Forum Logo




Köpek Cinsleri - Samoyed ( bembeyaz )

Hayvanlar alemi ile ilgili her şeye bu başlık altından ulaşabilirsiniz.


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 31 Mayıs 2022, 17:38   #1
Çevrimiçi
Köpek Cinsleri - Samoyed ( bembeyaz )




Köpek Cinsleri - Samoyed ( bembeyaz )
Www.TrendForum.Net

Samoyed

Temel Özellikleri
Samoyed güçlü dayanıklı ve aktif bir köpektir. Sakin nazik vakur sadık ve duyguludur. Köpek takımlarında kullanıldığı için bu değerli özelliklerini dışa vurma fırsatı genellikle yoktur. Ne var ki tek bir kişiye bağlandığı zaman iyi huylu sevimli ve insanlara uyum sağlayabilen bir köpek haline gelir. Asla sorun çıkarmaz fakat gerektiğinde hasımlarıyla başedebilir.

Tüylerinin saf beyaz olabilmesi ve düzenli banyo ihtiyacı duymaması olumlu niteliklerinden birini oluşturur. özellikle yaz aylarında parazitlerin istilası başladığında düzenli olarak fırçalanması gerekir.

Neler Yapar?
Klasik bir kızak köpeğidir. Kızakları çok uzun mesafeler boyunca çekebilir. Mors avında sürü bekçiliğinde ve muhafızlığında başarıyla kullanılmıştır. Arkadaş ve bekçi köpeği olarak da kendini kanıtlamıştır.

Güzelliği ve kibarlığı dünyanın her yerinde ona arkadaşlar kazandırmıştır. Mizacında sertlik yoktur çocuklarla oynayabilen temiz bir köpektir. Tek kusuru sık sık ve yüksek sesle havlamasıdır. Hırsızlara karşı çok sert olabilir.

Kökeni
çok eski zamanlardan beri Samoyedler olarak bilinen bir avcı ve balıkçı toplulukla birlikte Sibirya'da yaşar. Yüzyıllardır kızak çeken güzel ve dayanıklı bir köpek olarak bilinir. 1889'da Kaşif Robert Scott bu cinsten pek çok köpeği İngiltere'ye getirdi. Cins burada geliştirildi ve tüm dünyaya yayıldı.







 
Alıntı ile Yanıt

Alt 14 Haziran 2022, 12:09   #2
Çevrimiçi
Gold Üye
Yanıt: Köpek Cinsleri - Samoyed ( bembeyaz )




Dobermannnnnnn ya ))
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
bembeyaz, cinsleri, köpek, samoyed


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
A'dan - Z'ye Köpek İsimleri Beatrice Hayvanlar Alemi 1 29 Temmuz 2022 21:50




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net