Forum Logo




Eve giren bir yarasa nasıl çıkartılır?

Hayvanlar alemi ile ilgili her şeye bu başlık altından ulaşabilirsiniz.


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 30 Aralık 2022, 16:18   #1
Çevrimiçi
Eve giren bir yarasa nasıl çıkartılır?




Eve giren bir yarasa nasıl çıkartılır?
Www.TrendForum.Net

Muhtemelen Türkiye'de az kişinin başına gelmiştir. Peki, ama bir eve yarasa girerse nasıl çıkartılır? Çünkü yarasa özellikle filmler nedeniyle ürkütücü bir şöhrete sahip. Popular Science'ya göre ise çoğu aslında zararsız ve eve girmekten en az sizin kadar memnun değiller.



Bilim Dergisi Popular Science, 'eve giren bir yarasa nasıl çıkartılır' sorusunu özetle şöyle yanıtlamış:

1. Panik yapmayın

"Yarasalar kışkırtılmadıkça size saldırmazlar, size doğru uçup saçınıza takılmazlar. Bir yarasa sizden çok daha fazla korkar, bu yüzden sakin olun ve dışarı çıkmanın yolunu bulmasına yardım etmeye başlayın.

2. Odayı kapatın

Yarasaların bulunduğu odanın tüm kapılarını kapatın ve her zaman gözünüz üzerinde olsun. Yarasayı pencereli bir alana hapsetmek en iyisidir, böylece izole edildiğinde ona kolay bir kaçış yolu sağlayabilirsiniz. Yarasayı gözden kaybederseniz, perde çubuğunuz, kitap rafının üstü gibi yüksek yerlerde arayın.

3. Dışarıya giden yolu açın

Yarasanın bulunduğu odanın dışına açılan tüm pencereleri veya kapıları açın. Yarasanın kolayca kaçabilmesi için bu çıkışları engelleyen perdeleri, veya mobilyaları kaldırın. Yarasanın birkaç dakika sonra kendi kendine gitmesi muhtemeldir.

4. Bir yarasa nasıl yakalanır ve dışarıda bırakılır

Yarasa kendi başına gitmiyorsa onu yakalayıp serbest bırakmanız gerekir. Uzun kollu kıyafeler, uzun pantolon, bahçe eldivenleri takın. Giysileri tamamen deriyi kaplayacak şekilde giyin. Bu, sizi kurtarma sırasında meydana gelebilecek herhangi bir ısırık veya çizikten korumak içindir.

Muhtemelen perdelerinizin üzerinde veya yerden başka bir yerde asılı kalacaktır. Yakalamaya çalışmadan önce yarasanın sabit kalmasını bekleyin: Uçuşun ortasında harekete geçmek ona zarar verebilir ve misilleme amaçlı ısırmasına neden olabilir. İlk önce, bir süpürgenin sapını asılı olduğu yere dayayarak ona asılması için bir tünek sunmayı deneyin. Yarasa buraya tırmanabilir. Bu durumda, süpürgeyi yavaşça dışarı taşıyın veya yarasa yüklü sapı açık bir pencereden dışarı çıkarın.

Bu işe yaramazsa yaklaşın ve hızlı ama nazikçe plastik bir kabı hayvanın üzerine koyun ve bir karton parçası ağzını kapatın, ardından dışarıya bırakın. Kuşların aksine yarasalar yerde dururken uçamazlar. Bunun yerine onlara yüksek bir yer sunun". Popsci, eğer bir örtüyle çıkartılacaksa havlu gibi ürünler kullanılmamasını, pençelerinin takılacağını da söylüyor. Makale şöyle devam ediyor:

YÜZDEN 1'DEN AZI KUDUZ RİSKİ TAŞIYOR

5. Güvenli bir şekilde yakalanmıyorsa...

Yarasa yaralı ve görünüyorsa; güvenli bir şekilde çıkmıyorsa mutlaka profesyonel bir yardım alın. Popsci'ye göre yarasaların yüzde 1'inden azı kuduz riski taşır. Bu nedenle eğer herhangi bir yarasa ısırığına maruz kalırsanız bir sağlık kuruluşuna başvurun.

6. Diğer yarasaların içeri giremeyeceğinden emin olun

Evinizi dikkatlice kontrol edin. Dış kısımda yarasanın gizlice içeri girmesine izin veren bir açıklık olabilir. Daha fazla yarasanın düşmesini önlemek için tüm giriş noktalarını kapatın.
Popsci makalesinde "Bu böcek yiyen yaratıklar, çevremiz için son derece faydalıdır ve nüfuslarındaki düşüş, alabilecekleri tüm desteğe ihtiyaçları olduğu anlamına gelir" diyor.
__________________

İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.
 
Alıntı ile Yanıt

Alt 24 Nisan 2023, 08:50   #2
Çevrimdışı
Gold Üye
Yanıt: Eve giren bir yarasa nasıl çıkartılır?




Bizim evimize girmişti! Koltuğa yapışmıştı ve ben önce bastırmadan uzaktan bir sopayla vücuduna hafifçe bastırmıştım uçmasın diye. Sonra sopayı kardeşime bırakıp yarasanın kanatlarından tutup balkondan bırakmıştım. :d
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
bir, çıkartılır, eve, giren, nasıl, yarasa


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 
Seçenekler
Görüntüleme stilleri


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Başka siteler'de üyeleri takılınca triplere giren site yönetimleri Er Şaban Trend Sözlük 25 08 Mart 2023 13:10
Evden gelen ihbar üzerine içeri giren yetkililerin nevri döndü KoJiRo Dünyadan Haberler 0 30 Ekim 2022 12:39
Hayatla bağlantısı kalmayan ve bunalıma giren burçlar Beatrice Astroloji ve Burçlar Dünyası 0 09 Temmuz 2022 19:58
Denizli'de otomobile giren arı kazaya neden oldu KoJiRo Ülkemizden Haberler 0 30 Mayıs 2022 21:27
Manisa'da ehliyet sınavına giren kişi kopya düzeneğiyle yakalandı KoJiRo Ülkemizden Haberler 0 27 Mayıs 2022 21:19




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net