Forum Logo




Piquet'nin BRDC'deki üyeliği askıya alındı


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 01 Temmuz 2022, 09:18   #1
Çevrimdışı
Piquet'nin BRDC'deki üyeliği askıya alındı




Piquet'nin BRDC'deki üyeliği askıya alındı
Www.TrendForum.Net

İngiliz Yarış Pilotları Kulübü, Lewis Hamilton'a karşı ırkçı sözler sarf etmesinin ardından onursal üye Nelson Piquet'in üyeliğini askıya aldı ve yakında sonlandıracak.



Üç kez Formula 1 dünya şampiyonu Piquet, 2021'in Kasım ayında Brezilya'da yapılan bir röportajda, Hamilton'a karşı ırkçı bir dil kullanmış ve bundan ötürü kınanırken, padoka girişi yasaklanmıştı.

Brezilyalı sürücü bunun üzerine özür diledi ve kullandığı sözlerde kötü bir amaç olmadığını, aksine kullandığı kelimenin diğer dillere çevrildiğinden farklı bir anlamı olduğunu iddia etti.

Fakat Britanya Grand Prix'sine ev sahipliği yapan Silverstone'un sahibi BRDC, onursal üye sıfatında bulunan Piquet'nin üyeliğini askıya alma kararı aldı.

BRDC, Piquet'nin açıklamasını öve özrünü göz önüne alsalar da, yakında Brezilyalı sürücünün üyeliğini tamamen sonlandırmayı planlıyorlar.



Açıklamada şu ifadeler yer aldı: "BRDC Yönetim Kurulu, geçtiğimiz Kasım ayında Brezilya'da gerçekleştirilen bir podcast'te BRDC Onursal Üyesi Nelson Piquet'in Lewis Hamilton'ı Portekizce'de ırksal anlamda saldırganlık taşıyan bir ifade kullanarak tanımladığını belirledi."

"Bay Piquet Sr tarafından dün yayınlanan özür de göz önünde bulunduruldu."

"BRDC Yönetim Kurulu, BRDC'nin ırkçı veya ırkçılığı düşündüren herhangi bir eyleme sıfır tolerans politikasını göz önünde bulundurarak, Bay Piqué'nin başka bir BRDC üyesini [ve yedi kez dünya şampiyonunu] tanımlamak için ırksal anlamda saldırgan bir kelime kullanmasının kabul edilemez olduğuna karar verdi .Sonradan özür dilemesine rağmen, BRDC'nin onursal üyesi için tamamen uygunsuz bir davranış olarak görülüyor."

"Bu kapsamda Bay Piqué'ye, üyeliğinin derhal askıya alındığını bildirdik."

"Yedi günlük zorunlu bildirim süresinden sonra yapılacak toplantıda yönetim kurulu, usulüne uygun olarak Pique'nin üyeliğini sonlandırmayı bekliyor."

Motorsport
__________________

İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
alındı, askıya, brdcdeki, piquetnin, üyeliği


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Kendisini savunan Piquet, Hamilton'dan özür diledi KoJiRo Formula 1 0 29 Haziran 2022 17:21
Formula 1, Piquet'in ırkçı yorumlarını kınadı KoJiRo Formula 1 0 28 Haziran 2022 20:29
Intel, Ohio Fabrikasının Açılışını Süresiz Olarak Askıya Aldı KoJiRo Teknoloji Trend Haberleri 0 26 Haziran 2022 13:14
Zhou, henüz F1'deki geleceğini düşünmüyor KoJiRo Formula 1 0 09 Haziran 2022 11:35
Hindistan'da Hz. Muhammed'e hakaret eden BJP Sözcüsü Sharma görevden alındı KoJiRo Dünyadan Haberler 0 06 Haziran 2022 08:35




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net