Forum Logo




Pırasalı börek


Kullanıcı Etiket Listesi

Like Tree1Beğeniler
  • 1 Post By Beatrice

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 25 Ekim 2023, 12:43   #1
Çevrimiçi
Pırasalı börek




Pırasalı börek
Www.TrendForum.Net



Malzemeler
Yarım kg pırasa
1 orta boy soğan
2 yemek kaşığı çekilmiş et
1 yemek kaşığı salça
4 su bardağı un
1 çorba kaşığı maya
tuz
su

Pırasalı Börek Tarifi Yapılışı
İç malzemesinin hazırlanması

Soğanı doğrayın ve 2 yemek kaşığı sıvıyağını ısıttığınız tavaya ekleyin. Soğanlar pembeleştikten sonra kıymayı ekleyin ve ardından salçayıda ekleyerek bir süre kavurun. Özellikle yeşil yapraklarından kestiğiniz pırayı ekleyerek kavurun ve soğumaya bırakın.

Hamurun hazırlanışı:
Mayayı 1 su bardağı ılık suda eritin ve unun üzerine ekleyin. Tuzunu ve suyunu ayarlayarak çok yumuşak olmayan, poğaça hamuruna benzer yani şekillendirebileceğiniz kıvamda bir hamur elde edin. Hamurunuzu yarım saat dinlendirdikten sonra şekillendirmeye geçelim.

Hamuru iki eşit parçaya bölün ve parçalardan birini alarak oklava yardımı ile daire şeklinde açın. Açmış olduğunuz hamurun üzerine 2 yemek kaşığı kadar yumuşak margarinden sürün. Hamuru pizza dilimi şeklinde 8 parçaya ayırın burada önemli bir nokta var. Dilimleri tamamen kesmiyorsunuz hamurun orta kısmında çay bardağından biraz büyük bir kısmı bütün olarak kalıyor. Yani dilimler birbirinden ayrılmıyor. Tıpkı çiçek gibi ortası yuvarlak biçimde birleşik ama yaprakları ayrılıyor.

Kesme işlemini tamamladıktan sonra çiçeğin yapraklarına benzettiğimiz kısımları üst üste gelecek şekilde ortada birleştiriyorsunuz. Oluşan yeni şekli tekrar açarak yağlanmış tepsiye döşeyin. Hamurumuzu bu şekilde yapmamızın nedeni böreğimizin kat kat olmasını sağlamak.

İç malzemesini tepsiye koyduğunuz hamurun üzerine yayın ve kalan hamur parçasını da diğer hamur gibi aynı işlemlerden geçirerek. En üst katı da ekleyin. Üzerine yumurta sarısı sürerek fırına sürün. Afiyet olsun.


Alıntı
PERDELER_ bunu beğendi.
__________________
"Bakın benim parolam sevgidir. Ama ben şiddeti de yerine göre bir enstrüman olarak kullanırım."
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
börek, pırasalı


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Üç renkli börek Beatrice Hamur işleri 0 25 Ekim 2023 12:42
Rüyada Börek Vermek Asi Ruh Rüya tabirleri 0 04 Temmuz 2023 06:34
Rüyada Börek Yemek Asi Ruh Rüya tabirleri 0 04 Temmuz 2023 06:33
Rüyada Börek Yapmak Asi Ruh Rüya tabirleri 0 04 Temmuz 2023 06:31
Bülent börek reklamı Beatrice Trend Sözlük 15 24 Eylül 2022 20:08




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net