Forum Logo




SELDİYET Tuz


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 29 Kasım 2022, 13:19   #1
Çevrimdışı
Banlı Üye
SELDİYET Tuz




SELDİYET Tuz
Www.TrendForum.Net

SELDİYET
Tuz

Koçak Farma


Etken Madde(ler):
Potasyum klorür 70 %, Amonyum klorür 28 %, Magnezyum oksit 1 %, Glutamik asit 1 %

Piyasa Şekilleri:
100 g'lık tuzluk kapaklı ambalajlarda.

Kullanım Şekli:
Günlük doz 5.5-11 g arasındadır.

Endikasyonları:
Hipertansiyon, kalp yetmezliği, şeker hastalığı, zayıflama rejimleri gibi sofra tuzunun kullanımının kısıtlandığı veya yasaklandığı durumlar ve diüretik kullanımından, malabsorbsiyondan kaynaklanan hipopotasemi durumlarında kullanılır.

Kontrendikasyonları:
Hiperpotasemi halleri, böbrek yetersizliği, diyabetik asidoz, karaciğer hastalığı, adrenal yetersizliği, potasyum tutan diüretikler ve ilacın formülündeki maddelere hassasiyeti olanlarda kullanılmamalıdır.

Uyarılar:
Potasyum içeren tuzların böbrek yetersizliği olan hastalarda kullanımı vücutta potasyum birikmesine (Hiperpotasemi) neden olabileceğinden dikkatli olunmalıdır. Peptik ülser veya gastrointestinal obstürüksiyonu olan hastalarda kullanılmamalıdır. Ciddi bulantı, kusma meydana gelirse ilaç kesilmelidir.

Yan Etkileri:
En sık görülen yan etkiler bulantı, kusma, abdominal huzursuzluk olup, alınan miktarın düşürülmesi ile kaybolur yada azalır.

İlaç Etkileşimleri:
Potasyum tutucu diüretiklerle (triamteren, spironolakton gibi) birlikte kullanılırsa vücutta potasyum birikebileceğinden, birlikte kullanılmamalıdır.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
seldİyet, tuz


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 





TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net