Forum Logo




Mim'e Aşık Bir Nun'um

Dini konuların yer aldığı forum.


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 26 Mayıs 2022, 10:22   #1
Çevrimdışı
Banlı Üye
Mim'e Aşık Bir Nun'um




Mim'e Aşık Bir Nun'um
Www.TrendForum.Net

Ey en güzel şiiri bütün zamanların !
Adı en önce anılıp en son gönderilen ey.!

Efendim!
Mekke’m Medine’m Kudus’ üm Bağdat’ ım İstanbul’um!
Ezberimde solgun su sesi ve Fuzuli deminde Su Kasidesi ey.!
Seni ben can havliyle sevdim!
Seni sevdim diye can evime dökülen kezzapları sevdim.
Düşe kalka bu yüzden koşuyorum zamanlardır ardından dizlerim kanıyor; gözlerim kanıyor.Aynalardan akıyor ömrüm çeşmeler eskiyor ve sular gök kandil sarhoş Efendim. Seni sevdim diye acılar içiyorum hâlâ billur piyalelerden; Kevser çağına doğru ey.!

Ey medhi hiçbir kitaba sığdırılamayan!
Ve ey bir çift sözü iki dünyaya da sığmayan!

Efendim!
Huzurum sevincim; sâmânım Övüncüm!
Adına tutundum adını andım. Abdülmuttalib’in oğlu Abdullah’ın ve Amine’nin göz nuru ey gözümün nuru seni sandım sana inandım.!
Bir zeytin ağacına yorulan rüyalardan semender akşamların sümbül yeleli atlarına binip geldiğinde ve kehkeşanlardan yağan ipek hareli semalara inip geldiğinde hani Refref nasıl beklediyse seni Efendim süvarisini nasıl beklediyse bir küheylan seni öyle bekledik hep. Ve Seher vakti çaldım yarin kapısını diye ağlaya ağlaya bekledik. Öyle bekledik ki Efendim; Hatice’ nin beklediği gibi ve Bahira’nın. Çöllerin yağmur yüklü bulutları ve yolların sevda yüklü atları beklediği gibi. Ana rahminin bebeği bahçelerin çiçeği beklediği gibi. Deliliğin cinneti ve mü’ mini Cennetin beklediği gibi.!

Elest bağının gülü ey!
Ey önünde ağaçların çiçeklerin taş1arın ve toprağın secdeye kapandığı ; ve ışığıyla birlikte ayın da güneşin de yandığı!

Ey kaderlerin ser halkası gülendam!
Sen idin esas olan ve varlık bahane idi arada. Masmavi düğümünden sonsuzluğu çözen arş içre ve kader dizgesinin başı dönmüşlüğünde adın fısıldandı varlığa gül müjdesi olup sevgili sesi olup. Sanaydı bütün yöneliş ve bütün selamlar . Cüz be cüz hücre be hücre keskin aşklar ile andı adını kâinât; aşkına ortak oldu: Kâşki sevdiğimi sevse kamu halk-ı cihân / Cümlenin maksûdu heman kıssa-i Cânân olsa. Bir bakışıyla taşlar ergin meyve; bir sözüyle ırmaklar selsebil olan ey. Sen söze başlamıştın ve kentler kalemlerini açmadaydılar. Sen cevheri öze döndürmüştün ve ülkeler elemlerini saçmadaydılar. Yüz binlerce yılın kâhini geceler ve yüz binlerce çağın simyası günler adına çekildi gölere sürmeler ve bereketli hüzünlerden daha dokunaklı sözlere kilitlendi sürmeler.

İncilerinden fırlamış korkular tuttu yıllarca nöbeti köhne şehrin surlarında; ve Ya ile Sin bir umuttu çağlar boyu sevenlerin onurlarında. Kara uğultuların çözüldüğü mahkeme koridorlarında kurşuna dizilen sezsizliklerdi ayağımıza kelepçe kelepçe bağlayan sensizlikleri. Ezelde bir merhaba sunmuştu gözlerin kalbimize ve hâlâ o aşk idi andımız ve andığımız. Aşkın bizi biz eyledi Efendim ya aşkınsız olan olan neylerdi Efendim. 0 yüzden matemlerdeyiz Efendim gözlerimiz nemli. Yitirdik sevgini azalttık içimizde. Şiirlerimiz kafiyesiz kaldı mektuplarımız hep yarım. Alladık pullayamadık; yanıldık yollayamadık. Cennet ile cinnetin ve zahmet ile rahmetin arasatında aşkımızı söyleyemedik sözlerimizi dinleyemedik. Irmakların durusunda sana akan rüyalarimızı eşiğine arz eyleyemedik; gamlar ve hüzünlerin kucağında emzirildik sevgini peyleyemedik. Aşkını yayacak rüzgarların kara değirmenlere hapsettiler de bir değirmen taşınca bir değirmen taşınca olsun inlemedik inleyemedik. Zığınlarını gurbete salmış dağların korkusunu üzerimize saldılar Efendim de ürkek karıncaları Süleyman katına erdiremedik. Ay tokmağıyla gök havanında dövülmüş nazar otlarına sardılar ruhumuzu da aşkımızı bir tandır ya bir buhurdanca yandıramadık. Aynaların gelmiş gelecek en güzel görüntüsü ey.!

Ey umudumuzun can evi Efendim.!

Sen geldiğinde gitmişti bütün acılar; ye sen gittiğinde acıdı bütün gelişler. Senin şarkını söyleyen da gitti birer birer ve delilerimizi kaybettik matemli gecelerde sabahlara eremedik. Bir uykusuzluk cesametinde baygın ye kaygısız ahlar ve bir kitaba yazılıp hesap günü için saklanan günahlar ile çevrelendi siperlerimiz. En müthiş sınavlara kızlarımız talip oldu ve bukağıların paslı kilitleri altında yığılıp kaldı erlerimiz. Yokluğunda Efendim vurulduk savrulduk canlar yitirdik can kaygusuna düştük can suyunu bitirdik. Kuyu başlarında susuz bırakıldık kızıl tandıralarda diri diri yakıldık. Gül bahçeni dumanlara boğduk ve Gül kokunu mahzenlere koyduk. Güle hasret aşklarımızı naçâr erteledik ve aşkı nâdan gözeneklerden her daim eledik de eledik: Ve aynalar bize biz olmadığımızı söyleyiverdiler bir gün. Yandık Efendim yokluğunda hakikat yandık ve beyhude sevgilere beyhude cesetlere kandık. Güneşinle gel artık uyandır bizi gafil uykularımızdan gel de kaldır bizi. Vaslına erdir ve kapından girdir bizi ya Resul.!
Meyl edem ki başkasına tövbeler olsun Canan / Hem yüzleri dost özleri düşmandan usandım.

Ve ey bize bizden evla olan!
Senin sevgini alnımıza yazan Teâlâ’ ya hamd olsun.

Ey Güllerin Efendisi.!!!

İskender PALA
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
aşık, bir, mime, nunum


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Gizliden gizliye aşık olduğun ve bunu kimseye açıklayamadığın biri oldu mu? Beatrice Kafamıza Göre 27 09 Aralık 2023 11:05
Aşık olduğunuz kişiyi bir başkasıyla görseniz ne hissedersiniz? Never Give Up Kafamıza Göre 24 04 Aralık 2023 10:12
Aşık olduğunuz bir kişiden/kişilerden ilham alarak şiir yazdınız mı? Beatrice Trend Anketler 17 18 Eylül 2023 23:29
Aşık olduğunuz insanın sizin için kariyeri, parası önemli mi? Beatrice Kafamıza Göre 9 30 Eylül 2022 02:45




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net