Forum Logo




Binotto: "Şampiyonanın bütçe sınırından etkilenmesi utanç verici olacak"


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 05 Haziran 2022, 20:19   #1
Çevrimdışı
Binotto: "Şampiyonanın bütçe sınırından etkilenmesi utanç verici olacak"




Binotto: "Şampiyonanın bütçe sınırından etkilenmesi utanç verici olacak"
Www.TrendForum.Net

Mattia Binotto, enflasyon nedeniyle içinden çıkılmaz bir problem haline gelen bütçe sınırının arttırılması gerektiğini yineledi.



Dünya genelinde enflasyonun yükselmesinin ardından takımların genel masraflarının yanı sıra elektrik ve lojistik maliyetlerinin de keskin bir şekilde artması, bütçe sınırının yükseltilmesine yönelik taleplerin çoğalmasına sebep oldu.

Red Bull takım patronu Christian Horner bütçe sınırının artmaması durumunda bazı takımların son dört yarışı kaçırması riskine dikkat çekerken, Ferrari takım patronu Mattia Binotto ise bütçe sınırının gelişim yarışını baltalamasına izin verilmemesi gerektiğinde ısrarcı.

Bütçe sınırı konusunda Horner'ın görüşlerine katılıp katılmadığı sorulan Binotto, "Evet, katılıyorum. Birçok takımın da aynı görüşte olduğunu düşünüyorum. Bu aramızda sürekli konuştuğumuz bir konu."

"Bütçe sınırına inanıyoruz, ancak ortada mücbir sebepler var. Yüzde altı gibi beklenmedik derecede yüksek bir enflasyon omuzlarımızdaki baskıyı oldukça arttırıyor. Kendimizi bütçe açığını 5 milyon dolar düşürmeye veya yepyeni araçlara hazırlayabiliriz, ama böylesine yüksek bir enflasyona hazırlayamayız."

"Tüm takımların kısa süre içinde bütçe sınırına ulaşacağına eminim. F1 gibi bir sporda şampiyonanın bütçe sınırı tarafından etkilenmesi gerçekten utanç verici olacak. F1, sportif ve teknik bir meydan okuma olarak kalmalıdır."

"Bütçe sınırının yalnızca ikinci senesindeyiz, birtakım ince ayarlar yapmak uzun yıllar alacak. Finansal düzenlemelerin düşük vadesi nedeniyle takımlar arasında herhangi bir adalet veya eşitlik bile kalmayabilir."

"Bence yapabileceğimiz tek şey sorumluluk bilinciyle biraz soluklanmak ve asla öngöremeyeceğimiz bir şey olan enflasyonla mücadele için bütçe sınırını yükseltmek. Yıl sonundaki şampiyonluk tartışmalarından veya şampiyonluğu en çok harcama yapan takımın kazandığı yönündeki tartışmalardan kaçınmak için bu gerekli -böyle bir durumun ortaya çıkması hoş olmazdı.

"Kendi açımızdan bakarsak, Ferrari'nin bütçe sınırını aşmaması için hiçbir yol yok, sezonun bir aşamasında bu gerçekleşecek." dedi.



Binotto, bütçe sınırını aşan takımlar için herhangi bir ceza bulunmadığını da ekliyor.

Ferrari takım patronu, "Yönetmelikte %5 gibi bir eşik var. Bütçe sınırını aşarsanız, ancak bu oran %5'i geçmezse, bu küçük bir ihlal olarak kabul edilecektir."

“Mücbir sebeplere bağlı durumlarda küçük bir ihlal nasıl belirlenecek? Hakemler ve FIA ​​cezalar açısından nasıl bir karar verecek? Hiçbir fikrim yok, sadece birçok takım için bütçe sınırını tutturmanın herhangi bir yolu olmadığını düşünüyorum."

“İnsanları işten çıkarmak da doğru bir seçim olmaz. Zaten yaz geldi. Bu durumdan sağlayacağımız fayda, içinde bulunduğumuz fiyat ve maliyet artışı ile başa çıkmak için yeterli değil."

"Bütçe sınırının sonuçları ne olacak? En önemlisi, birçok takımın bunu ihlal edecek. Bunun yeni mali düzenlemeler için kötü olacağını düşünüyorum. Düzenlemeleri ihlal ettiğimiz noktaya gelirsek, bunun değerini tartışmaya başlayacağımızı düşünüyorum. Her şeyi yeniden tartışmak işe yarayacak mı?"

"Biraz nefes almalı, bu meseleye biraz daha zaman ayırmalı ve gelecek yıl itibariyle daha iyi, daha düzgün bir iş yapmaya çalışmalıyız." dedi.

Motorsport
__________________

İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
binotto


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Wolff: "Bütçe sınırı artışı çalışan maaşlarını korumamızı sağlayacak" KoJiRo Formula 1 0 05 Haziran 2022 10:28
Binotto: "Leclerc, tıpkı Gilles Villeneuve gibi Ferrari efsanesini geliştiriyor" KoJiRo Formula 1 0 05 Haziran 2022 10:26
Binotto: "Monako'daki hatalarımız bizi güçlendirecek" KoJiRo Formula 1 0 03 Haziran 2022 20:50
Vasseur: "Bütçe sınırına yakınsanız güncelleme getirmeyi bırakın" KoJiRo Formula 1 0 02 Haziran 2022 20:44
Binotto, Ferrari'nin "başarısız" protestosunun ardından FIA'dan yanıt bekliyor KoJiRo Formula 1 0 01 Haziran 2022 20:52




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net