Forum Logo




Microsoft uyardı! Edge’in son güncellemesini kurmayın


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 02 Mart 2024, 18:27   #1
Çevrimdışı
Microsoft uyardı! Edge’in son güncellemesini kurmayın




Microsoft uyardı! Edge’in son güncellemesini kurmayın
Www.TrendForum.Net

Microsoft Edge için yeni bir güncelleme yayınlandı. Ancak güncellemenin uygulamayı bozduğu ve sitelerin çöktüğü belirtildi.



Microsoft, Edge ile web dünyasındaki payını büyütmek istiyor. Bu kapsamda ise tarayıcısına Google Chrome gibi rakiplerde olmayan özellikler koymayı hedefliyor. Ancak yeni güncelleme kapsamında Edge’in siteleri bozduğu ortaya çıktı. Kullanıcılar, tarayıcıda bellek hataları aldığını bildirdi.

Microsoft Edge için siteleri çökerten hata

Edge web tarayıcısı için yayınlanan son kararlı sürüm, bellekle ilgili hatalara neden oluyor. Microsoft ise belirli web sitelerinin düzgün yüklenmesini engelleyen hataya karşı harekete geçti. Edge’in son sürümü geri çekildi.



Tarayıcının standart güncelleme kanal aracılığıyla yayınlanan Edge 122.0.2365.63 sürümü, tarayıcının “bu sayfayı açmak için yeterli bellek yok” veya “bu sayfada bir sorun var” mesajları göstermesitle sonuçlandı. Edge’in bu uyarıları verirken “Bellek yetersiz” hatasını günlüğe kaydettiği fark edildi.

Sorunu araştıran uzmanlar, Edge’in yerleşik gelişmiş güvenlik ve gizlilik ayarlarıyla bağlantılı olduğunu gördü. Bu kapsamda hatayı şirkete bildiren kullanıcılar, “Sıkı” güvenlik düzeyini devre dışı bırakmanın veya “Web’de güvenliğinizi artırın” ayarını tamamen kapatmanın bellek hatalarını çözdüğünü keşfetti.

Bu geçici çözüm ilk olarak Microsoft’un destek forumlarında yayınlandı. Ayrıca Reddit gibi sosyal ağlarda da kullanıcılar geçici çözümün etkili olduğunu doğruladı.



Ancak soruna yanıt olarak Microsoft, 122.0.2365.63 sürümünü güncelleme kanallarından kaldırmayı tercih etti. Şu anda mevcut olan son kararlı sürümün 122.0.2365.59 olduğunu belirtmek gerekiyor. Microsoft’un bellek sorunlarına neden olan hatalı sürümü düzeltip yeniden yayınlaması muhtemel görünüyor.

[Sadece kayıtlı ve aktif kullanıcılar bağlantıları görebilir. ]
__________________

İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
edge’in, güncellemesini, kurmayın, microsoft, son, uyardı


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Microsoft Edge İnternet Tarayıcısı Er Şaban Trend Sözlük 3 25 Ekim 2022 18:13
Microsoft Edge, Pazar Payını Artırıyor KoJiRo Teknoloji Trend Haberleri 0 02 Ağustos 2022 20:54
Microsoft Edge İçin Yeni Dosya Paylaşım Özelliği: Edge Drop KoJiRo Teknoloji Trend Haberleri 0 08 Haziran 2022 14:36
Microsoft Edge 102 Yayınlandı KoJiRo Teknoloji Trend Haberleri 0 02 Haziran 2022 19:36
Microsoft, Edge'in değiştirmeye çalışıyor KoJiRo Teknoloji Trend Haberleri 0 25 Mayıs 2022 22:16




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net