Forum Logo




Bakü yarışının ardından dalgalanma nedeniyle Schumacher'in vücudunda izler oluşmuş


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 17 Haziran 2022, 20:30   #1
Çevrimdışı
Bakü yarışının ardından dalgalanma nedeniyle Schumacher'in vücudunda izler oluşmuş




Bakü yarışının ardından dalgalanma nedeniyle Schumacher'in vücudunda izler oluşmuş
Www.TrendForum.Net

Mick Schumacher, geçen hafta sonu Azerbaycan GP'sinin ardından Haas Formula 1 aracının emniyet kemerlerinin vücudunda izlere neden olduğunu söyledi.



Haas genellikle bu sezon dalgalanma veya zıplamadan muzdarip değildi ancak Bakü'de hemen hemen tüm takımlar bir dereceye kadar bu sorundan etkilendiler.

Schumacher, dalgalanmaya maruz kalan sürücülerden birisiydi ve düzlüklerde bunu durdurmanın bir yolunu bulamadığı için mevcut duruma adapte olmak zorunda kaldı.

Alman pilot zıplamanın etkisi ve emniyet kemerinin yaptığı baskı birleştiğinde, vücudunda izler oluştuğunu söyledi.

Motorsport.com'a konuşan Schumacher, "Açık konuşmak gerekirse herkes bir dereceye kadar bu ağrıları yaşadı. Bu açıdan gerçekten zor bir yarıştı."

"Sanırım 10-15. tur civarında sırtım ağrımaya başladı. Yarışın sonu sırt ağrısı nedeniyle gerçekten zordu."

"Dalgalanma ve zıplama ile ilgili yaşadığımız temel zorluk, bunu tümseklerde ve düzlüklerde yaşadığımız için dinlenecek ya da kendimizi toparlayacak vaktimizin olmaması."

"Geçen yıl rahatlamak ve dinlemek için düzlükleri kullanabilirdiniz, oysa şimdi sürekli kendinizi kasıyorsunuz çünkü koltukta çok fazla hareket ediyorsunuz."

"Her turda emniyet kemerine çarptım ve bundan ötürü de vücudumda izler oluşmaya başladı, aynı şey kasık kemeri için de geçerli. Yani kaslarınızı normalden daha farklı çalıştırmanız gerekiyor ve bu alışmam gereken bir şey."



"Fakat aynı zamanda buna alışmamak da gerekiyor çünkü birkaç yıl içinde bunun etkilerini görmeye başlayacağız. 70'li veya 80'li yıllarda bazı sürücülerin dalgalanma sorunları yüzünden sırt ağrısı çektiklerini ve bundan ötürü de erkenden emekli olmak zorunda kaldığını duydum."

"Bu yüzden kesinlikle göz atmaları gereken bir konu. Eminim F1 ve FIA, bunu çözmek için elinden geleni yapıyordur."

Bakü'ye kadar pek çok sürücü, başta Carlos Sainz ve George Russell tarafından dile getirilen konuya çok az sempati duyuyordu ancak Schumacher onların nasıl hissettiklerini anlıyor.

"Bu konuda onları hep anladım ve onlara katılıyorum çünkü bir şey rahat olmadığı zaman nasıl hissettirdiğini biliyorum. 2021'de bir süre yamuk koltukla yarışmak zorunda kaldım."

"Bu yüzden bazı insanların düşündüğünden daha çabuk hareket etmemiz gerekiyor."

Zihinsel etkilerine de değinen Mick, "Zihniniz otomatik olarak buna odaklanıyor çünkü acı böyle bir şey, eğer vücudunuzda bir acı veya ağrı varsa otomatik olarak bunu düşünürsünüz, aynı şey yarışta da geçerli."

"Aracı kullanmaya ve vücudunuzu düşünmemeye çalışıyorsunuz, bu yüzden antrenman yapıyorsunuz, bu yüzden formda kalmaya çalışıyorsunuz, boynumun nasıl olduğunu düşünmek zorunda kalmadan sürüşüme odaklanabilmek için bunu yapıyorum. Bu yüzden bu kadar çok spor ve antrenman yapıyoruz." dedi.



Ayrıca AlphaTauri'den Pierre Gasly, Bakü yarışından sonra hiç olmadığı kadar fiziksel çalışma yapmak zorunda kaldığını söyledi.

Gasly, Montreal'de, "Bu benim için hiçbir zaman bir sorun olmadı. Ne kadar çalıştığımı, spor salonunda ne kadar vakit geçirdiğimi biliyorum. Fakat Bakü'de yaşadığım o duyguyu daha önce hiç yaşamadım. Cuma, Cumartesi ve Pazar sabah ve akşam olmak üzere her gün iki seans fizyoterapi yaptım."

"Pazartesi sabahı saat 09:00'da geri gelip başka bir seans daha yapmak durumunda kaldım çünkü sırtım ağrıyordu. Şimdi bile kendimi harika hissetmiyorum, bu yüzden bu öğleden sonra başka bir fizik tedavi seansım daha olacak."

"Geçen yıl Perşembe ve Cumartesi günleri normal seanslarım vardı ama bunlar daha çok bir şeyleri önlemek amaçlıydı. Şimdi ise dokular üzerinde çalışmamız ve sahip olduğumuz tüm baskı ya da gerginliği ortadan kaldırmamız gerekiyor."

"Şimdilik yeni normallik denilen şey bu fakat gelecekte herkesin sağlığı için çözümler bulmalıyız." dedi.

Motorsport
__________________

İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
ardından, bakü, dalgalanma, izler, nedeniyle, oluşmuş, schumacherin, vücudunda, yarışının


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Russell, FIA'nın dalgalanma konusunda harekete geçmesinden memnun KoJiRo Formula 1 0 17 Haziran 2022 20:25
Mercedes, araçtaki dalgalanma ve zıplamanın farklı problemler olduğunu açıkladı KoJiRo Formula 1 0 15 Haziran 2022 21:54
Horner'dan Mercedes'e yanıt: "Eğer dalgalanma fazlaysa aracın yüksekliğini artırın" KoJiRo Formula 1 0 13 Haziran 2022 19:30
Alonso, Bakü'de Schumacher'in rekorunu kıracak KoJiRo Formula 1 0 09 Haziran 2022 11:33
BM: Çatışmalar nedeniyle 100 milyondan fazla insan yerinden edildi KoJiRo Dünyadan Haberler 0 23 Mayıs 2022 21:56




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net