Forum Logo




Verstappen: "Son birkaç tur oldukça eğlenceliydi"


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 20 Haziran 2022, 19:38   #1
Çevrimdışı
Verstappen: "Son birkaç tur oldukça eğlenceliydi"




Verstappen: "Son birkaç tur oldukça eğlenceliydi"
Www.TrendForum.Net

Kanada'da ilk kez galibiyete ulaşan Max Verstappen, Ferrari'nin sıkı bir mücadele ortaya koyduğunu ve güvenlik aracının onlara pek yardımcı olmadığını söylüyor.



Max Verstappen, Kanada'da kusursuza yakın bir hafta sonu geçirdi. Tüm antrenman turlarında epey güçlü görünen ve ıslak zeminde sezonun ikinci pole pozisyonunu almayı başaran son şampiyon, özellikle Yuki Tsunoda'nın sebep olduğu güvenlik aracı nedeniyle son turlarda Ferrari pilotu Carlos Sainz'ın baskısı altında olsa da yerini korudu ve son 6 yarıştaki 5 galibiyetine ulaştı.

Podyum röportajları esnasında güvenlik aracının yarışını ne kadar etkilediği sorulan Verstappen, "Güvenlik aracı bize hiç yardımcı olmadı. Genel olarak bakarsak, Ferrari yarış boyunca epey hızlıydı, dolayısıyla yarışın sonlarında taze lastiklere sahip olsam bile farkı yönetmekte zorlandım. Yine de oldukça heyecanlı bir son bölüm oldu, hem ben, hem de Carlos elimizdeki her şeyi kullandık.

"Bu pistte öndeki aracı yakından takip etmek pek kolay değil, yine de [Sainz'ın] sürekli gaza bastığını ve zorladığını gördüm, elbette DRS varken bu biraz daha kolaydı. Yani evet, son turlar oldukça eğlenceliydi."

"Neyse ki bu yıl düzlüklerde oldukça hızlıyız, bunun epey yardımı dokunuyor." dedi.

Verstappen, takım arkadaşı Sergio Perez'in arıza nedeniyle yarış dışı kalmasının ardından gerçekleşen Sanal Güvenlik Aracı periyodunda ilk pitini yaptı, ancak 11 tur sonra -bu kez Mick Schumacher nedeniyle- çıkan bir diğer Sanal Güvenlik Aracı lastik avantajını kaybetmesine sebep oldu ve Verstappen 40. tur civarı ikinci kez pite girerek liderliği Sainz'a bırakmak zorunda kaldı.

Güvenlik aracı periyodunda Sainz'ın pite girmesiyle birlikte yeniden liderliğe yükselen ve yerini koruyan Verstappen, stratejileriyle ilgili bir soruyu, "[Ferrari'nin] çok güçlü olduğunu düşünüyorum, dolayısıyla onlara yetişmek zor olurdu. Sonrasında güvenlik aracı çıktı ve Sainz pite girdi, böylece daha taze lastiklere oldu. O sırada, 'savunmak yerine saldırmayı tercih ederdim' dedim ancak neyse ki bir sorun olmadı." şeklinde yanıtladı.



Motorsport
__________________

İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
verstappen


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Verstappen: "Kuru zemin lastiğine geçme kumarını hiç düşünmedim" KoJiRo Formula 1 0 19 Haziran 2022 10:13
Verstappen: "Maaş sınırı, genç sürücülere zarar verebilir" KoJiRo Formula 1 0 11 Haziran 2022 08:02
Verstappen: "Red Bull'un yaşadığı sorun, F1'in DRS'ye ihtiyaç duyduğunu gösteriyor" KoJiRo Formula 1 0 07 Haziran 2022 13:46
Jos: "Yarış kontrol, birkaç damla yağmur gördüğü anda telaşa kapılıyor" KoJiRo Formula 1 0 03 Haziran 2022 21:01
Verstappen: "2028 sezonunun ardından belki emekli olurum" KoJiRo Formula 1 0 31 Mayıs 2022 19:51




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net