Midenin sindirim yaparken zorlandığı besinler
Bu yiyecekler size rahatsızlık veriyor olabilir Midemiz her şeyi öğütmek konusunda yetenekli olsa da bazı besinler tarafından oldukça zorlanabiliyor. Mide zorlandığı zaman kişi bunu; kramp, gaz sancısı, midede yanma gibi semptomlarla hissediyor. Midenin üst kısmındaki kası gevşetebilir bu da yiyeceklerin yemek borunuza geri dönmesini sağlayabilir. Hatta midesi bulanan ancak istifra edemeyen kişilere bu yüzden nane limon kaynatılır. Ayrıca midede yanma hissi yaratabilir. Uzmanlar; daha küçük porsiyonlar yerseniz ve yedikten sonra uzanmazsanız, yiyeceği tekrar yukarı iten basıncı azaltabileceğinizi söylüyor. [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] SÜT ÜRÜNLERİ İshal, şişkinlik ve gaz sorunu yaşıyorsanız, laktoza karşı toleranssız olabilirsiniz. Bu, sütte ve diğer süt ürünlerinde şekeri sindiren bir enzime sahip olmadığınız anlamına gelir. [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] BAHARAT Bazı insanlar, -özellikle çok fazla tükettiğinde- baharatlı besinlerden sonra hazımsızlık veya mide ekşimesi yaşar. Çalışmalar, acı biberdeki kapsaisin adı verilen bileşenin suçlu olabileceğine işaret ediyor. [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] FASULYE Fasulye sağlıklı protein ve lifle doludur ancak aynı zamanda gaza ve kramplara neden olan sindirimi zor olan şeker de barındırır. Vücudunuzda onları parçalayabilecek enzimler yoktur. Bağırsaklarınızdaki bakteriler bunun yerine işi yapar ve bu süreçte kişiye gaz sancısı verebilir. Bunu yaşamamak için; kuru fasulyeyi en az 4 saat bekletin ve pişirmeden önce suyunu dökün. [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] LAHANA VE DİĞER TURPGİLLER Brokoli ve lahana gibi turpgiller fasulyelerde olduğu gibi gaz yapan aynı şekerlere sahiptir. Yüksek lifleri de sindirimi zorlaştırabilir. Çiğ tüketmek yerine pişirirseniz daha kolay bir şekilde sindirilebilir. [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] ÇOK FAZLA LİFLİ BESİN TÜKETMEK Kepekli tahıllar ve sebzeler gibi karbonhidrat içeriği yüksek yiyecekler sindirim için iyidir. Ancak çok fazla yemeye başlarsanız, sindirim sisteminiz uyum sağlamakta zorlanabilir. Sonuç: gaz ve şişkinlik. Bu nedenle, yediğiniz lif miktarını yavaş yavaş artırın. [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] YAPAY ŞEKER Sorbitol isimli yapay tatlandırıcı ile yapılan yiyecekler ishal ve kramplara neden olabilir. FDA, günde 50 gram veya daha fazla sorbitol yerseniz ishal olabileceğiniz konusunda uyarıyor ancak çok daha düşük miktarların bile bazı insanlar için sorun yarattığı bildiriliyor. [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] Lif oranı yüksek ve asidik oldukları için bazı insanlara mide rahatsızlığı verebilirler. Midenizde rahatsızlık hiisediyorsanız, portakal, greyfurt ve diğer narenciye meyveleri kontrollü tüketin. [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] KIZARMIŞ BESİNLER Yağ oranı yüksek olan bu besinler ishale neden olabilir. Ayrıca karışık soslar, yağlı et parçaları, tereyağlı veya kremalı tatlılar da sorunlara yol açabilir. Tereyağı veya krema yerine sebze içeren kavrulmuş veya fırınlanmış yiyecekleri ve hafif sosları seçebilirsiniz. [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] FRUKTOZ Gazlı içecekler, şekerlemeler, meyve suları ve hamur işleri dâhil olmak üzere bununla tatlandırılmış yiyeceklerin sindirimi bazı insanlar için zordur. Bu ishale, şişkinliğe ve kramplara yol açabilir. ''Alıntı'' |
Yanıt: Midenin sindirim yaparken zorlandığı besinler
Midesi hassas olanların gözü yaşlı
|
Yanıt: Midenin sindirim yaparken zorlandığı besinler
Lahana sarması yiyince gaz sancısı tutuyor benj yiyemiyorum eskisi gibi maalesef benim hassas
|
Forum saati; Türkiye'ye göre ayarlanmış olup, şu an saat: 02:50. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.7 Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.