Forum Logo




F1,2023'te 24 yarış düzenlemeyi planlıyor,Spa,Monako ve Fransa boş yer için çekişiyor


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 22 Haziran 2022, 19:42   #1
Çevrimdışı
F1,2023'te 24 yarış düzenlemeyi planlıyor,Spa,Monako ve Fransa boş yer için çekişiyor




F1,2023'te 24 yarış düzenlemeyi planlıyor,Spa,Monako ve Fransa boş yer için çekişiyor
Www.TrendForum.Net

Motorsport.com'un kaynaklarına göre Formula 1, 2023 yılında sekizi Avrupa'da olmak üzere 24 yarış gerçekleştirmeyi planlıyor. Şu anda geleceği belirsiz olan üç yarış Monako, Spa ve Paul Ricard.



2023 Formula 1 takvimi şekillenmeye başlıyor. Henüz resmi bir açıklama yok ancak son birkaç hafta içerisinde ortaya çıkan söylentiler gerçeğe dönüşmeye başladı.

Yeni sezonda F1, 24 yarışlık bir takvim planlıyor ve bunların sekizinin Avrupa'da yapılması hedefleniyor. Bu durum da işleri karmaşıklaştırıyor çünkü F1'in hali hazırda altı yarışla (Monza, Imola, Silverstone, Hungaroring, Barselona ve Zandvoort) anlaşması var. Red Bull Ring de yakında kontrat yenileyecek.

Bu nedenle üç yarışın (Monte Carlo, Paul Ricard ve Spa-Francorchamps) durumu belirsiz ve görünüşe bakılırsa tek boşluk için birbirleriyle çekişiyor. Takvimde kalmayı başaracak yarış sürpriz olmadığı takdirde Monako olacak. Fakat bunu yapmaları kolay olmayacak çünkü pistin, uzun yıllardır sahip olduğu ayrıcalıkların çoğundan vazgeçmesi ve diğer tüm organizatörlerle yapılan anlaşmaları kabul etmesi gerekecek.



Bunun bir kısmı maddi tarafa etki ediyor fakat Monako'nun ayrıcalığı bununla sınırlı değil. Örneğin Formula 1'in sponsorları arasında Rolex yer almasına rağmen pistin Tag Heuer ile anlaşması var ve hafta sonu boyunca bazı noktalarda bu tarz kişisel anlaşmaları sergiliyorlar.

Ayrıca Monako, kendi TV prodüksiyonunu da yapıyor. Yeni anlaşma imzalanırken Monako'nun tüm bu ayrıcalıklardan vazgeçmesi gerekecek. Ayrıca yarışın geleneksel yeri olan Mayıs ayı da vazgeçmeleri gereken bir başka şey olacak gibi görünüyor.

Spa için durum biraz daha farklı. Belçikalı organizatörler, son yıllarda ortaya çıkan kritik sorunları çözmek ve pistle ilgili şikayet edilen noktaları geliştirmek için büyük çaba harcadılar. Buna rağmen F1'i kaybetme riskiyle karşı karşıyalar fakat umut ışığı göründüğü kadar az değil.

Spa'nın kaderi büyük oranda Kyalami ve Çin'e bağlı olacak gibi görünüyor.

Bu sezona kıyasla 2023 yılında takvime girmesi planlanan dört yarış var: Las Vegas, Katar, Çin ve henüz açıklanmayan Kyalami.

Fakat Çin'in durumu henüz belli değil çünkü ülkenin sınırlarını tekrar açıp açmayacağı belirsizliğini koruyor. Ayrıca Kyalami'nin dönüşünün 2024'e kalma ihtimali var.

Hal böyle olunca Spa'nın bu iki yarıştan birinin yerine takvimde kalma ihtimali hiç de az değil.

Fakat her şey planlandığı gibi giderse ve Monako kontrat yenilerse, gelecek yıl takvimde Spa yer almayacak gibi görünüyor.

Motorsport
__________________

İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
2023te, boş, çekişiyor, düzenlemeyi, fransa, için, monako, planlıyor, spa, yarış, yer


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Kanada GP öncesi: Pilotların yarış için sahip olduğu lastikler KoJiRo Formula 1 0 19 Haziran 2022 19:11
Güney Afrika, 2023 F1 takvimine girmek için ciddi görüşmelerde bulunuyor KoJiRo Formula 1 0 13 Haziran 2022 19:58
Mercedes, Monako'da en hızlı tur için Russell'ı neden pite almadıklarını açıkladı KoJiRo Formula 1 0 05 Haziran 2022 10:24
Hamilton, yarış içerisinde kaskını şartlara uyum sağlamak için değiştirmiş KoJiRo Formula 1 0 02 Haziran 2022 21:14
Brundle, yarış kontrolün Monako'daki "hararetli tartışmalarını" açıkladı KoJiRo Formula 1 0 01 Haziran 2022 20:46




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net