini Fenerbahçe’den yana kullandı. Başarılı olup olmayacağı konusunda açıkçası yorum yapmak zor. Flamengo’da şampiyonluklar yaşadı ama Portekiz’de görev yaptığı son 5 sezonda ligde şampiyon olamadı. En son Benfica ile 2014-15’te Portekiz’de zafere ulaşmıştı.”

‘Ciddi baskı olacak’

“Jesus, çok talepkâr bir teknik direktördür. Fenerbahçe’de üzerinde ciddi bir baskı olacağına inanıyorum. Kulübü ve oyuncuların mentalitesini dönüştürmeye çalışacaktır. Bunu yapmak ve başarıyı yakalamak için 1 sene ona yeter mi? Açıkçası bunu bilmiyorum ancak başarmak için elinden gelen her şeyi yapacağına şüphem yok.”

GÜNLÜK GAZETELER
__________________

İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
direktörü, fenerbahçenin, jesus, jorge, karşınızda, teknik, yeni


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Jorge Jesus, Fenerbahçe için İstanbul'a geliyor! KoJiRo Fenerbahçe 1 31 Mayıs 2022 21:31
Jorge Silas eski hocası Jorge Jesus'u anlattı KoJiRo Fenerbahçe 0 27 Mayıs 2022 21:52
Jorge Jesus Fenerbahçe'ye Sörloth'u istedi! KoJiRo Fenerbahçe 0 26 Mayıs 2022 20:49
"Jorge Jesus, Fenerbahçe'de" KoJiRo Fenerbahçe 0 23 Mayıs 2022 21:10
Jorge Jesus, Fenerbahçe'de! Anlaşma sağlandı KoJiRo Fenerbahçe 0 23 Mayıs 2022 20:48




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net