Forum Logo




Watches and Wonders 2023: En İyi 18 Saat


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 21 Ağustos 2023, 11:41   #1
Çevrimdışı
Banlı Üye
Watches and Wonders 2023: En İyi 18 Saat




Watches and Wonders 2023: En İyi 18 Saat
Www.TrendForum.Net



İzninizle biraz içerik üretmek isteriz. Çoğu (normal, saat meraklısı olmayan) insan için, Watches and Wonders'ın ne olduğu, ne zaman yapıldığı veya hangi harikaları günyüzüne çıkaracağı hakkında bir ipucuna sahip olmak için çok az neden vardır veya hiçbir neden yoktur. Ancak, "Rolex, Patek Philippe, Cartier, IWC ve TAG Heuer görmeniz gereken bazı yeni harikalar yarattı" dersek, o zaman ilgilenebilirsiniz, değil mi? Ya da "David Beckham, Roger Federer ve Julia Roberts'ın Cenevre'deki bir saat fuarına geldiğini (birlikte değil) gördünüz mü?" desek belki dikkatinizi çekebiliriz.

Neyse ki en sevdiğiniz markaların yüzlerce yeni saatini incelemek zorunda değilsiniz çünkü sektördeki en bilgili saat uzmanlarından bunu sizin için yapmalarını istedik - her biri çok sevdikleri bir saati seçti. Katkıda bulunan herkese teşekkürler, işte Watches and Wonders 2023'ün en müthiş yeni saatleri!





Grand Seiko Tentagraph

"Saniyede 10 vuruşla çalışan heybetli ve iyi uygulanmış bir kronograf. Grand Seiko sadece Spring Drive mekanizmasıyla değil, aynı zamanda ilk kez kronograf formunda sunulan yüksek atımlı 36.000 BPH mekanizmasıyla da ünlüdür. Yüksek vuruşlu kronograf mekanizmaları piyasada nispeten nadir ve bu Japon saat üreticileri için ciddi bir esneklik." Mark Cho (@markchodotcom), Drake's'in ortak sahibi ve The Armoury'nin kurucu ortağı.




Parmigiani Fleurier Tonda PF Minute Rattrapante

"Parmigiani Fleurier Tonda PF GMT Rattrapante'nin geçen yılki büyük başarısının ardından marka, diver modelinden ilham alan Tonda PF Minute Rattrapante ile bu konsepti yelkovana taşıyor ve markanın deyimiyle 'komplikasyonların siz ihtiyaç duyana kadar gizlendiği' fikrini somutlaştırıyor. Bu, karmaşık ve sofistike saat yapımının basitleştirilmiş hali ve aynı zamanda son derece zarif, sade ve şık görünüyor." Ming Liu (@mingliuwrites), Saat Yazarı.



Patek Philippe Calatrava Ref.6007G-011

"Patek Philippe tarafından tanıtılan 17 model arasında, 6007G-011 referanslı mavi Calatrava beyaz altın, benim için Watches & Wonders'ın en önemli parçalarından biri. Kadran üzerindeki üç farklı kaplama, abanoz siyahı, kadran üzerindeki gök mavisi dokunuşlar ve kayış dikişleri gerçekten dikkatimi çekti." Camille Guille (@perpetual.girl), Saat Yazarı.



Hermès H08

"Hermès her zaman yeni bir soluk olmuştur. H08, gerçekten şık ve bu türe musallat olan klişelerden arınmış bir spor saatinin nasıl tasarlanacağına dair bir ders niteliğinde. Bu yıl Fransız lüks markası, doğal ve zahmetsiz hissettiren bir şekilde renk ve yeni malzemeler ekledi. Hermès'in saat alanındaki başarısının temelinde bir saat markası olmaması yatıyor, ancak bu onları birinci sınıf saatler yapmaktan alıkoymadı." Felix Scholz (@fkscholz), saat gazetecisi ve OT: The Podcast sunucusu.




Sarı altın Rolex GMT-Master II

"Bu yıl, büyük bir altın saate sahip olmaktan daha çok istediğim bir şey olmadığına karar verdim. Paslanmaz çeliği unutun - ne kadar gösterişli olursa o kadar iyi. Genelde paslanmaz çelik olan Rollie GMT-Master II'nin artık tam 18 ayar altın renginde olması çok daha iyi. Eğer Cenevre'den eve tek bir saat götürebilseydim, bu saat olurdu." Cam Wolf (@camjwolf), ABD GQ Stil Yazarı.




Lange & Sohne Odysseus Kronograf

"Bu güzellik, hem kronograf hem de gün ve tarih ayarlama işlevlerine sahip iticilere ek olarak, kendisi için yaratılan yepyeni otomatik kronograf kalibresi nedeniyle dikkatimi çekti. Bu model 100 adetle sınırlı (Anthony de Hass [Lange'nin geliştirme direktörü] 15.000 adet üretildiğini söyleyerek şaka yapmasına rağmen) ve görünüşe göre sadece bu model uğruna çalışmak için iki saat ustası işe alınmak üzere." Nick Gould (@niccoloy), Saat Yazarı.





Chopard Alpine Eagle 41 XPS

"Birdenbire entegre bilezikli spor saatlerinin adamı oldum. Somon rengi 'Monte Rosa Pink' kadran oldukça özel ama benim için en önemli şey (küçük saniye göstergesi dışında) bunun sınırlı sayıda üretilmemiş olması, yani bir gün bu büyük parçaya sahip olmayı gerçekten isteyebilirim." Mike Christensen (@christensenmike), GQ Avrupa Lifestyle Editörü.

Hayranları bu parçayı ikiye katladı: "Fikir Chopard'ın sahibi olan Scheufele ailesinin genç neslinden geldi ama Alpine Eagle yaşlandıkça daha da iyi oluyor. Bu yılki hafifçe rafine edildi ve şampanya kadranıyla donatıldı, bu da ona karşı koyamadığım lezzetli bir soğukkanlılık veriyor." Robin Swithinbank (@robin_swithinbank), saat gazetecisi.




Cartier Baignoire

"Cartier'nin Baignoire'ı işlevsel olarak geliştirilmiş bir "mini" boyutta yeniden piyasaya sürmesi, sektörün daha kadın dostu bir yönde ilerlediği konusunda beni iyimser kılıyor. Elbette Cartier saatleri her zaman unisex bir çekiciliğe sahip olmuştur, ancak mini (özellikle bileklikte) çok zarif hissettirmeden kesinlikle feminen bir dokunuşa sahip." Brynn Wallner (@Dimepiece), Saat Yazarı.





Chanel J12 Caliber 12.1

"Dürüst olacağım ve Rolex'in bu hafta beni öyle bir etkisi altına aldığını söyleyeceğim ki, bütün bir takvim yılı boyunca Day-Date makaleleri yazabilirim. Ancak hepimiz daha az görünür olmanın daha şık olduğunu biliyoruz. Merhaba sessiz lüks! - Bu Chanel'in J12 Calibre 12.1'i olmalı. J12 rönesansı için çağrı yapıyorum. Ama bu sefer Paris Hilton ve LiLo'nun Juicy Couture eşofmanlarıyla eşleşen bilekte asılı halinden ziyade, hem moda hem de saat severler için yüksek ama abartısız bir aksesuar olacak." Malaika Crawford (@malaikamc), Saat Yazarı.




IWC Ingenieur Titanium

"Bayan Genta bana rahmetli kocasının [saat üstadı Gerald Genta] tekrarlardan pek hoşlanmadığını söyledi. Bu nedenle GG'nin IWC Ingenieur'ün yeni versiyonunu seveceğine inanıyor. Kuşkusuz, kendine özgü bir görünümü var ve 1976 orijinaliyle sadece birkaç benzerliği var. Bununla birlikte, Jumbo SL'in 1:1 versiyonunu çok isterdim. Ama bu sadece benim..." Kristian Haagen (@kristianhaagen), saat uzmanı.

Bir başkası da aynı fikirde: "Evet, Ingenieur geri döndü ve harikalar yaratıyor! Bu, Genta tasarımının Kutsal Üçlüsünün yeniden canlanması, onu parkın dışına çıkardılar ve böylesine harika bir ikonu yeniden canlandırdılar." George Bamford (@bamfordwatchdepartment), saat tasarımcısı.




Tudor Black Bay 54

"Black Bay 54 benim için en ilgi çekici model olabilir. Tudor bir zamanlar mini modeller sunmuştu, Black Bay 58'i de görmüştük... ancak T-fit toka sistemiyle 11 mm'den biraz daha kalın olan 37 mm'lik modern bir mini, kağıt üzerinde neredeyse fazla mükemmel görünüyor. Birçok modern Tudor'a sahip oldum ve boyutlar her zaman hacim açısından biraz uzak hissettirdi. Daha şık boyutlar ve bilezik teknolojisi - her zamanki sağlam Tudor şirket içi kalibresiyle birleştiğinde - bunun bugüne kadarki en iyi Black Bay olabileceğini düşündürüyor." Lee Candela (@Brodinkee), saat uzmanı.



TAG Heuer Carrera Kronograf 39mm

"Annem yeniden tasarlanan Carrera Chronograph'ın bileğimde Ryan Gosling'inkinden daha iyi durduğunu söyledi. Saati sadece iPhone resimlerinde gördüğü için bu büyük (hatalı) bir önerme, ancak onun annelik önyargısından çıkardığım şey, saatin yıldız olduğu - takan kişiden daha dikkat çekici... (üzgünüm Ryan). Bazen bir saat modelinin yıldönümünü kutlamayı oldukça zayıf buluyorum ama bir marka bir ikonu daha da ikonik hale getirdiğinde, bu azımsanacak bir şey değil." Mike Christensen (@christensenmike), GQ Avrupa Lifestyle Editörü.



Hermès Arceau Story

"Kalbim kesinlikle Watches and Wonders'ın harikulade tarafına daha çok yöneliyor ve Hermès Arceau Story serisinde bu güzellikten daha harika ne olabilir? Cennet kuşları, maymunlar ve kaplumbağalarla tamamlanan sedef kadranın üzerine özenle elle boyanmış, mineleme ve oyma işlemeli bir selfie çubuğu ile at sırtında bir prenses. Çılgınca. Ve muhteşem." Alfie Tong (@alfredcytong), GQ, Katkıda Bulunan Yazar.



Rolex Oyster Perpetual Celebration Dial

"Bu yılki Watches and Wonders'dan tek bir favori saat seçmem gerekseydi, bu iki küçük kasa harikası arasında ölümüne bir savaş olurdu. Renk cümbüşü 51 kadranlı Rolex O.P. ya da sinir bozucu derecede mükemmel Tudor Black Bay 54. Yine de oymalı Grand Seiko SBGZ009 ile geçireceğim bir saniyelik zaman bana diğer her şeyi unutturur, eminim." Thor Svaboe (@thorsvaboe), GQ, Katkıda Bulunan Yazar.




Patek Philippe Ref. 5316/50P-001

"İnanılmaz. 5316 benim için başka bir seviyede. Dakika tekrarlayıcısı, takvimi, geriye dönük tarih göstergesi, Ay evresi göstergesi… Bunların dışında safir kristal kadran sanırım benim zayıf noktam." Adrian Aldred (@convopiece), Özel Saat Danışmanı.



Vacheron Constantin Overseas Retrograde Date

"VC OS Retrograde Date Moonphase, iki klasik resmi saat komplikasyonunu alıyor ve bunları oyundaki en yeni üst düzey çelik spor saatlerinden birinde yeniden çerçevelendiriyor. Sonuç, bilek için mükemmel bir şekilde tasarlanmış bir beyefendi - uygun durumlar için deri kayış, spor yaşamı için çelik veya kauçuk üzerinde değişiklikler yapılabilir. Gerçekten her şey için uygun bir saat." Andrew McUtchen (@andrew_mcutchen), Time+Tide kurucusu.



Cartier Tank collection privée

"Yeni Tank Normales'te gerçekten de normal olan hiçbir şey yok, değil mi? Cartier'nin Privé koleksiyonunda yeniden hayat bulan bir ikon. Palexpo binasında, Normales'in değerli metallerden yapılmış olmasıyla ilgili birkaç övgü dolu söz söylendi. Bu yeni saatlerden en beğendiğim mavi safir taşlı sarı altın." Mike Christensen (@christensenmike), GQ Avrupa Yaşam Tarzı Editörü.

Diğerleri de yeni Privé koleksiyon ürünlerinin büyük hayranlarıydı.

"Yıllardır ilk kez tamamı platin bir Tank, vintage satın almaktan daha iyi ve daha ucuz. Dünyada sadece 100 tane üretiliyor, bu yüzden kesin bir yatırım." Simon de Burton, GQ yazarı.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
2023, saat, watches, wonders, İyi


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
2024 Forum Avatarları- 2024 Tumblr Avatarlar - 2024 Pin Resimler Astrea Avatarlık Resimler & Hareketli Gifler 118 21 Mart 2024 19:42
45 bin öğretmen atama tercih sonuçları ne zaman, saat kaçta açıklanacak? (2023 MEB sözleşmeli öğretmen atama sonuçları) Zeytin Eğitim Haberleri 0 08 Mayıs 2023 12:17
En Geç Saat Kaçta Yatarsın ? Sır Trend Sorular 10 05 Şubat 2023 03:16
Aracından inip poz verdi! 2023'e eline tutuşturulan aynı saat içerisinde kesilmiş iki ceza kağıdıyla girdi Beatrice Ülkemizden Haberler 2 01 Ocak 2023 16:40




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net