Forum Logo




Ahşap Lazer Kesim Makinesi Nedir? Nasıl Çalışır?


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 29 Kasım 2022, 10:53   #1
Çevrimdışı
Banlı Üye
Ahşap Lazer Kesim Makinesi Nedir? Nasıl Çalışır?




Ahşap Lazer Kesim Makinesi Nedir? Nasıl Çalışır?
Www.TrendForum.Net

Bu içeriğimizde bir lazer kesim makinesi çeşidi olan ahşap lazer kesim makinesi ile ilgili bilmeniz gerekenleri derledik.

Yüzlerce sektörün lazer kesim makinelerini kullandığı günümüzde hızlı şekilde iyi performans alabilmek oldukça önemlidir. Çoğunlukla ahşap yapıdaki malzemelerin kesiminde kullanılan ahşap lazer kesim makineleri çalışılan parçaya şekil vermek için ideal bir işlemdir.

Ahşap Lazer Kesim Makinesi Nedir?

Lazer, radyasyonun uyarılan emisyonu ile ışık yükseltilmesi anlamına gelmektedir. Ahşap lazer kesim makinesi ise çoğunlukla ahşap yapıdaki malzemeleri lazer ışını vasıtasıyla keserek veya kazıyarak malzeme üzerinde şekillendirme yapan makinelerdir.

Ahşap Lazer Kesim Makinesi Parçaları Nelerdir?



Lazer kesim makinesi içindeki cam tüple ayna veya mercek vasıtasıyla lazer ışını göndermektedir. Başlıca 5 bölümden oluşmaktadır.
Makine Gövdesi
Lazer Kaynağı
Hareketli Motorlar
Kontrol Kartı
Soğutma
Güç Kaynağı
Vakum Motoru
Ahşap Lazer Kesim Makinesi Nasıl Çalışır?



Ahşap lazer kesim makineleri temel amaçlı lazer kesim makinelerine benzemektedir. Ahşap lazer kesim makinesi bir çok malzeme üzerinde işlem yapılabilse de ahşap malzemeler üzerinde ağırlıkla çalışmaktadır. Ahşap malzemeler dışında çelik, plastik, kumaş ve cam parçalarda kullanılabilmektedir.
İnsan gücü ile manuel yapılacak işlemlerde hata payının fazla olması muhtemeldir. Eski çağlarda ustaların bu işlemleri elle yapması çoğunlukla el becerisi ve tecrübeye bağlıdır. Fakat lazer kesim makinalarında nümerik kontrol cihazlarının varlığı hata payının dolayısıyla malzeme ve zaman israfının önüne geçmektedir.

Çalışma prensibi olarak malzemeye sıcaklık uygulayarak yakacak ve kazıyarak kesecektir. Bu işlemler hızlı şekilde belirli programlanmış sürelerde gerçekleşecektir. Ahşap malzemelerin hassas parçalar olduğu göz önüne alınırsa kusursuz kalitede sonuç almak önemlidir.

Ahşap lazer kesim makinesinin içerisinde bulunan cam tüpte bulunan lazer kaynağına öncelik olarak elektrik verilmektedir. Bu elektriğin ardından lazer ışını haline gelir. Bu ışın ayna ve mercek vasıtasıyla işlem uygulanacak alana doğru iletilir. Bu şekilde malzeme kesilir veya kazılır.

Ahşap Lazer Kesim Makinesi Nerelerde Kullanılır?




Ahşap lazer kesim makineleri çoğunlukla ahşap malzemelerin kesiminin yanında kalıp sanayisinde kullanılabilmektedir. Makine ve makine yedek parçaları imalatında, gemi sanayisinde, mimarlık ve mühendislerin ilgilendiği alanlarda, laboratuvar ve atölyelerde, elektrik ve aydınlatma ünitelerinde kullanılmaktadır.

Zaman kavramının hızla gelişen dünyada çok önemli olduğunun hepimiz farkındayızdır. Her işin hızlı ve performansı yüksek olması başarılı olmak için önemli bir parametredir. Ahşap lazer kesim makineleri de hem titiz şekilde hem hızlı kesim yada kazıma işlemleriyle çok rağbet görmektedir. Ahşap lazer kesim makinelerinden bahsettiğimiz bu yazımızın sektöre ilgi duyanlar için bilgi verici olmasını umut ederiz.
 
Alıntı ile Yanıt

Alt 17 Şubat 2023, 13:22   #2
Çevrimiçi
Yanıt: Ahşap Lazer Kesim Makinesi Nedir? Nasıl Çalışır?




Keyifli görünüyor
__________________
"Bakın benim parolam sevgidir. Ama ben şiddeti de yerine göre bir enstrüman olarak kullanırım."
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
ahşap, Çalışır, kesim, lazer, makinesi, nasıl, nedir


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Hangi Burcun Kafası Neye Çalışır? Beatrice Astroloji ve Burçlar Dünyası 0 17 Kasım 2022 16:01
Deliryum nedir, nasıl bir hastalıktır? Beatrice Psikiyatri 2 17 Eylül 2022 17:06
Erkek Beyni Nasıl Çalışır? Beatrice Trend Erkeklerin Dünyası 3 13 Ağustos 2022 07:45
Diyarbakır'da sıvı dolum makinesi basınçla taştı KoJiRo Ülkemizden Haberler 0 06 Haziran 2022 08:22
Diyet nedir ve nasıl yapılmalıdır? Beatrice Kilo vermek istiyorum 0 05 Mayıs 2022 15:35




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net