Patatesli Hingel
Patatesli Hingel Tarifi İçin Malzemeler
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] Hamuru için; 4 su bardağı un 1 adet yumurta 1 yemek kaşığı tuz 1 su bardağı kadar su İçi için; 4 adet patates 1 adet kurusoğan 1 yemek kaşığı salça Pulbiber Karabiber Tuz Sıvı yağ Üzeri için; Sarımsaklı veya sarımsaksız yoğurt Sosu için; 1 tatlı kaşığı salça Toz kırmızı biber Tuz Sıvı yağ Su Patatesli Hingel Tarifi Yapılışı Patatesleri haşlayın. Sıvıyağda minik doğranmış soğanları kavurun. İçine salçayı ve baharatları ekleyin salça kokusu çıkana kadar kavurun. Haşlanmış ve rendelenmiş patatesleri ekleyip karıştırın. Soğumaya bırakın. Hamur malzemelerini karıştırın. Suyunu yavaş ekleyin ve orta yumuşaklık da bir hamur elde edin ve dinlenmeye bırakın. Hamuru iki parçaya bölün açması daha kolay olur. Mantı inceliğinde açtığınız hamuru çay bardağı ile kesin. İçten koyun ve kapatın. Çatal ile kenarlarına şekil verin. Derin bir tencereye su tuz ve az sıvı yağ koyun. Kaynayınca hazırlanan hamurları içine atın. Haşlananlar yüzeye çıkacaktır. Süzgeç ile alın. Sıcaklığı çıkınca yoğurdunu gezdirin üzerine. Sosu için sıvı yağda salçayı kavurun baharatlarını ekleyin. Az su ile sosu açın ve kıvamlandırın. Sosu da yoğurdun üzerine gezdirin. Afiyetle yiyin. Alıntı |
Forum saati; Türkiye'ye göre ayarlanmış olup, şu an saat: 08:59. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.7 Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.