Forum Logo




Küflü Kısmını Kesip Attığınız Ekmeğin Kalanını Yemek Ne Kadar Sağlıklı?


Kullanıcı Etiket Listesi

Like Tree1Beğeniler
  • 1 Post By Zeytin

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 24 Ekim 2023, 16:50   #1
Çevrimdışı
Saygın Üye
Küflü Kısmını Kesip Attığınız Ekmeğin Kalanını Yemek Ne Kadar Sağlıklı?




Küflü Kısmını Kesip Attığınız Ekmeğin Kalanını Yemek Ne Kadar Sağlıklı?
Www.TrendForum.Net

Muhtemelen sizin de daha önce pek çok kez yaptığınız bu yöntem her ne kadar sağlıklı gibi görünse de aslında ciddi tehlikelerin önünü açabiliyor. Küflerin çoğu tehlikeli değil fakat bu konuda Rus ruleti oynamamanızda fayda var.
Ekmeğinizin, meyvelerinizin üzerinde çıplak gözle görülebilen noktacıklı küfler aslında buz dağının görünen yüzüdür. Mantarların üreme hücreleri olan sporlar saçaklanarak çok daha derine iner, bunların köklerini görmek oldukça zordur.


Küflenmiş kısımları kesip attığınızda bunların tamamından kurtulmuş olmazsınız. Kalan parçayı yediğinizde bir ağız dolusu mantarı da yemiş olursunuz. Bu da çeşitli sağlık sorunlarını beraberinde getirebilir.

Uzmanlara göre küflerin çoğu zararsız olsa da bazıları tehlikelidir.



Bazı küfler, alerjik reaksiyonlara veya solunum problemlerine neden olabilen mikotoksinler içerir. Özellikle aflatoksin adı verilenlerin kansere neden olduğu biliniyor. Mikotoksinler genellikle tahıllarda ve kabuklu yemişlerde oluşan küflerde bulunur, bunlar dışında ise üzüm suyu, kereviz, elma ve diğer bazı besinlerde de bulunabilir. Aflatoksin ise daha çok mısır ve yerfıstığında yaygındır.

Havada bulunan küf sporlarını uzak tutmak için yiyeceklerinizi örtün, bozulabilir gıdalar için saklama kapları kullanın, uygun hava şartlarında saklayın, besinleri üç ila dört gün içinde tüketmeye çalışın.

Küflenmiş peynirler de atılmalıdır. Küf, peynirin her tarafına iplikler salarak göremediğiniz bir kirlilik yaratır.



Ayrıca listeria, brusella, salmonella ve E. coli gibi zararlı bakteriler de küfle birlikte ortaya çıkabilir. Küf çedar, parmesan gibi sert ve yarı yumuşak peynirlere genellikle çok fazla nüfuz edemez. Böylece küflü kısmı kesip peynirin geri kalanını yiyebilirsiniz. Küflü noktanın çevresinden ve altından en az 2,5 cm kesmeniz gerekiyor.

Brie ve Camembert gibi bazı küf türleri ise peynir yapmak için kullanılır. Bunları sağlıklı yetişkinlerin yemesinde bir sakınca yoktur. Zayıf bir bağışıklığı olanlar, yaşlı yetişkinler, hamile kadınlar, bebekler ve küçük çocuklar bu peynirleri yememelidir. Ne tür bir peynire sahip olduğunuzdan veya küflendiğinde ne yapacağınızdan emin değilseniz, garanti yolu seçerek atmanızda fayda var.

Kaynaklar: Live Science, Mayo Clinic
Efrasiyab bunu beğendi.
__________________
Eski bir kadınım ben,
Siyah-Beyaz fotoğrafları,
45'lik plakları özlüyorum...
Yine bir gül nihal alıyor gönlümü
eteklerim uçuşarak vals yapıyorum..
Beyoğlu'nda gezerken Pera'yı düşlüyorum
Yelpaze ile serinlemek,
Naif birkaç sözcükle ısınmak istiyorum.
Yüzüne bakmaya utandığım,
elimi tutmaya kıyamayan,
Aşklar hayal ediyorum...
Eski bir kadınım ben,
İnce bir dantel gibi işlemeden hayatı,
Ölmek istemiyorum...
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
attığınız, ekmeğin, kadar, kalanını, kesip, küflü, kısmını, sağlıklı, yemek


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Libya hükümetinden hac kontenjanlarının bir kısmını selzedelere tahsis etme kararı Zeytin Dünyadan Haberler 0 03 Ekim 2023 13:04
Geçmişte olan bir olayı ya da olayları eşinize ya da sevgılınıze yada başka bir kişiye söylememek ona yalan attığınız anlamına mı gelir ? KoJiRo Kafamıza Göre 5 20 Mayıs 2023 18:43
yol kesip yardım tırlarını yağmalayanlar Beatrice Trend Sözlük 9 12 Şubat 2023 17:57
Bu zamana kadar yaptığınız en zor yemek neydi? Beatrice Trend Sorular 5 02 Ocak 2023 11:34
Ekmeğin Masalı - Salih Koç DeepSilence Kitap Özetleri - Kitap Tanıtımları 0 01 Aralık 2022 13:49




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net