Forum Logo




Alonso, F1 sürücülere maaş sınırı getirilme ihtimalini sorguladı


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 07 Haziran 2022, 13:38   #1
Çevrimiçi
Alonso, F1 sürücülere maaş sınırı getirilme ihtimalini sorguladı




Alonso, F1 sürücülere maaş sınırı getirilme ihtimalini sorguladı
Www.TrendForum.Net

Fernando Alonso, Formula 1'in seriyi tanıtmak için "sürücülerden git gide daha fazla şey istediği" bir dönemde maaşlara sınır getirilmesi ihtimalini sorguladı.



F1, 2021 sezonu başlangıcında bir bütçe sınırlaması getirdi ve takımlara yıllık 145 milyon dolar harcama sınırı koydu. Bu rakam 2022 için 140 milyon dolara düştü ve gelecek yıl beş milyon dolar daha düşürülecek fakat enflasyon ve artan kargo taşıma maliyetlerinin etkisi yüzünden tartışmalar devam ediyor.

Sürücü maaşları da dahil olmak üzere bu rakamın dışında tutulan bazı istisnalar var ancak önümüzdeki yıllarda olası bir maaş sınırı getirilmesi söz konusu.

İki kez dünya şampiyonu Alonso, F1'in bu yola girmesine gerek olmadığını söyledi ve sürücülerin, şampiyonayı tanıtmak için ne kadar çalıştığını vurguladı.

Alonso, "Bunun gerekli olduğunu düşünmüyorum."

"Sürücüler bu meselenin her zaman dışındaydı ve bizi, Formula 1'i tanıtmak için git gide daha fazla kullanıyorlar. Daha fazlasını yapıyoruz, daha fazla etkinlikte yer alıyoruz ve taraftarlarla daha fazla etkileşim halindeyiz."

"Bizden daha fazlasını istiyorlar ve bundan fayda sağlıyorlar. Bu yüzden bu konunun dışında tutulmalıyız. Bu çok karmaşık." dedi.



Görüntü hakları üzerindeki kısıtlamalar nedeniyle genç yıldızları engelleyebileceğini düşündüğünü söyleyen Lewis Hamilton da dahil olmak üzere bazı sürücüler, maaş sınırının uygulanabilirliğini sorguladılar.

Alfa Romeo takım patronu Frederic Vasseur, seri finansal sürdürülebilirlik için çabalarken, sürücüler ve önemli çalışanlar için maaş sınırlaması getirilmesinin, "masadaki bir sonraki konu" olduğunu söyledi.

Maaş sınırı için son birkaç yıldır sunulan planda, takımdaki her iki sürücüyü de kapsayacak şekilde 30 milyon dolarlık bir rakam önerildi. Bu rakamın aşılması durumunda, sürücü maaşlarına harcanan ekstra para, takımın bütçe sınırından çıkabilir.

Bütçe sınırı şu anda yeniden gündem konusu çünkü bazı takımlar, enflasyon ve kargo taşımacılığının maliyetleri nedeniyle finansal baskı altında ve 140 milyon dolarlık sınırın artırılmasını istiyorlar.

Ferrari, Monako'da 140 milyon dolarlık limitin altında kalma imkanı olmadığını açıkladı. Fakat bazı takımlar bu konuya sıcak bakmadı ve büyük takımların bütçe sınırı altında kalarak araçlarında daha az gelişim yapmalarını belirttiler.

Motorsport
__________________

İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
alonso, getirilme, ihtimalini, maaş, sorguladı, sınırı, sürücülere


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Wolff: "Bütçe sınırı artışı çalışan maaşlarını korumamızı sağlayacak" KoJiRo Formula 1 0 05 Haziran 2022 10:28
Brundle: "Hamilton ve Alonso arasında hâlâ gerginlik var" KoJiRo Formula 1 0 04 Haziran 2022 19:16
Perez'in Red Bull'dan aldığı maaş, yeni kontratla artacak KoJiRo Formula 1 0 01 Haziran 2022 21:00
Alonso: "Monako GP'de alınan tüm kararlar doğruydu" KoJiRo Formula 1 0 31 Mayıs 2022 20:04
Türk-İş: 4 kişilik ailenin açlık sınırı 6 bin 17 lira KoJiRo Ekonomi Dünyası 0 27 Mayıs 2022 20:20




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net