Forum Logo




Karacahisar Kalesi (Türkiye, Eskişehir)


Kullanıcı Etiket Listesi

Like Tree1Beğeniler
  • 1 Post By Asi Ruh

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 22 Temmuz 2023, 16:31   #1
Çevrimiçi
Diamond Üye
Karacahisar Kalesi (Türkiye, Eskişehir)




Karacahisar Kalesi (Türkiye, Eskişehir)
Www.TrendForum.Net



Karacahisar Kalesi, Türkiye'nin Eskişehir ilinde bulunan tarihi bir kaledir. Eskişehir, İç Anadolu Bölgesi'nde yer alan önemli bir şehirdir. Karacahisar Kalesi, Eskişehir'in Odunpazarı ilçesine bağlı Tepebaşı semtinde yer almaktadır.

Karacahisar Kalesi, Bizans dönemine ait bir kale olarak inşa edilmiştir. Kale, şehri korumak amacıyla stratejik bir noktada yer almaktadır. Ortaçağ döneminde, Türk İslam hakimiyeti altında da kullanılan kale, Osmanlı döneminde de restore edilmiştir.

Kale, surlar ve kulelerden oluşan bir yapıya sahiptir. İç kısımda, kale içerisindeki yapıları korumak amacıyla inşa edilen sarnıçlar, depolar ve mekanlar bulunur. Ayrıca, kale çevresindeki manzarası da dikkat çekicidir.

Bugün, Karacahisar Kalesi bir turistik mekan olarak ziyaretçilere açıktır. Kale, tarihi ve mimari özellikleriyle ilgilenenler için önemli bir cazibe merkezidir. Ziyaretçiler, kaleyi gezip tarihi atmosferi hissedebilir, surlarda yürüyüş yapabilir ve çevresindeki panoramik manzaranın keyfini çıkarabilirler.

Eskişehir'e seyahat edenler, Karacahisar Kalesi'ni ziyaret etmek için Odunpazarı ilçesine gitmelidirler. Kale, Eskişehir'in tarihini ve kültürel mirasını yansıtan önemli bir noktadır. Ziyaretçiler, kaleyi gezebilir, tarihi atmosferi deneyimleyebilir ve Eskişehir'in diğer turistik mekanlarını da keşfedebilirler.
MaVi bunu beğendi.
__________________
Kahrolsun psikolojisi düzgün insanlar!
Yaşasın tam bağımsız ruh hastası BEŞİKTAŞ'lılar!
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
eskişehir, kalesi, karacahisar, türkiye


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Eskişehir Kurşunlu Camisi Ve Külliyesi (Türkiye, Eskişehir) Asi Ruh İç Anadolu Bölgesi 0 21 Temmuz 2023 04:45
Mamure Kalesi (Türkiye, Mersin) Asi Ruh Akdeniz Bölgesi 0 21 Temmuz 2023 03:58
Eskihisar Kalesi (Türkiye, Kocaeli) Asi Ruh Marmara Bölgesi 0 21 Temmuz 2023 03:48
Uçhisar Kalesi (Türkiye, Nevşehir) Asi Ruh İç Anadolu Bölgesi 0 20 Temmuz 2023 06:34
Karacahisar Kalesi - Eskişehir KoJiRo İç Anadolu Bölgesi 0 18 Haziran 2022 09:00




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net