Forum Logo




Soğuk Havaya Dayanıklı Çiçekler ve Açıklamaları


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 03 Kasım 2023, 21:52   #1
Çevrimiçi
Soğuk Havaya Dayanıklı Çiçekler ve Açıklamaları




Soğuk Havaya Dayanıklı Çiçekler ve Açıklamaları
Www.TrendForum.Net

Hercai menekşe / Viola: Hercai menekşe soğuk havaya dayanıklı Çiçekler arasında bahçelerde sık kullandığımız bitki türleri arasındadır. Son bahar döneminden ilk bahar dönemine kadar olan zaman periyotunda sarı, mor, beyaz, bordo gibi birbirinden farklı çiçekleriyle bahçenize gök kuşağı havasını verebilecek bir bitkidir. Kışın renkli çiçekleri sayesinde bahçelerimizin imdadına birbirinden güzel renkleriyle yetişir hercai menekşeler. Hercai menekşeler kış bitkisi oldukları için mevsim gereği toprak suya doymuştur.Bu sebeptendir ki özel bir sulanma istekleri yoktur. Toprağının geçirgen yapıda olması aranan şartlardandır.Aksi taktirde köklerde çürüme gözlemlenebilir.Toprağın ph’ı 5.5 in üzerine çıkmamalıdır. Bahçenizin aydınlık köşelerini hercai menekşelere ayırırsanız vereceği birbirinden renkli çiçeklerle hem sizi hemde bahçenizi estetik görüntüsü karşısında büyüleyecek tir.

Çuha çiçeği / Primula: Kış aylarında bahçelerde en çok tercih edilen türlerdendir. Kış süresince kırmızı,pembe turuncu,sarı,mor gibi renkleriyle, ilk baharda ekeceğiniz mevsimlik çiçekler gelene kadar üzerine düşen görevi hakkıyla yerine getirecektir.soğuk havaları ve nemli toprağı çok seven çuhalar kasım-mayıs ayları arasında çiçek açarlar. Özel bir sulanma istekleri yoktur.Bahçenizdeki yarı gölge alanlarınızı çuhalar için ayırabilirsiniz. Hiç bir özel istekleri olmadıkları için bakımları kolaydır.

Siklamen / Cyclamen: Soğuk Havaya Dayanıklı Çiçekler arasında soğuk havayı en çok seven kış bitkilerinden olan siklamenler kış aylarında ve erken ilkbaharda açtıkları çiçekleriyle bahçelerin tanınan simalarındandır. Beyaz,kırmızı,koyu pembe,mor ve kendi adını aldığı siklamen gibi birbirinden farklı rengarenk çiçekleriyle bahçemizin renk cümbüşündeki katkısı göz ardı edilemez. Nemli toprakları seven siklamenler aydınlık ve serin ortam istekleride vardır. Dikkat edilmesi gereken hususlardan en önemlileri kararan yapraklarının dipten koparılması ve siklamenin bulunduğu alanın serin ve korunaklı olmasıdır. Bu isteklerine kulak vermezseniz bitkinizde bozulmalar meydana gelebileceğini unutmamalısınız.

Kış tatlısı / Chimonanthus Praecox: Kış aylarında kokulu çiçekler açan bir çalı türüdür. Kokusuyla kışın bahçelerinizde bahar havasının tazeliğini hissetmek istiyorsanız tercih edilebilecek türden bir tanesidir. Soğuk havaya dayanıklıdırlar, ocak ayında çiçek açarlar. Özel istekleri yoktur.bakımı kolaydır.besin bakımından zengin bahçe toprakları tercihidir. Yaprakları ezildiğinde aromatik koku yayarlar. Kış tatlısını bahçenizin ışık alan bölgelerinde tercih etmelisiniz.

Kar topu / Viburnum Tinus Licidum: Kışın çiçek açan, sık dallı, her daim yeşil çalı formlu bir bitkidir. Parlak koyu yeşil yaprakları kışın açan çiçekleriyle birleşince eşsiz bir dekoratif görüntü oluştur. Çiçekleri ilk başlarda kırmızı pembe olup açınca beyaza dönmektedir. Parlak koyu mavi renkteki meyveleri de ayrı bir dikkat çekici özelliğidir. Bahçenizin güneşi gören ve yarı gölge yerlerinde kullanabileceğiniz bir türdür. Yarı gölgeye dayanıklıdır.çiçeklenme dönemleri kasım ayında başlar nisan sonuna kadar sürgünlerinde çiçeklerini görmek mümkündür. Humusça zengin rutubetli toprakları severler.

Ateş dikeni / Pyracantha: Orta anadolunun keskin soğuğunda her dem yeşil soğuk havaya dayanıklı çiçekler arasında bulunur. İlk baharda salkım şeklinde sarımtırak ve beyaz çiçekleriyle bahçenize renk katar. Park ve bahçelerde çit bitkisi olarakda kullanılan ateş dikenlerinin koyu kırmızı, kırmızı, turuncu ve sarı renklerde üzüm salkımı şeklinde meyveleri ile kış aylarında ayrı bir dekoratif görünüm kazandırdığı için sıkça tercih edilir. Ilıman iklimlerde organik madde bakımından zengin ve derin toprakları severler. Güneş seven bir bitkidir.Aşırı bir su isteği yoktur. Özel bir bakıma ihtiyaçları yoktur.

Kardelen / Galanthus: Kardelen soğanlı bir bitkidir. Soğanı toprakta donun ulaşamayacağı bir yerde olduğundan aldığı sıcaklıkla filiz verir. Bitki boyu 10-20 cm. arasında olup genellikle ormanlık bölgelerde rastlanır . Galanthus Elwesii türü 1874 yılında İzmir ‘ in dağlık bölgelerinde bulunmuş ve botanik dünyasına tanıtılmıştır . Nemli ve humuslu toprakta kolayca yetişen kardelen eksi 15 (-15) dereceye kadar dayanıklı olup ocak ayından itibaren mart sonuna kadar çiçek açar .

Alıntı
__________________
"Bakın benim parolam sevgidir. Ama ben şiddeti de yerine göre bir enstrüman olarak kullanırım."
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
açıklamaları, Çiçekler, dayanıklı, havaya, soğuk


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Baba Vanga kehanetleri nükleer felaket açıklamaları ardından yine gündemde: 2023 yılı için hangi kehanetlerde bulundu? Zeytin Dünyadan Haberler 6 08 Haziran 2023 17:57
Rüyada Havaya Ateş Etmek Asi Ruh Rüya tabirleri 0 20 Mayıs 2023 12:05
Annem Kokan Çiçekler - Genki Kawamura DeepSilence Kitap Özetleri - Kitap Tanıtımları 0 30 Kasım 2022 10:09
Pencerelerinizin Önüne Çiçekler Koyun Beatrice Ev ve Dekorasyon 0 12 Ekim 2022 18:52
Panasonic En Gelişmiş Dayanıklı Notebook'u TOUGHBOOK 40'ı Duyurdu KoJiRo Teknoloji Trend Haberleri 0 25 Mayıs 2022 21:45




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net