TrendForum.Net

TrendForum.Net (https://www.trendforum.net/)
-   Film Tanıtımları (https://www.trendforum.net/film-tanitimlari/)
-   -   Stephen King’in The Boogeyman Fragmanı Geldi (https://www.trendforum.net/film-tanitimlari/12993-stephen-king-boogeyman-fragmani-geldi.html)

Beatrice 01 Şubat 2023 07:38

Stephen King’in The Boogeyman Fragmanı Geldi
 
Stephen King’in The Boogeyman Fragmanı Geldi



Stephen King‘in hikayesinden ekrana uyarlanan The Boogeyman test seyirci kitlesinden övgü alınca Hulu’dan sinemalara geçiş yaptı. Yani 2 Haziran‘da çıkacak olan film artık sinema salonlarında izlenecek.



Her güne farklı bir Stephen King uyarlaması haberiyle uyanıyoruz. Ama yine de bu haberler ilgimizi çekmeye devam ediyor.



Yazarın Night Shift kitabında yer alan The Boogeyman öyküsünden uyarlanacak olan filmden daha önce çok kısa bahsetmiştik. Hikaye 16 sayfadan ibaret olduğu için beklentimiz yüksek değildi. Ayrıca film Hulu’da yayınlanmak için çekiliyordu. Ancak Disney, The Boogeyman’i sinema salonlarına uygun bulmuş. Çünkü THR‘ın haberine göre filmin test seyirci kitlesi yapıma çok olumlu tepkiler vermiş. Bu yüzden gişede de çok başarılı olabileceğini öngörmüşler. Benzer bir şey Smile filminin de başına gelmişti. Paramount+’a çıkacak olan film testte olumlu tepkiler alınca vizyona girmişti. 17 milyon dolarlık bütçeyle çekilen film gişede 200 milyon dolardan fazla kazanmıştı.



The Boogeyman’in oyuncu kadrosunda Chris Messina ve Sophie Thatcher gibi isimler var. Yani yıldız oyuncuların olduğunu pek söyleyemeyiz. Yönetmen koltuğunda ise Rob Savage oturuyor. Savage, merakla takip ettiğimiz Night of the Ghoul‘un da yönetmenliğini yapacak.

Öykü Hakkında



Filmden önce öyküyü okumak isteyenler için öykünün Türkçesi de var. Stephen King’in hikayesini Altın Kitaplar dilimize kazandırdı. Öcü adıyla Türkçeleştirdikleri hikaye Hayaletin Garip Huyları kitabının içinde yer alıyor. 16 sayfalık hikaye ana karakterimizin bir psikologa anlattıklarından ibaret. Ancak karanlık ve can sıkıcı bir öykü.



“Bir rahibe gidemem çünkü Katolik değilim. Avukata gitmem de yersiz olur çünkü bir avukata danışmamı gerektirecek hiçbir şey yapmadım. Ben sadece çocuklarımı öldürdüm. Teker teker. Hepsini öldürdüm.”



Dr. Harper kayıt cihazını çalıştırdı. (…)



“Size bunları anlatmak istiyorum.”

[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]

Lovecraft hikayesi gibi başlıyor, öyle değil mi?



Öykü kısacık olduğu için bu alıntı dışında ne söylesek spoiler olacak. Ancak orijinal hikaye ev içi şiddet ve cinsiyet eşitliği gibi konulara eğiliyor. Ana karakterimiz erkek egemenliğine inanan biri. Zaten King’in hikayelerinde sık sık eleştirmeyi sevdiği tiplerden o, biliyorsunuz. Filmde belki bu tarz sahnelere de ağırlık verebilirler. Ya da söz konusu çocukları bize daha çok tanıtıp sevdirmeye çalışabilirler. Açıkçası hikayeyi nasıl zenginleştirdiklerini merak ediyoruz.



Bir değişiklik olmazsa film Türkiye’de de 2 Haziran 2023’te vizyona girecek.


Forum saati; Türkiye'ye göre ayarlanmış olup, şu an saat: 07:41.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.