Forum Logo




Alpine, Kanada GP'de Alonso'ya yardım etmek için takım oyunu oynamaya çalışmış


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 22 Haziran 2022, 19:50   #1
Çevrimiçi
Alpine, Kanada GP'de Alonso'ya yardım etmek için takım oyunu oynamaya çalışmış




Alpine, Kanada GP'de Alonso'ya yardım etmek için takım oyunu oynamaya çalışmış
Www.TrendForum.Net

Esteban Ocon, Alpine Formula 1 takımının Fernando Alonso'nun Kanada Grand Prix'sinde Valtteri Bottas'ın önünde kalması için "takım oyunu" oynamaya çalıştığını söyledi.



Yarışa ilk çizgiden başlayan Alonso, güç ünitesi problemi yaşamasının ardından son bölümde tempo kaybetmeye başladı ve düzlüklerde Bottas'a karşı savunma yapamaz hale geldi.

Bu ikilinin önünde Alonso'nun takım arkadaşı Ocon vardı ve İspanyol pilotun DRS alıp Alfa Romeo sürücüsünden uzaklaşabilmesi için, Alonso'nun kendisini yakalamasına izin verdi.

Plan işe yaradı ve Alonso yedinci oldu. Fakat İspanyol pilot, son turda Bottas'ın önünde birden fazla kez yön değiştirdiği için 5 saniye zaman cezası aldı ve yarışı dokuzuncu bitirdi.

Ocon altıncı sırada finiş görürken, aracın pazar günü daha iyi hissettirdiğini söyledi ve DRS konusunu açıkladı.

Alpine pilotu, "Bugün kendi açımızdan memnun olabiliriz. Aracın son iki güne oranla kesinlikle daha iyi hissettirdiğini düşünüyorum."

“Neden böyle olduğunu anlamamız için bakmamız gereken çok şey var. Fakat genel olarak potansiyelimizi en iyi şekilde kullandığımızı ve mümkün olan en iyi sonucu aldığımızı düşünüyorum çünkü önümüzdeki araçlar çok hızlıydı ve arkamızdaki araçlar da biraz daha hızlıydı."



“Son anlarda Valtteri, Fernando'ya çok fazla baskı yapıyordu. Fernando'ya DRS vermek için takım oyunu oynamaya çalıştık. Bunu iyi şekilde yaptık ve planı mükemmel şekilde uyguladık."

"Fernando'nun motorla ilgili küçük bir sorunu vardı. Yani biraz güç kaybediyordu. Bu yüzden Valtteri'ye karşı savunma yapabilmesi adına ona yardım etmeye çalışıyordum ve hava koridoru alabilmesi için kasıtlı olarak ayağımı gazdan çekiyordum."

"Bu yüzden birlikte gerçekten iyi bir takım çalışması yaptık ve onu arkamızda tutmayı başardık çünkü aynalarıma baktığımda mücadelenin gerçekten sıkı olduğunu görebiliyordum."

"Bunlar, takımlar şampiyonasında bizim için harika puanlar. Ayrıca McLaren'ın puan alamaması da yükselmemize yardımcı oluyor." dedi.

Bir noktada Alonso, Ocon'dan daha hızlı olduğunu ve geçmesine izin verilmesi gerektiğini dile getirdi fakat takım mevcut pozisyonların korunmasını istedi.

Ocon, "Böyle bir şey olmayacağı konusunda ona ve takıma güveniyordum. Bunu geçmişte ve özellikle de geçen yıl Brezilya'da yaptık." dedi.

Son olarak neden pazar günü bu kadar güçlü olduğuyla ilgili Ocon, "Açıkçası bilmiyorum. Bazı değişiklikler yaptık ama ciddi şeyler değildi. Bu yüzden durumun neden böyle olduğunu anlamamız gerekiyor. Bunu yapmak adına önümüzde bir haftamız var. Araçlar şimdi Enstone fabrikasına geri dönüyor. Bu da iyi bir şey." dedi.

Motorsport
__________________

İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
alonsoya, alpine, çalışmış, etmek, gpde, için, kanada, oynamaya, oyunu, takım, yardım


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Kanada GP 3. antrenman: Yağmur altında Alonso lider! KoJiRo Formula 1 0 18 Haziran 2022 21:22
Kanada GP 1. antrenman: Verstappen lider, Alonso üçüncü! KoJiRo Formula 1 0 18 Haziran 2022 07:41
Alonso, Alpine ile F1'de yarışmaya devam etmeye hazırlanıyor KoJiRo Formula 1 0 15 Haziran 2022 19:54
McLaren: "Bakü'deki takım talimatları Alpine'in baskısından kaynaklandı" KoJiRo Formula 1 0 13 Haziran 2022 20:10
Yunanistan'da Ukraynalılar için toplanan yardım malzemeleri yandı KoJiRo Dünyadan Haberler 0 26 Mayıs 2022 21:38




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net