Forum Logo




Hayvan Hakları Bildirgesi

Hayvanlar alemi ile ilgili her şeye bu başlık altından ulaşabilirsiniz.


Kullanıcı Etiket Listesi

Like Tree1Beğeniler
  • 1 Post By Beatrice

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 28 Eylül 2022, 17:05   #1
Çevrimiçi
Hayvan Hakları Bildirgesi




Hayvan Hakları Bildirgesi
Www.TrendForum.Net

Madde 1 :bütün hayvanlar yaşam Önünde eşit doğar ve varolma hakkına sahiptirler.
Madde 2 :
Bütün hayvanlar saygı görme hakkına sahiptir. Bir tür hayvan olan insan, öbür hayvanları yokedemez, bu hakkı çiğneyerek onları sömüremez, bilgilerini hayvanların hizmetine sunmakla ödevlidir. Bütün hayvanların insanlarca gözetilme, bakılma ve korunma hakkı vardır.
Madde 3 :
Hiçbir hayvana kötü davranılamaz, acımasız ve zalimce eylem yapılamaz. Bir hayvan öldürülmesi zorunlu olursa, bu bir anda acı çektirilmeden ve korkutmadan yapılmalıdır.
Madde 4 :
Yabani türden olan bütün hayvanlarkendi özel ve doğal çevresinde, karada,havada ve suda yaşama ve üreme hakkına sahiptir. Eğitim amacıyla olsa bile özgürlükten yoksun kılmanın her çeşidi bu hakka aykırıdır.
Madde 5 :
Geleneksel olarak insanların çevresinde yaşayan bir türden olan bütün hayvanlar, uyumlu bir biçimde türüne vergi yaşam koşulları ve özgürlük içinde yaşama ve üreme hakkına sahiptir. İnsanların kendi çıkarları için bu uyumda ya da bu koşullarda yapacakları her türlü değişiklik bu hakka aykırıdır.
Madde 6 :
İnsanların yanlarına aldıkları bütün hayvanlar, doğal ömür uzunluklarına uygun sürece yaşama hakkına sahiptir. Bir hayvanı terketmek acımasız ve aşağılık bir davranıştır.
Madde 7 :
Bütün çalışan hayvanlar, iş süresinin ve yoğunluğunun sınırlandırılması, onarıcı ve güçlerini arttırıcı bir beslenme ve dinlenme hakkına sahiptir.
Madde 8 :
Hayvanlara fizyolojik veya psikolojik acı çektiren deneyler yapmak hayvan haklarına aykırıdır. Tıbbi, bilimsel, ticari ve başkaca biçimlerdeki her türlü deney için de durum böyledir. Bunun yerine başka birşey koyma tekniklerinden yararlanmalı ve bu teknikler geliştirilmelidir.
Madde 9 :
Hayvan beslemek için yetiştirilmişse bakılmalı, barındırılmalı, taşınmalı, ölümü de korkutmadan ve acı çektirmeden olmalıdır.
Madde 10 :
Hayvanlardan, insanların eğlencesi olsun diye yararlanılamaz. Hayvanların seyrettirilmesi ve hayvanlardan yararlanılan gösteriler,hayvan onuruna aykırıdır.
Madde 11 :
Zorunluluk olmaksızın bir hayvanın öldürülmesi demek olan her davranış, bir "Biocide", yani yaşama karşı bir suçtur.
Madde 12 :
Çok sayıda yabani hayvanın öldürülmesi demek olan her davranış bir "Genocide" (soykırım), yani türe karşı suçtur. Doğal çevrenin kirletilmesi ve yıkılıp yokedilmesinin sonu soykırıma varır.
Madde 13 :
Hayvanın ölümüne de saygı göstermek gerekir.
Madde 14 :
Hayvanları koruma ve savunma kuruluşları, hükümet düzeyinde temsil olunmalıdır. Hayvan hakları da insan hakları gibi yasayla korunmalıdır.
Er Şaban bunu beğendi.
__________________
"Bakın benim parolam sevgidir. Ama ben şiddeti de yerine göre bir enstrüman olarak kullanırım."
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
bildirgesi, hakları, hayvan


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Şeriat kadın hakları nelerdir? xena İslamda Kadın ve Aile 0 22 Temmuz 2022 08:35
İslamda Bir kadının kocası üzerindeki hakları nelerdir? xena İslamda Kadın ve Aile 0 22 Temmuz 2022 08:32
İslama göre kadın hakları nelerdir? xena İslamda Kadın ve Aile 0 22 Temmuz 2022 08:28
Alfabetik Hayvan isimleri(A Harfi ile Başlayanlar) mamihlapinatapai Hayvanlar Alemi 0 10 Mayıs 2022 06:36
İslam'da kadın hakları nelerdir? mamihlapinatapai İslamda Kadın ve Aile 0 06 Mayıs 2022 05:28




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net