Forum Logo




Stephen King’in The Boogeyman Fragmanı Geldi


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 01 Şubat 2023, 07:38   #1
Çevrimiçi
Stephen King’in The Boogeyman Fragmanı Geldi




Stephen King’in The Boogeyman Fragmanı Geldi
Www.TrendForum.Net

Stephen King’in The Boogeyman Fragmanı Geldi



Stephen King‘in hikayesinden ekrana uyarlanan The Boogeyman test seyirci kitlesinden övgü alınca Hulu’dan sinemalara geçiş yaptı. Yani 2 Haziran‘da çıkacak olan film artık sinema salonlarında izlenecek.



Her güne farklı bir Stephen King uyarlaması haberiyle uyanıyoruz. Ama yine de bu haberler ilgimizi çekmeye devam ediyor.



Yazarın Night Shift kitabında yer alan The Boogeyman öyküsünden uyarlanacak olan filmden daha önce çok kısa bahsetmiştik. Hikaye 16 sayfadan ibaret olduğu için beklentimiz yüksek değildi. Ayrıca film Hulu’da yayınlanmak için çekiliyordu. Ancak Disney, The Boogeyman’i sinema salonlarına uygun bulmuş. Çünkü THR‘ın haberine göre filmin test seyirci kitlesi yapıma çok olumlu tepkiler vermiş. Bu yüzden gişede de çok başarılı olabileceğini öngörmüşler. Benzer bir şey Smile filminin de başına gelmişti. Paramount+’a çıkacak olan film testte olumlu tepkiler alınca vizyona girmişti. 17 milyon dolarlık bütçeyle çekilen film gişede 200 milyon dolardan fazla kazanmıştı.



The Boogeyman’in oyuncu kadrosunda Chris Messina ve Sophie Thatcher gibi isimler var. Yani yıldız oyuncuların olduğunu pek söyleyemeyiz. Yönetmen koltuğunda ise Rob Savage oturuyor. Savage, merakla takip ettiğimiz Night of the Ghoul‘un da yönetmenliğini yapacak.

Öykü Hakkında



Filmden önce öyküyü okumak isteyenler için öykünün Türkçesi de var. Stephen King’in hikayesini Altın Kitaplar dilimize kazandırdı. Öcü adıyla Türkçeleştirdikleri hikaye Hayaletin Garip Huyları kitabının içinde yer alıyor. 16 sayfalık hikaye ana karakterimizin bir psikologa anlattıklarından ibaret. Ancak karanlık ve can sıkıcı bir öykü.



“Bir rahibe gidemem çünkü Katolik değilim. Avukata gitmem de yersiz olur çünkü bir avukata danışmamı gerektirecek hiçbir şey yapmadım. Ben sadece çocuklarımı öldürdüm. Teker teker. Hepsini öldürdüm.”



Dr. Harper kayıt cihazını çalıştırdı. (…)



“Size bunları anlatmak istiyorum.”



Lovecraft hikayesi gibi başlıyor, öyle değil mi?



Öykü kısacık olduğu için bu alıntı dışında ne söylesek spoiler olacak. Ancak orijinal hikaye ev içi şiddet ve cinsiyet eşitliği gibi konulara eğiliyor. Ana karakterimiz erkek egemenliğine inanan biri. Zaten King’in hikayelerinde sık sık eleştirmeyi sevdiği tiplerden o, biliyorsunuz. Filmde belki bu tarz sahnelere de ağırlık verebilirler. Ya da söz konusu çocukları bize daha çok tanıtıp sevdirmeye çalışabilirler. Açıkçası hikayeyi nasıl zenginleştirdiklerini merak ediyoruz.



Bir değişiklik olmazsa film Türkiye’de de 2 Haziran 2023’te vizyona girecek.
__________________
"Bakın benim parolam sevgidir. Ama ben şiddeti de yerine göre bir enstrüman olarak kullanırım."
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
boogeyman, fragmanı, geldi, king’in, stephen


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Burak King - Yanıyoruz KoJiRo Yerli Şarkı Sözleri 0 19 Haziran 2022 15:43
Stephen Curry: “Yaşadıklarımızı Düşününce Her Şey Gerçeküstü Hissettiriyor” KoJiRo Basketbol 1 17 Haziran 2022 21:08
Stephen Curry Karavana Attı, Kariyerinde Bir İlki Yaşadı! KoJiRo Basketbol 0 14 Haziran 2022 20:12
Stephen W. Hawking Kimdir ? KoJiRo Bilim Adamları 0 12 Haziran 2022 10:01
Draymond Green: “Stephen Curry, Kaybetmemize İzin Vermeyecekti” KoJiRo Basketbol 0 11 Haziran 2022 12:19




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net