Forum Logo




Sağlıklı ve Kaliteli Bir Hayat İçin CHECK-UP Yaptırın


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 02 Nisan 2023, 12:42   #1
Çevrimdışı
Pia
Kûn Fe Yekûn
Sağlıklı ve Kaliteli Bir Hayat İçin CHECK-UP Yaptırın




Sağlıklı ve Kaliteli Bir Hayat İçin CHECK-UP Yaptırın
Www.TrendForum.Net

Check-Up Nedir?
Sağlıklı kişilerin geleceğe yönelik sağlık risklerini belirleyerek, erken tanı ile hastalığı baştan teşhis etmeye yönelik yapılan muayene, laboratuvar ve tarama yöntemlerinin araştırmalarına Check-up denir. Kişinin bir şikayeti varsa ona yönelik olarak uzman hekim muayenesi ve laboratuvar araştırmaları check-up değildir.

Check-Up Kimlere Uygulanır?
Her yaş grubunda ve cinsiyetteki kişiler için yapılacak check-up programları vardır. Anne karnındaki bebekte oluşabilecek risklerde dahi erken tanı araştırmaları yapılabilmektedir. 25 – 30 yaşına kadar sağlıklı olduğumuz düşünülmekle birlikte bu yaşlarda da ailesel risk faktörlerine göre faklı check-up programları uygulanabilmektedir.

Check-Up İle Tüm Hastalıklar Teşhis Edilebilir mi?
Check-up ile teşhis edilemeyecek hastalık yoktur. Ancak insan ve biyolojik canlı çevre sözkonusu olduğundan check-up sırasında çok yeni gelişmekte olan bazı sorunlara tanı konamayabilir. Bu durum oldukça seyrek görülmektedir.

Check-Up Hangi Testlerden Oluşur?
Kişinin dahiliye muayenesi yapıldıktan sonra uygulanacak check-up programı doktor tarafından belirlenerek check-up yaptırmak isteyen kişilere bilgisi verilir. Standart bir check-up’ta kan sayımı, tam idrar tahlili, kan şekeri, kolesterol, karaciğer fonksiyon testleri, böbrek fonksiyon testleri, elektrokardiyografi, karın ultrasonu bulunur. 40-50 yaş grubunda ultrason, akciğer grafisi, mamografi, smear, dışkıda gizli kan, erkeklerde prostat taramasına yönelik testler, 50 yaş üstünde kolonoskopi yapılır. Ayrıca ailesel yatkınlık ya da belli bir risk varsa ona yönelik farklı testlerde yapılabilir.

Check-Up’a Başvurmak İçin Ne Yapılmalıdır?
Check-up yaptırmaya karar veren kişilerin, hangi sağlık kuruluşunda check-up yaptırmak istenirse istensin öncelikle telefon veya sağlık kuruluşuna başvuru ile check-up danışmanları ile görüşmesi önerilmektedir. Hasta danışmanlarının vereceği bilgiler doğrultusunda tüm check-up doktor muayeneleri, testler ve görüntüleme yöntemleri randevuya dönüştürülerek planlanmakta ve kişi belirlenen tarihte davet edilerek check-up işlemlerine başlanmaktadır.

Check-Up için Ne Kadar Süre Gereklidir?
Check-Up planlama, hasta hastaneye gelmeden önce danışmanlar aracılığı ile yapılacak tetkikler ve görüntüleme yöntemlerinin randevuları planladığı için misafirimiz büyük bir zaman kaybı yaşamamaktadır. Yaklaşık 4-5 saat bir zaman zarfında tetkikler, görüntülemeler ve doktor muayeneleri tamamlanır. Muayeneler sonucunda başka bir sorun saptanmaz ise yarım gün gibi bir süreçte misafirimizin check-up programı tamamlanmış olur.

Alıntı.
__________________

İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.
”İnsan inandığı insanla çiçeklenir.”
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
bir, checkup, hayat, kaliteli, sağlıklı, yaptırın, İçin


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Sağlıklı yaşadığınızı düşünüyor musunuz ? Beatrice Trend Anketler 22 16 Mart 2024 23:22
En kaliteli videoların hep 144P olması Razor Trend Sözlük 1 01 Ocak 2023 19:57
Çinlilerin Genç Ve Sağlıklı Kalmak İçin Yüzlerce Yıldır Uyguladığı 7 Yöntem DeepSilence Sağlık Haberleri 0 29 Kasım 2022 10:44
Sandra Bullock: Sağlıklı değilim KoJiRo Ünlülerin Dünyası 0 23 Haziran 2022 20:55
"Abdülkerim kaliteli stoper ama 5 milyon Euro..." KoJiRo Beşiktaş 0 19 Haziran 2022 10:54




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net