Forum Logo




FIA, zıplamayı engelleyici tedbirleri Fransa GP'den itibaren uygulayacak!


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 01 Temmuz 2022, 09:31   #1
Çevrimiçi
FIA, zıplamayı engelleyici tedbirleri Fransa GP'den itibaren uygulayacak!




FIA, zıplamayı engelleyici tedbirleri Fransa GP'den itibaren uygulayacak!
Www.TrendForum.Net

FIA, 2022 Formula 1 araçlarının zıplamasını engelleyici tedbirlerin Fransa GP'den itibaren uygulanacağını açıkladı.



FIA, özellikle Azerbaycan GP'den sonra pilotlardan gelen şikayetlerin üzerine araçların zıplamasını engellemek için devreye girdi.

Bu kapsamda FIA, araçların maksimum ne kadar zıplayabileceğini belirledi. Alınan bu tedbirler, 22-24 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirilecek Fransa GP'den itibaren uygulanacak ve o yarışa kadar takımlar araçlarında gerekli düzenlemeleri yapacaklar.

Pilotlar, dalgalanma nedeniyle kısa ve uzun vadeli sağlık sorunları yaşamaktan endişelendiklerini dile getirince FIA güvenlik gerekçesiyle bu değişikliği yaptı.

2022'de spora giren zemin etkili F1 araçlarıyla dalgalanma olayı yeniden spora dönmüştü. Zemin etkili araçların sert süspansiyonlara sahip olup yere çok yakın olması, dalgalanmada büyük rol oynuyordu.

Sezon başından beri yaşanan bu sorun, pilotların sağlığı üzerinde olumsuz etkiye neden oluyor.

Mesela, Lewis Hamilton'ın Azerbaycan GP'deki zıplamalarda 10G dikey kuvvete maruz kaldığı ölçüldü.

Yeni araçlarda iki ayrı sorun vardı. Birincisi taban altındaki havada yaşanan kesinti nedeniyle oluşan aerodinamik sorun olan dalgalanma, diğeri ise araçların tabanının yere vurması sonucu oluşan zıplama.

Bazı takımlar diğerlerinden daha fazla sorun yaşarken en çok sorun yaşayan takım Mercedes oldu. Ancak neredeyse tüm takımlardan pilotlar, bu konu hakkında kapalı kapılar ardında endişelerini dile getirdiler.

FIA, son yarış Kanada GP'de tüm araçların davranışlarını ölçtü.

Britanya GP öncesinde Perşembe günü yapılan açıklamada, "FIA'nın dikey salınım veri analizi sonuçlandı ve biz bunu izlemek için bir ölçü belirledik."

"Konuyla alakalı güncelleme tüm takımlara gönderildi. Bu güncelleme takımlara, Fransa Grand Prix'sinden itibaren teknik direktif yürürlüğe girdiğinde kurallara uyumlu olmak için ne gibi değişiklikler yapmaları gerektiğini anlamaları için iki yarış analiz yapmalarına izin verecek." denildi.

Bu teknik direktifte ayrıca, taban altında yer alan ve aracın ne kadar yere yakın olduğunu, aracın ne kadar sert olduğunu belirleyen tahta plakanın ne kadar aşınabileceği konusunda yeni bir sınır belirleyecek.

Kanada GP hafta sonunda bu konu takım patronlarının F1 CEO'su Stefano Domenicali ile yaptığı sohbette gündeme gelmiş ve tartışmalara neden olmuştu. Mercedes F1 Takım Patronu Toto Wolff, diğer takım patronlarını iki yüzlülükle suçlamıştı.

Motorsport
__________________

İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
engelleyici, fia, fransa, gpden, itibaren, tedbirleri, uygulayacak, zıplamayı


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Vettel: "Cumartesi gününden itibaren hiçbir şey yolunda gitmedi" KoJiRo Formula 1 0 21 Haziran 2022 19:40
FIA'nın dalgalanmayı engelleyici kuralları tam olarak nasıl çalışacak? KoJiRo Formula 1 0 18 Haziran 2022 18:04
Yerli stopere son aday Fransa'dan KoJiRo Beşiktaş 0 06 Haziran 2022 15:31
Fransa’dan paket teklif KoJiRo Beşiktaş 0 01 Haziran 2022 20:35
WhatsApp, 24 Ekim 2022 tarihinde itibaren bu iPhone modellerinde çalışmayacak! KoJiRo Telefon Dünyasından Haberler 0 23 Mayıs 2022 19:57




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net