Forum Logo




Libido ne demek? Libido seviyesi ne anlama gelir?


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 13 Ekim 2023, 21:42   #1
Çevrimiçi
Libido ne demek? Libido seviyesi ne anlama gelir?




Libido ne demek? Libido seviyesi ne anlama gelir?
Www.TrendForum.Net

Libido ilk olarak ünlü bir nörolog olan Freud’un ortaya attığı bir terimdir. İnsanların doğuştan gelen iki tane dürtüsü olduğunu savunan ünlü bilim adamı, bu dürtülerin cinsellik ve saldırganlık olduğunu savunur. Her iki dürtünün de ilerleyen dönemlerde kontrol altına alınabileceğini söyler. Libido kelime anlamı olarak ilk kez Freud tarafından net bir biçimde ifade edilmiştir. Bu duyguların bilinçli olmasa dahi bilinç dışı insanların beyninde yer aldığı psikanalitik kuramcı olan Freud tarafından dile getirilmiştir.
Libido Nasıl Ortaya Çıkar?
Esasında libidonun ortaya çıkması doğuştan gelir. Bebek libidosuna ağız yolu ile doyum sağlar. Freud bu düşüncesinde bebeklerin doğdukları zaman yalnızca fiziksel ihtiyaçlarının giderilmesi yolu ile libidolarının dengede kalabileceğini savunur. Karnı iyi doyurulmayan bir bebeğin mutlu ve huzurlu olması beklenemeyeceği gibi fazla doyurulan bir bebek de mutlu olmayacaktır. Bu nedenle yeterli ve dengeli doygunluk, bebeklerin ileriki yaşamlarını doğrudan etkileyecektir. Libido arttırıcı veya azaltıcı durumlar ise bebeklerin fiziksel ortamlarının yeterli olması ile doğrudan ilgilidir. Büyümeyle birlikte libido cinsel organlara doğru yönelime geçer. Ancak çocukluk döneminde bireyler bu duygularını bastırarak çeşitli karmaşalar yaşarlar. Yaşadıkları bu karmaşalar ise farklı duygular ile ortaya çıkar. Bu duygular erkek çocukların annesine kendini ispatlamak için babasına özenmesi ya da kız çocukların babasına kendini beğendirmek için annesi gibi davranması şeklinde ortaya çıkan davranışlardır. Freud tüm bunların cinsellik ile ilgili dürtülerden kaynaklandığını öne sürer. Libidonun tam olarak ne olduğunu kavrayabilmek için kelime anlamının dışında derin bir araştırma ve bilgiye dayanan kuramların sonucu olduğu da göz önünde bulundurulmalıdır.

Libido Artırıcı Öneriler

Libido dönemsel olarak düşen ya da artış gösteren bir dürtüdür. İnsanlarda geçici dönemlerde bu tarz dengesiz durumların yaşanması normal kabul edilir. Libido uzun süreli düşükse bu durumda bir uzman ile görüşülebilir. Libido artırıcı önerilerden bazıları şunlardır;

Öncelikle beslenmeye dikkat etmek gereklidir. Kaliteli ve sağlıklı besinler tüketerek libido dengesini sağlamanız mümkündür.
Düzenli egzersiz sizi dinç tutacağı için libidonun artmasını sağlayacaktır. Egzersiz yaparken vücudun ihtiyaçlarını bilerek buna uygun bir egzersiz planı oluşturabilirsiniz.
Erken uyanmak ve günü verimli geçirmek ruhsal anlamda huzur vereceği için libido artırmada etkili bir durumdur.
Uyku kalitesi ve karanlık bir ortamda uyumak libido artırıcı etkenler arasında yer alır. Düzenli uyku yaşam kalitesini etkileyeceği için libidonun dengede kalmasında önemli bir etkendir.

Alıntı
__________________
"Bakın benim parolam sevgidir. Ama ben şiddeti de yerine göre bir enstrüman olarak kullanırım."
 
Alıntı ile Yanıt

Alt 13 Ekim 2023, 21:57   #2
Çevrimiçi
Yanıt: Libido ne demek? Libido seviyesi ne anlama gelir?




beyler regl döneminde saldırın kedi sever gibi sevin onu kediye çevirir etrafınızda mırmırlatırsınız tecrübe ile sabitlenmiştir fdsfds kanuni sultan süleyman gibi takılırsın ona şiirler oku
__________________

İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
anlama, demek, gelir, libido, seviyesi


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Rüyada Siyah Kedi Görmek Ne Anlama Gelir? BBQ SAUCE Rüya tabirleri 1 10 Eylül 2023 17:31
Erkeklerin Hangi Öpücüğü, Ne Anlama Gelir? Beatrice Kadın & Erkek İlişkileri 2 07 Eylül 2023 20:44
Erkeklerde Libido Eksikliği Asi Ruh Trend Erkeklerin Dünyası 3 14 Haziran 2023 15:07
Falda Bulut Görmek Ne Anlama Gelir Gülümse Kahve Falı 0 22 Mart 2023 01:12
Kahve Fincanında Görülen Ameliyat Ne Anlama Gelir? Beatrice Kahve Falı 0 29 Eylül 2022 18:10




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net