Forum Logo




4.Haftanın Trend Üyesi Regex

Haftanın üyesine bu başlık altından ulaşabilirsiniz.


Kullanıcı Etiket Listesi

Like Tree33Beğeniler

Yeni Konu Oluştur Konu Kapatılmıştır
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 04 Haziran 2022, 18:15   #31
Çevrimdışı
“En büyük servet, itibardır.”
Yanıt: 4.Haftanın Trend Üyesi Regex




Beatrice kullanıcısının gönderdiği mesajdan alıntı Mesajı göster
Merhaba Regex bir günün nasıl geçer genelde rutinin nasıldır?
Tatil için gezip gördüğün mutlaka görülmesi gereken önerebileceğin yerler var mı?
İsmini seviyor musun?
Dövme yaptırmayı düşündün mü hiç?
Hiç suça karıştığın oldumu ifade verdiğin

Xenfero hakkında ne düşünüyorsun?

Teşekkür ediyorum şimdiden :aşklaiç:

Merhaba @Beatrice.

- Mesaili çalışma hayatım başlayana dek gecelerin adamı formatında takılıyordum. Üniversite yıllarım da böyle geçti. Sabah derslerine neredeyse hiç girmeden yedik bitirdik okulu. Güncele gelecek olursam sabah 06:45-07:00 arası kalkarım. Eğer bir önceki akşam içmemişsem (midemdeki rahatsızlık nedeniyle akşam içtiysem kalkar kalkmaz bir şey yiyemiyorum) veya alarmımı erteleyip "10 dakika daha uyuyayım" dememişsem kahvaltı etmeye çalışırım. Sonrası malum işe gidiş, iş. O gün duruşmam varsa adliye koridorlarında, yoksa da ofiste masabaşı işler ile akşamı ederim. İş arkadaşlarımla ortamımız güzel, kafalarımız uyuşuyor. Bol çay ve bir de her gün öğleden sonra saat 15:00 sularında filtre kahve ritüelimiz olmazsa olmazdır. Derken akşam olur ve iş biter. Korona öncesi daha çok evde takılmayı seven bir Ongun'ken; pandeminin bize sosyal yaşamın kıymetini kafamıza vura vura öğretmesi nedeniyle akşamları arkadaşlarımla vakit geçirmeye çalışıyorum. Eğer zihnen çok yorulmamışsam evde durasım pek olmuyor. Konfor alanının dışına çıkmasını bilmek lazım. Özellikle geçen yıl adli tatil döneminde ikinci doz aşımı da olduktan sonra pek evin yolunu bulamaz olmuştum havalar soğuyana dek. Bunun dışında spor salonu üyeliği yaptırdım, diğer sporlar ile pek aram olmasa da vakit buldukça oraya gidip yüzüyorum. Zaten benim için esas olan yüzme havuzunun bulunmasıydı. Kitap okumak da rutinlerimden. Bunların dışında rutin günlerimde pek bir ekstra yok. Hayatı sürekli monoton ve rutin yaşamamaya da özen gösteriyorum gerçi.

- Ben deniz aşığı bi' adamım, tatilden bunu anlarım. Belki de doğup büyüdüğüm ve hâlâ da yaşadığım şehirde deniz olmayışındandır bu deniz hasretim. Dalyan, Datça ve Antalya güzeldir. Direkt nokta atışı önerim ise;Ölüdeniz/Fethiye, Çıralı Plajı/Antalya, İztuzu Plajı/Dalyan olacaktır. Deniz kısmını geçecek olursak havası, doğası ve güzelliğiyle memleketimi öneririm; Mengen. Özellikle sıcak ve bunaltıcı havalarda oranın tertemiz, serin, orman havasını solumak insana bambaşka bir huzur veriyor. Kaçabildikçe kaçarım oraya.

- Elbette seviyorum. Hem kökeni Türkçe, hem de orijinal. Aynı ben gibi ^^ Hatta iki adım var, ikinci adım da öyle. Mesela adımın bir Abdulrezak ya da Satılmış olmasını istemezdim. Hadi çok karikatürize örnekler verip abartmayayım, Ahmet - Mehmet olmasını da istemezdim. Buradan babama teşekkürlerimi sunuyorum ^^ Annem Uğur koymak da istemiş, ben doğduğum yıl Uğur Mumcu suikasti gerçekleşmişti. O da fena olmazmış bak.

- Hayır düşünmedim. Ancak dövme yapılmasına ya da yaptıranlara karşı değilim. Bilakis dövme muhabbetinin açıldığı ortamlarda birilerinin kendine misyon yükleyip vaaz verir gibi takılmasına acayip ayar olurum. Size ne kardeşim? Vücut adamın, inanç adamın.

- Forum sitesi yüzünden suç işlemediğim halde şüpheli sıfatıyla savcılığa ifade verdiğim oldu evet. Buradan kıymetli @Renksiz kardeşime sevgi ve saygılarımı sunuyorum, anlar o! Şaka bir yana; "Erdil Yaşaroğlu'nun herkese telif davası açması" başlıklı Google araması yaparsan durumun vehametine genel olarak hakim olabilirsin. Burada uzun uzadıya anlatmayayım şimdi.

- XenForo; vBulletin'in bazı eski kodlayıcılarının şirketten ayrılarak geliştirdikleri yeni forum yazılımı. Yeni dediysem son 12 yıldır var bu script aslında. Ancak özellikle son 6 yıldır vBulletin'in tahtını epey bir salladı. Bazı arkadaşlar vBulletin tutkumdan dolayı XenForo karşıtı olduğumu yorumlasalar da bu doğru değil. XenForo; şu an halihazırda vBulletin'i tokatlaya tokatlaya bir hal etti. Bugün özellikle modern ve yeni nesil kodlama gerekliliğini temel şart olarak benimseyen tüm web yöneticileri XenForo'yu tercih ederler. Bu gerçeği yadsımak zaten saçma olacaktır. vBulletin'in efsane ve hâlâ kullanmayı sürdürdüğümüz 3.8 serisi 2008 yılında yazıldı ve 14 yıldır güncellenmiyor. 14 yıl önce akıllı telefonlar yoktu, işletim sistemi Windows XP idi ve daha bir sürü şey. O zamanın şartlarında kodlanan bir yazılım hiç şüphesiz her ay yeni güncelleme alan XenForo ile modernlik, güncellik konularında aşık atamaz. Ama bir de işin şöyle bir boyutu var. Bizler forumları vBulletin ile sevdik, zihnimizde forum kavramını literatürel olarak vBulletin yazılımı ile özdeşleştirdik. Bu nedenle XenForo bir forum bize tad, en azından vBulletin'deki tadı vermeyebiliyor. Bu yüzden bugün hâlâ genel forumların çoğunluğu vBulletin 3 kullanır. Ben mecbur kalmadıkça da geçmeyi düşünmüyorum ama dediğim gibi XenForo'ya da kara çalmıyorum. vBulletin'in 4.x ve 5 Connect sürümlerinin berbat olduğu konusunda zaten herkes hemfikirken; dediğim gibi 14 yıl önce kodlanan vBulletin 3 ile XenForo'yu kapıştırmak da akıl kârı olmaz. Bana göre vBulletin 3'ün bizlerce alışılagelmişlik yönü dışındaki tek avantajı sadeliği. XenForo'yu akıllı telefonlara, vBulletin 3'ü ise Nokia 3310'a benzetirsek sanırım yanlış bir örnek olmaz.

Soruların için ben teşekkür ederim. ^^
Beatrice bunu beğendi.
__________________
  • When injustice becomes law, resistance becomes duty.
 

Alt 05 Haziran 2022, 23:46   #32
Çevrimdışı
Saygın Üye
Yanıt: 4.Haftanın Trend Üyesi Regex




tebrik ederim.
hoş forumlar , hayatında başarılar
Regex bunu beğendi.
__________________
Kırk yılda bir gibisin...
 

Alt 07 Haziran 2022, 18:53   #33
Çevrimdışı
“En büyük servet, itibardır.”
Yanıt: 4.Haftanın Trend Üyesi Regex




xena kullanıcısının gönderdiği mesajdan alıntı Mesajı göster
tebrik ederim.
hoş forumlar , hayatında başarılar

Biraz gecikmeli de olsa teşekkür ediyorum. Konukluk sürem dolduğu ve yeni konu açıldığı halde bu konunun kilitlenmesi unutulduğu için elim değmişken bu işlemi de gerçekleştiriyorum.

E kendimi içeride kilitli bırakmamak adına kapanış konuşmasını yapmak da bana düşüyor mecburen;

4. haftanın konuğuna ayrılan süre dolmuştur. Bana soru soran kıymetli TrendForum üyelerine ve bu sorulara içtenlikle yanıt veren bana (canım kendim <3) TrendForum adına teşekkür ederiz. Edersiniz yani değil mi? Etmeseniz de canınız sağ olsun ya. Daha Davos'a gelmem.
mamihlapinatapai ve Zoe bunu beğendi.
__________________
  • When injustice becomes law, resistance becomes duty.
 

Konu Kapatılmıştır

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
4haftanın, aylakadam, regex, trend, Üyesi


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
4.Haftanın Trend Üyesi Kim Olsun? mamihlapinatapai Haftanın Trend Üyesi 13 30 Mayıs 2022 13:03
3.Haftanın Trend Üyesi AylakAdam mamihlapinatapai Haftanın Trend Üyesi 43 29 Mayıs 2022 19:17
2.Haftanın Trend Üyesi Kim Olsun? mamihlapinatapai Haftanın Trend Üyesi 10 13 Mayıs 2022 17:31
1.Haftanın Trend Üyesi Beatrice mamihlapinatapai Haftanın Trend Üyesi 24 13 Mayıs 2022 10:19
1.Haftanın Trend Üyesi Kim Olsun? mamihlapinatapai Haftanın Trend Üyesi 10 10 Mayıs 2022 22:17




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net