Forum Logo




Galatasaray-İstanbulspor maçında yapay zeka iskelete takıldı


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 27 Ocak 2024, 13:44   #1
Çevrimiçi
Galatasaray-İstanbulspor maçında yapay zeka iskelete takıldı




Galatasaray-İstanbulspor maçında yapay zeka iskelete takıldı
Www.TrendForum.Net






G.Saray-İstanbul maçında Icardi'nin iptal edilen golünde neden yapay zekanın devreye girmediği, yarı otomatik ofsayt sisteminin uygulanmadığı ve eski usulle çizgi çizildiğine dair pek çok yorum yapıldı.

Cevap, 'Yarı Otomatik Ofsayt Sistemi'nin tanıtım toplantısında VAR hakemi İlker Coşkun'un açıklamalarında yatıyor. İşte İlker Coşkun'un o toplantıda "Yüzde bir ihtimal" diye bahsettiği pozisyonla ilgili açıklama:

1 KİŞİ GİBİ ALGILIYOR

"Yarı otomatik ofsayt sisteminin kullanılmadığı durumlar da olabiliyor. Bu durumlarda yapılması gerekenler şöyle; UEFA'nın tavsiye ettiği olay, çok nadir yaşanmakla birlikte, belki 100 pozisyonda bir sefer olabilecek bir durum. Özellikle duran toplarda, serbest vuruş ve köşe vuruşu sıralarında daha çok olan bir durum. Oyuncuların beden bedene durduğu durumlarda yarı otomatik ofsayt sistemi, iskelet taraması yaparken bazen birden fazla oyuncunun iskelet sistemi çakışıyor ve bu iki oyuncuyu bir oyuncu olarak algılayabiliyor. Bu tür durumlarda UEFA'nın izlediği yol şu:

KAMERA DEVREDE!..

Yarı otomatik ofsayt sistemi, iskelet sistemini yanlış taradığı için yanlış yerden çizgi çiziliyorsa o zaman yarı otomatik ofsayt sistemini kesinlikle kullanma, yayıncı kuruluş kameralarından eski usul sistemle çizgiyi çiz, eğer çizilemiyor; kimin önde olduğu, kimin arkada olduğu anlaşılamıyor, çok iç içe bir pozisyonsa o zaman da sahada hakem ekibinin vermiş olduğu kararı VAR hakemi onaylar. Sahadaki hakemin verdiği karar kalır."


sporx
__________________

İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
galatasarayİstanbulspor, iskelete, maçında, takıldı, yapay, zeka


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Galatasaray ile İstanbulspor 48. randevuda KoJiRo Galatasaray 0 24 Ocak 2024 12:52
Yapay Zekanın Tarihi #2 - Herkes İçin Yapay Zeka DeepSilence Teknoloji Trend Haberleri 0 05 Temmuz 2023 18:20
Yapay Zeka Asi Ruh Trend Sözlük 1 22 Haziran 2023 19:37
İstanbulspor'la 3-3 berabere kalan Fenerbahçe, lider Galatasaray'ın puan kaybettiği haftada fırsat tepti BBQ SAUCE Fenerbahçe 1 25 Nisan 2023 17:06
Yapay Zeka Nedir? Beatrice Ne Nedir? 0 24 Şubat 2023 20:32




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net