TrendForum.Net

TrendForum.Net (https://www.trendforum.net/)
-   İnstagram (https://www.trendforum.net/instagram/)
-   -   Instagram Yeni Yaş Doğrulama Özelliklerini Test Ediyor (https://www.trendforum.net/instagram/5307-instagram-yeni-yas-dogrulama-ozelliklerini-test-ediyor.html)

KoJiRo 24 Haziran 2022 20:07

Instagram Yeni Yaş Doğrulama Özelliklerini Test Ediyor
 
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]

Instagram, kullanıcılarının yaşlarını doğrulamak için ABD’de yeni yollar test etmeye başlamış durumda. Buna göre Instagram, yaş doğrulama için sadece kimliğin yüklenmesinin yanı sıra video selfiesi ve sosyal inceleme olmak üzere iki yeni yöntem sunmaya başlayacak.

[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]

Video selfie çekme seçeneğinde ekrandaki talimatlar süreç boyunca size rehberlik edecek. Videoyu çektikten sonra bu çekim sadece yaş doğrulama konusunda uzmanlaşmış bir şirket olan ve Instagram’ın bu taahhütteki ortağı olan Yoti ile paylaşılıyor. Yoti’nin teknolojisi, yüz özelliklerine göre yaşınızı tahmin ediyor ve ardından video siliniyor. Sonuçlar ise 20 dakika sürebiliyor.

[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]

İkinci seçenek olan sosyal incelemede ise kaç yaşında olduğunuzu onaylamak için takipçilerinizden destek alınıyor. Kefil olan kişi 18 yaşından büyük olması ve o sırada başkası adına kefil olmaması gerekiyor. Ayrıca, açıklanmayan başka güvenlik önlemleri de var. Size kefil olacak üç kişi seçmeniz gerekecek ve bu kişilerin talebe üç gün içinde yanıt vermeleri gerekecek.

Instagram iki nedenden dolayı kullanıcılarının kaç yaşında olduğunu öğrenmek istiyor. Bunlardan ilki platformu kullanmak için 13 yaşından büyük olmanız gerekmesi. Hatta bazı ülkelerde kullanıcıların daha da yaşlı olması bile isteniyor. İkinci nedense uygulamanın deneyiminin size göre uyarlamak istenmesi. Örneğin, 13 ila 17 yaşları arasındaysanız, hesabınız varsayılan olarak özel ve tanımadığınız yetişkinlerden gelen istenmeyen kişilerle sınırlı olacak ve reklamverenlerin size reklamlarla ulaşmak için sahip oldukları seçenekler sınırlı olacak.

Technopat


Forum saati; Türkiye'ye göre ayarlanmış olup, şu an saat: 14:51.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.