Forum Logo




Ferrari, FIA'nın Monako GP'de pit yolu çizgisiyle aldığı kararlardan hâlâ rahatsız


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 13 Haziran 2022, 20:15   #1
Çevrimiçi
Ferrari, FIA'nın Monako GP'de pit yolu çizgisiyle aldığı kararlardan hâlâ rahatsız




Ferrari, FIA'nın Monako GP'de pit yolu çizgisiyle aldığı kararlardan hâlâ rahatsız
Www.TrendForum.Net

Ferrari takım patronu Mattia Binotto, FIA'nın Monako'da aldığı birtakım kararlardan memnun kalmadıklarını yineledi.



Monako'da Max Verstappen ve Sergio Perez'in pit çıkışında çizgiyi geçmesinden şikayet eden Ferrari, bunun bir kural ihlali olduğunu öne sürmüştü.

Ancak komiserler kurulunun gerçekleştirdiği soruşturma sonucu, her iki pilotun da yanlış bir şey yapmadığı kanıtlandı. Videolarda, Perez'in aslında çizgiye dokunmadığı, Verstappen'in ise bir tekerleğinin çizgiyi aşmasına rağmen bundan ötesinin gerçekleşmediği görülmekteydi.

Bu, Verstappen'in FIA'nın bu yıl için yayınladığı yeni Uluslararası Spor Kurallarına (ISC) uyduğu anlamına geliyordu.

Azerbaycan GP'si öncesi yayınlanan pit çizgisi kurallarına dair yeni düzenlemeler, F1 yarış direktörü Niels Wittich'in artık sürücülerin çizgi dahilinde içinde kalmasına gerek kalmadığını açıklamasının ardından birtakım tartışmalara yol açtı.

Ferrari takım patronu Mattia Binotto, FIA'nın aldığı kararlardan memnun olmadıklarını, ancak geçen yarış gerçekleştirdikleri protestonun 2022 ISC kural değişikliklerinin yorumlanmasıyla ilgili bir soruyu ortaya çıkardığını öne sürdü.

Motorsport.com'a konuşan Binotto, "Kararlarda bazı tutarsızlıklar olduğunu düşünüyorum, bence bu da bizi mutlu etmeyen kararlardan biri."

"Şikayette bulunan taraf bizdik ve sanırım nasıl bir sonuç çıkacağını biliyorduk. Ancak protesto etmemizin doğru olduğunu düşünüyorum, en azından FIA'nın verdiği kararla aynı fikirde olmadığımızı göstermiş olduk. Yine de bunun doğru bir karar olmadığına inanıyoruz."

"Geçen hafta sonunun bir sonucu olarak, Bakü için yayınlanan kuralları değiştirmek ve pit girişiyle ilgili yeni düzenlemeler yayınlamak zorunda kaldılar."



"Bu konu çoktan tartışılmaya başlandı, belki de bunu düzeltmek için Uluslararası Spor Kurallarını değiştirmeliyiz."

"Genel olarak bu tartışmalar, Monako'da kesinlikle bir tutarsızlık olduğunu gösteriyor. Şimdi böyle karar verdiler ve bunu kabul edeceğiz, aslına bakarsanız kabul ediyoruz da. Herhangi bir itirazda bulunmadık” dedi.

Binotto, Ferrari'nin Red Bull'a karşı protestosunun rakibini incitmekten çok mevcut kurallara açıklık getirmekle ilgili olduğunu yineledi.

Ferrari takım patronu, "Protestonun hedefi Red Bull değildi. Dürüst olmak gerekirse, şu anda iki takım arasında adil bir mücadele olduğunu düşünüyorum ve buna devam etmekten mutluyuz."

"FIA'ya, sonucun olumsuz olacağını bilerek, aldıkları kararlardan memnun olmadığımızı göstermek bizim için daha önemliydi."

Motorsport
__________________

İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
aldığı, çizgisiyle, ferrari, fianın, gpde, hala, kararlardan, monako, pit, rahatsız, yolu


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Ayrılıktan sonra sevgilinizin size aldığı hediyeleri ne yaparsınız? Beatrice Kafamıza Göre 12 27 Nisan 2023 09:03
Duyunca rahatsız olduğunuz sesle? Beatrice Kafamıza Göre 13 30 Eylül 2022 14:28
Kullanıcıların %85’i Yüksek Güç Tüketen Donanımlardan Rahatsız KoJiRo Teknoloji Trend Haberleri 0 02 Haziran 2022 19:53
Perez'in Red Bull'dan aldığı maaş, yeni kontratla artacak KoJiRo Formula 1 0 01 Haziran 2022 21:00
Koronavirüs geçirenler dikkat! İki yıl sonra bile hala en az bir semptom görülebiliyo DeepSilence Sağlık Haberleri 0 20 Mayıs 2022 15:27




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net