Forum Logo




Edebiyat ve Patates Turtası Derneği


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 19 Mart 2023, 13:23   #1
Çevrimiçi
Edebiyat ve Patates Turtası Derneği




Edebiyat ve Patates Turtası Derneği
Www.TrendForum.Net

Edebiyat ve Patates Turtası Derneği Yönetmeni, Senaristi
Orijinal Adı: The Guernsey Literary and Potato Peel Pie Society

Filmin Türü: Dram, Romantik, Tarih

Yönetmen: Mike Newell

Senaristler: Don Roos, Kevin Hood, Thomas Bezucha

Süre: 2 saat 4 dakika

Yapım Yılı: 2018

Müzik: Alexandra Harwood




Edebiyat ve Patates Turtası Derneği Konusu

1946 senesinin Ocak ayında Londra, İkinci Dünya Savaşının tüm kötü etkilerinden kurtulmaya çalışırken; yazar Juliet Ashton ise yeni çıkması gereken kitabı için bir konu bulmaya çalışmaktadır. Hikaye böyle böyle ilerlemeden önce bir yazar söyleşisiyle başlar.

Bu kitabın;bir zamanlar acımasız Nazilerin istilası altında olan Guernsey Adasında yaşayan ve ona mektuplar yazan birinin ilhamı ile başlamasını tahmin etmesi mümkün değildir ve üstelik adamı daha görmemiştir bile. Ona mektuplar yazan kişi, Juliet'in adını Charles Lamb'ın ikinci el kitabının içinde görmüş ve Juliet'e ona bu yazarın kitaplarını bulamadıklarını ve nerede bulabileceklerini söylemesi umuduyla yazmıştır.

Juliet, bu yeni mektup arkadaşıyla hem yazışırken ve hem de ona kendini yakın hissetmişken; kendini bir anda mektubu yazan kişinin ve onun arkadaşlarının dünyasında bulur. Çünkü mektubunda sözünü ettiği derneği merak etmiştir ve belki de yeni konusu bu dernek olabilir. Ve hepsi bu derneğin üyesidir: Guernsey Edebiyat ve Patates Turtası Derneği.Bu dernek bir zamanlar dernek üyelerinin arkadaşları olan Elizabeth tarafından, hiç beklemedikleri bir anda, Almanlardan korunabilmek adına kurulmuştur.

Ayrıca bütün bu üyelerin her birinin de ilgi çekici birer hikayesi bulunmaktadır. Ardından derneğin tüm okumalarına katılan Juliet bambaşka bir dünyanın kapılarını aralar ve dinlediği tüm hikayelerle hayatı tamamen değişir. Bu derneği kitabının konusu yapmak istemesi dernek üyeleri tarafından hoş karşılanmaz ancak sonrasında öyle gelişmeler yaşanır ki bu kitap yazılır ama yayımlanmaz. Sadece dernek üyeleri tarafından okunabilir hale getirilmiştir. Artık yayınlanıp yayınlanmayacağına onlar karar vermelidir.

Bu arada bir nişanlısı da bulunan Juliet ile nişanlısı yollarını ayırır ve dernek üyesi Dawsey ile mutlu bir yuvaya açar gözlerini Juliet. Doğru kararı vermiştir, Dawsey onun için en doğru insan ve sevdiği adamdır.

Ne demiştir Charles Lamb: “Dünya eski tanıdık yüzleri arayarak geçmek zorunda olduğum bir çöle benziyordu.”

__________________
"Bakın benim parolam sevgidir. Ama ben şiddeti de yerine göre bir enstrüman olarak kullanırım."
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
derneği, edebiyat, patates, turtası


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Patates Diyeti Fiona Kilo vermek istiyorum 8 17 Mart 2023 17:39
Zülfü Livaneli - Edebiyat Mutluluktur Kitap Özeti Asi Ruh Kitap Özetleri - Kitap Tanıtımları 0 12 Mart 2023 06:34
2022 Attila İlhan Edebiyat Ödülleri sahiplerini buldu Zeytin Kültür & Sanat & Tarih 0 20 Ocak 2023 13:36
Kara ambar kamyoncular derneği Er Şaban Trend Sözlük 6 01 Ocak 2023 13:12
patates kızartması Beatrice Trend Sözlük 15 24 Ekim 2022 19:58




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net