Forum Logo




Alonso: "Gerçekçi hedef ilk beş"


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 19 Haziran 2022, 15:46   #1
Çevrimiçi
Alonso: "Gerçekçi hedef ilk beş"




Alonso: "Gerçekçi hedef ilk beş"
Www.TrendForum.Net

Fernando Alonso, sıralama turlarında Red Bull sürücüsü Max Verstappen'in arkasında ikinci sırada yer almasına rağmen, gerçekçi şekilde ilk beşe girmeyi hedefliyor.



Montreal'de gerçekleştirilen her iki antrenman seansını da ilk üçte bitiren Alonso, yağmur altında geçen üçüncü antrenman seansını lider tamamlamış ve sıralama turlarında sürpriz yapabileceğinin sinyallerini vermişti.

Sıralama turlarındaki birinci ve ikinci bölümü Verstappen'in ardında bitiren Alonso, üçüncü bölümde yine ikinci oldu ve aracını ilk çizgiye oturttu.

Alonso'nun ilk çizgiden start aldığı son yarış, yine harika bir sıralama performansı sergilediği 2012 Almanya Grand Prix'siydi.

A522 ile şimdiye kadar yakaladığı güçlü performansa rağmen Alonso, yarışta podyum beklemediğini ve en gerçekçi hedefin beşincilik olduğunu söyledi.

İspanyol pilot bunun nedeni olarak Ferrari ve Red Bull pilotlarının şu anda tamamen farklı bir tempoda olmasını işaret etti.

Sıralama turlarının ardından beklentilerini anlatan Alonso, şöyle dedi: "Gerçekçi olmak gerekirse, mücadele etmemiz gereken şeyin ilk beş içerisinde yer almak olduğunu düşünüyorum."

"Çok iyi bir başlangıç ​​pozisyonumuz var fakat sahip olduğumuz sınırları biliyoruz ve pek çok yarışta zaten Ferrari ve Red Bull'un sondan başladığını veya birinci turda lastik patlatıp ya da bir şekilde geriye düşüp, sonunda yarışı iyi bir farkla önümüzde bitirdiklerini gördük.

"Kısacası ilk dört sıranın onlara ait olduğunu düşünüyorum. Dolayısıyla beşincilik bizim için bir galibiyet gibi olacak ve hedeflememiz gereken nokta da bu.”



Alonso, aracın bu hafta sonu her türlü şartta iyi göründüğünü söyleyerek şunları ekledi: "Sabah ilk seansta liderdik. Bu yüzden ıslak zeminde iyi gibi görünüyorduk. Fakat sıralama turları tamamen ıslak zeminde geçmedi çünkü ikinci seanstan itibaren neredeyse kurumuştu."

"Bu yüzden bir bakıma yağmur yağmasını istedim çünkü bizim için daha iyi olabileceğimi düşündüm. Fakat sonunda gerek kalmadı çünkü yarı ıslak şartlarda da iyiydik."

"Aracımız dün kuru zeminde hızlıydı, kuruyan pistte hızlıydı, bu sabah ıslak zeminde hızlıydı. Yani şimdiye kadar çok rekabetçi bir hafta sonu oluyor."

"Q3'te biraz daha zaman bulabilirdim ama Max'le aramızdaki 0.5 saniye çok fazla. Bence kesinlikle farklı bir sınıftalar. En çılgınca hayallerimizde bile pole pozisyonu yoktu. Bu açıdan ilk çizgide olmak harika ve beklentilerimizi aşıyor."

"Sonunda araçta hâlâ biraz yere basma gücü ve yol tutuş eksikliği var. Lastik aşınması üzerinde çalıştık, ayrıca cuma günü çok fazla ayar değişikliği de yaptık. Bence bu seneki diğer yarışlardan daha iyi hazırlandık. Bakalım yarın neler olacak."

"Amacımız ilk turda liderliği almak. İlk virajda maksimum atak modunda olacağım. Yarışa liderlik etmek güzel olurdu."

Alonso galibiyet ihtimali içinse, "Aracımız son birkaç yarışa getirdiğimiz güncellemeler sayesinde gelişemeye devam ediyor fakat bence gerçekçi konumumuz bu değil. Sadece temiz bir yarış yapmaya, iyi bir strateji uygulamaya ve iyi lastik yönetimiyle mümkün olan en yüksek puanları almaya çalışacağız. Fakat kazanmayı düşünmek gerçekçi değil." dedi.

Motorsport
__________________

İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
alonso, gerçekçi hedef ilk beş


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Alonso: "Bizim için inanılmaz bir hafta sonu oluyor" KoJiRo Formula 1 0 19 Haziran 2022 10:02
Vettel: "Gerçekçi olmalıyız" KoJiRo Formula 1 0 18 Haziran 2022 13:35
Alonso: "Neden cuma gününe oranla tempo kaybettiğimizi anlamalıyız" KoJiRo Formula 1 0 16 Haziran 2022 19:48
Alonso: "Hızlıyız fakat gelişmeye devam etmeliyiz" KoJiRo Formula 1 0 11 Haziran 2022 08:25
Brundle: "Hamilton ve Alonso arasında hâlâ gerginlik var" KoJiRo Formula 1 0 04 Haziran 2022 19:16




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net