Forum Logo




Melbourne, en az beş kez sezoMelbourne, en az benun ilk yarışına ev sahipliği yapacak


Kullanıcı Etiket Listesi

 
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Alt 16 Haziran 2022, 20:29   #1
Çevrimdışı
Melbourne, en az beş kez sezoMelbourne, en az benun ilk yarışına ev sahipliği yapacak




Melbourne, en az beş kez sezoMelbourne, en az benun ilk yarışına ev sahipliği yapacak
Www.TrendForum.Net

2035'e kadar sözleşme uzatan Avustralya GP'si, en az beş kez sezonun ilk yarışına ev sahipliği yapacak.



Australian Grand Prix Corporation yönetimi ve Formula 1, Melbourne'un ve Albert Park pistinin sözleşmesini 2035'e kadar uzatmak için anlaşmaya vardılar.

Yeni anlaşmanın bir parçası olarak, yenilenen Albert Park pisti, en az beş kez açılış yarışına ev sahipliği yapacak. 2024 ve 2025'te ilk yarışın Avustralya GP'si olacağı kesin, sonrası ise henüz belirsiz.

2023 sezonunun açılışının ise -son iki sezonda olduğu gibi- Bahreyn'de yapılması bekleniyor.

AGPC CEO'su Andrew Westacott, "Albert Park'taki dört günlük yoğun takvimi dengelemek bizim için oldukça zor, ayrıca Formula 1 takvimindeki yarış sayısı da 23'e çıkarıldı."

"Ramazan'ı, Paskalya'yı ve diğer zamanlama kısıtlamalarını hesaba katarsak, Melbourne'de en az beş kez sezonun ilk yarışını düzenleyebilecek olmak harika -garanti edilen minimum rakam da bu."

"Ancak yine de takvimin başlarında yer alacağız, ilk, ikinci veya üçüncü yarış olacağız." dedi.



Pandemi öncesinde arka arkaya 9 senedir sezonun ilk yarışı olarak takvimde bulunan Avustralya, 2020'de 2021'de iptal edilmesinin ardından bu yıl sezonun üçüncü yarışı olarak takvime döndü. Ancak sezon açılışı statüsünün kaybedilmesinin seyirciler açısından bir etkisi olmadı, hafta sonu boyunca pist oldukça kalabalıktı.

Westacott'a göre bu, sezon açılışı statüsünün aşırı kritik olmadığının bir kanıtı.

"Formula 1 ile anlaşmamız, uzun süre boyunca sezonun ilk yarışını düzenleyebilmemizde büyük rol oynadı. Ancak bu denli rekabetçi bir ortamda sezonun ilk yarışlarından biri olmanın da çok iyi bir sonuç olduğunu biliyoruz."

"2022'de gördüğümüz üzere, ilk, ikinci veya üçüncü yarış olmamızın Melbourne için gerçekten iyi bir sonuç olduğunu düşünüyoruz."

Melbourne, bu yeni anlaşmayla F1 takvimindeki yerine yönelik uluslararası tehditleri engellemenin yanı sıra yerel tehditleri de engellemeye çalıştı.

Westacott, "Sydney'in çabalarından haberim yok. Ama hem benim, hem de kamuoyunun bildiği şu ki, Güney Avustralya, Queensland ve Yeni Güney Galler'in MotoGP ve Formula 1'e ilgi gösterdiği."

"Diğer eyaletlerin sadece MotoGP ve Formula 1'e değil, diğer organizasyonlara da büyük tekliflerde bulunması beni şaşırtmaz. Bu nedenle rekabetçi olabilmek ekonomik açıdan oldukça faydalı." dedi.

Motorsport
__________________

İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.
 
Alıntı ile Yanıt

 

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
benun, beş, ilk, kez, melbourne, sahipliği, sezomelbourne, yapacak, yarışına


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Hep Yapmak İstedin, Ancak Yapacak Cesareti Bulamadığın bişey oldu mu ? Beatrice Trend Sorular 10 21 Mayıs 2023 15:41
PlayStation VR2, 20 Büyük Oyun ile Çıkış Yapacak KoJiRo Oyun Haberleri 1 14 Haziran 2022 12:23
Sertaç Komsuoğlu: “Daha Yapacak Çok İşimiz Var, Seneye İddialı Olacağımıza İnanıyorum KoJiRo Basketbol 0 14 Haziran 2022 05:15
Rueda: "Çifte pit stop yapacak vaktimiz olduğunu düşünmüştük" KoJiRo Formula 1 0 02 Haziran 2022 21:05
2022’de Final Yapacak Diziler mamihlapinatapai Yerli Diziler 21 07 Mayıs 2022 13:13




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net