Forum Logo




Wolff, Montreal'de dalgalanma sorununun ortadan kalktığını gösterdiklerini düşünüyor


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 21 Haziran 2022, 19:29   #1
Çevrimdışı
Wolff, Montreal'de dalgalanma sorununun ortadan kalktığını gösterdiklerini düşünüyor




Wolff, Montreal'de dalgalanma sorununun ortadan kalktığını gösterdiklerini düşünüyor
Www.TrendForum.Net

Mercedes takım patronu Toto Wolff'e göre, takım dalgalanma sorununu çözmüş vaziyette ve pilotların yaşadıkları sıkıntıların sebebi araç karakteristiğindeki başka faktörler.



2022 sezonuna oldukça zorlu bir başlangıç yapan Mercedes, yer etkisi konseptiyle birlikte geri dönen dalgalanma sorunundan fazlasıyla etkilenmekte.

Durum bir yerden sonra o kadar kötüye gitti ki, George Russell ve Lewis Hamilton'ın yaşadıkları fiziksel acıyla ilgili şikayetlerine kulak veren FIA duruma müdahale etmeye karar verdi.

FIA'nın önlemleri henüz devreye girmiş değil, yine de Mercedes Kanada'da 3-4 olarak sezonun en iyi sonucunu tekrarlamayı başardı.

Yarışın ardından takımın odak noktasının nasıl değiştiğini açıklayan Toto Wolff, Montreal'de dalgalanma sorununu çözdüklerini gösterdiklerine, ancak araçlar çok sert olduğu için tümsekli pistlerde zemine ne kadar yakın olduklarının bir numaralı soru haline geldiğine inanıyor.

Wolff, "Sanırım 'dalgalanma' veya 'zıplama' olarak tanımladığımız sorunları parça parça incelemeyi ve Barselona'dan itibaren de tamamen üstesinden gelmeyi başardık."

"Pilotların yorumlarına neden olan şey daha çok araçların sürüşüne dair, nitekim araçlar çok sert. Bordürlerde olsun, tümseklerde olsun epey kötü bir tecrübe yaşıyorlar, şimdi bu sorunu inceleyecek ve daha da iyi şekilde üstesinden geleceğiz." dedi.

"Dediğim gibi, araçlar çok sert. Lider grubun ve Alpine pilotlarının ağır çekim görüntülerine bakabilirsiniz, bordürlerden çok şiddetli şekilde sekiyorlar. Pilotlar da aslında bundan şikayetçi."

"Bu durumu incelemeli ve sertliği nasıl azaltabileceğimize bakmalıyız. Ayrıca pist zeminin daha pürüzsüz olması ve bordürlerin çok yüksek olmaması da önemli, bu faktörler dalgalanmayı ciddi oranda azaltıyor."

"Kendimiz için konuşacak olursam; araçtaki yere basma gücünü arttırmamız ve bunu yaparken istediğimiz kadar alçak olmayan bir araçla doğru orantıyı tutturmamız gerekiyor."

"Yolumuz oldukça açık: aracı yükselttiğimizi göreceksiniz. Daha fazla performans bulmamız gereken alan da burası.” dedi.



Motorsport
__________________

İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
dalgalanma, düşünüyor, gösterdiklerini, kalktığını, montrealde, ortadan, sorununun, wolff


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
FIA, F1 takımlarıyla dalgalanma konusunda görüşecek KoJiRo Formula 1 0 20 Haziran 2022 20:06
Horner, Wolff'un güvenlik endişelerini bilerek abarttığını düşünüyor KoJiRo Formula 1 0 20 Haziran 2022 20:05
Horner ve Wolff, dalgalanma önlemlerini uygulamanın zor olacağını düşünüyor KoJiRo Formula 1 0 18 Haziran 2022 07:58
Montreal'de üç DRS bölgesi olacak KoJiRo Formula 1 0 16 Haziran 2022 19:41
Montreal'de yağmur ihtimali var KoJiRo Formula 1 0 15 Haziran 2022 19:49




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net