Forum Logo




Fenerbahçe ligden çekilirse ülke puanı ne olur? Büyük tehlike...


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 19 Mart 2024, 15:48   #1
Çevrimdışı
Fenerbahçe ligden çekilirse ülke puanı ne olur? Büyük tehlike...




Fenerbahçe ligden çekilirse ülke puanı ne olur? Büyük tehlike...
Www.TrendForum.Net

Fenerbahçe'nin ligden ve Avrupa'dan çekilmesi durumunda Türk futbolunda büyük bir kayıp yaşanabilir. Yayıncı kuruluş sözleşmesinin iptali ve kulüplerin gelir kaybı gibi etkiler olabilir. Ayrıca, Avrupa kupalarında Türk futbolunun pozisyonu da olumsuz etkilenebilir. İşte detaylar...



Süper Lig'in 30. haftasında oynanan Trabzonspor-Fenerbahçe maçının ardından yaşanan olaylar büyük bir gerginliğe sebep oldu.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Trabzonspor maçının ardından futbolculara ve teknik heyete yapılan saldırının ardından açıklama yaptı.

Koç, “Gerekirse bir alt lige düşeceğiz. Herkes aklını başına alsın. Her gün ölmektense bir gün öleceğiz. Gerekirse 1 sene oynar, çıkarız. Maç 2-2 bitse şampiyonluk gitti.” dedi.

Ayrıca, Kulüpler Birliği Başkanlığı’ndan istifa ettiğini duyurdu.



Fenerbahçe ligden çekilirse prestij kaybından daha fazla kayıp olacak

Fenerbahçe yönetim kurulu üyeleri, 2 Nisan 2024’te yeterli çoğunluğun sağlanamaması halinde 9 Nisan 2024’te bir araya gelecek. Sarı lacivertliler, futbol takımının Süper Lig’den çekilme dahil alınabilecek aksiyonları değerlendireceklerini açıkladı.

Peki sarı-lacivertliler ligden çekilirse ne olur?

Fenerbahçe'nin bir alt lige düşmesi durumunda Türk futbolunda büyük bir prestij kaybı yaşanır. Yayıncı kuruluş beIN Sports'un henüz yeni imzaladığı 3 yıllık sözleşmenin feshedilme ihtimali ortaya çıkar. Ayrıca, rekabetin azalmasıyla kulüplerin gelirlerinde büyük düşüşler yaşanabilir.



Ülke puanında çakılma ihtimali

Avrupa kupalarında da Türk futbolu olumsuz etkilenebilir.

Türkiye, ülkeler sıralamasında 9. sırada yer alıyor ve bu durumda 2025-26 sezonu şampiyonu direkt olarak Şampiyonlar Ligi'ne katılacaktır. Ancak, Fenerbahçe'nin ligden çekilmesi veya UEFA Konferans Ligi'nde kalan maçlarını oynamaması durumunda, takımın bu sezon elde ettiği puanlar silinecektir.

Bu durumda Türkiye'nin ülkeler sıralamasında düşmesi ve şampiyon takımın uzun yıllar boyunca doğrudan Şampiyonlar Ligi'ne katılma şansının azalması söz konusu olabilir.

UEFA Konferans Ligi yönetmeliği madde 28/3:

Bir kulüp, grup maçlarını tamamlamadan diskalifiye edilir veya bir sebepten dolayı çekilirse tüm maçlarının sonuçları geçersiz sayılır.



Son 5 sezonda ülke puanına en çok katkı yapan takım Fenerbahçe

Ülke puanı genel klasmanı hesaplamasında son 5 sezon baz alınıyor ve bu kulvarda da Türkiye adına en fazla puan toplayan takım Fenerbahçe.

Sarı-lacivertliler bu alanda 46 puanla zirvede yer alırken, Galatasaray 43 puanla 2’ncilik koltuğunda oturuyor. Bu 2 takımı, mütevazı bütçelerine rağmen Başakşehir ve Sivasspor takip ediyor.

Özellikle 2019-20 ve 2022-23 sezonlarındaki performansıyla dikkati çeken Başakşehir toplamda 34 puan, Sivasspor da 17,5 puanla Türkiye’nin 20. sıradan üst basamaklara tırmanmasında önemli rol oynadı.

[Sadece kayıtlı ve aktif kullanıcılar bağlantıları görebilir. ]
__________________

İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.
 
Alıntı ile Yanıt

Alt 19 Mart 2024, 17:31   #2
Çevrimiçi
MaviRuhluAdam
Yanıt: Fenerbahçe ligden çekilirse ülke puanı ne olur? Büyük tehlike...




Puanı Ne Olur Bilmem De Lig Temizlenirr ((:
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
büyük, çekilirse, fenerbahçe, ligden, olur, puanı, tehlike, Ülke


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Fenerbahçe'de Trabzonspor maçı öncesi büyük tehlike KoJiRo Fenerbahçe 0 09 Mart 2024 19:33
Galatasaray kazandı, Türkiye'nin ülke puanı güncellendi! DeepSilence Galatasaray 5 16 Ağustos 2023 14:30
Enkaz altından çıkarılanları bekleyen en büyük tehlike: Böbrek yetmezliği Zeytin Sağlık Haberleri 1 15 Şubat 2023 11:39
Galatasaray'ı bekleyen büyük tehlike! Transfer yasağı gelebilir... 66 milyon TL... KoJiRo Galatasaray 0 25 Mayıs 2022 22:20
Kalıcı ojede büyük tehlike: Tırnak mantarı Beatrice Genel Sağlık 0 07 Mayıs 2022 09:50




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net