Forum Logo




Kim bir gönlü hoşnut ederse...

Dini konuların yer aldığı forum.


Kullanıcı Etiket Listesi

Like Tree1Beğeniler
  • 1 Post By DeepSilence

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 29 Haziran 2023, 17:55   #1
Çevrimdışı
Banlı Üye
Kim bir gönlü hoşnut ederse...




Kim bir gönlü hoşnut ederse...
Www.TrendForum.Net

Hz. Ali (a.s.) şöyle buyurdu: “Kim bir gönlü hoşnut ederse, Allah o hoşnutluktan dolayı ona bir lütufta bulunur; ona bir bela eriştiği zaman, bu lütuf, suyun çukura aktığı gibi o belaya doğru akar ve yabancı develer sürüden kovulduğu gibi bu lütuf da o belaları öylece ondan kovar”

Hz. Ali (a.s.), Kumeyl b. Ziyad en-Nehaî'ye şöyle buyurdu: "Ey Kumeyl, ailene gündüzleri güzel huy kazanmaları peşinde gitmelerini, geceleriyse uyuyanların ihtiyaçlarını gidermeleri için gayret göstermelerini emret. Bütün sesleri duyana and olsun ki, kim bir gönlü hoşnut ederse, Allah o hoşnutluktan dolayı ona bir lütufta bulunur; ona bir bela eriştiği zaman, bu lütuf, suyun çukura aktığı gibi o belaya doğru akar ve yabancı develer sürüden kovulduğu gibi bu lütuf da o belaları öylece ondan kovar."

Hz. Mehdi (a.s.)'ın azameti ve yüceliği hakkında, Hz. Ali (a.s.) şöyle buyurdu: "Onun zamanı ulaştığında, din önderi (hilafet ve saltanat makamına) oturur; derken insanlar sonbaharın bulut parçaları gibi onun etrafına toplanır."

"Husumet ve düşmanlığın, helak edici dertleri vardır."

"Kızlar kemal haddine ulaştıklarında (onu evlendirmede) babanın yakınları (annenin yakınlarından) daha evladır."

Resûlullah (s.a.a.)'in cesaret ve yiğitliği hakkında şöyle buyurdu: "Korku (tandırı) kızışınca, kendimizi Resûlullah ile koruyorduk. Bizden hiç kimse düşmana Peygamber (s.a.a)'den daha yakın değildi."

Hz. Ali (a.s), Muaviye'nin adamlarının Enbar'ı yağmaladıklarını duyduğunda, kendisi yaya olarak Kûfe'den dışarı çıkıp Nuhayle'ye geldi. Halk ona yetişip, "Ey Mü'minlerin Emiri, biz onlara karşı sana yeteriz" deyince şöyle buyurdu: "Kendiniz bana yetmiyorsunuz, başkalarına karşı bana nasıl yeteceksiniz! Halk, benden önce idarecilerin zulmünden şikâyet ederdi; ben ise bugün idarem altındakilerin zulmünden şikâyetçiyim. Sanki idare edilen benim de, idare eden onlar; emredilen benim de emreden onlar!"

Bu arada ashabından iki kişi huzuruna geldi. Onlardan biri, "Ben ancak kendime ve kardeşime malikim. Ey Mü'minlerin Emiri, emret emrini yerim getirelim" dedi, İmam (a.s) da, "İstediğim şey ikinizle nasıl gerçekleşir!" buyurdu.

Hz. Ali (a.s.) buyurdu ki: "Çok fakir olduğunuzda, sadaka vermekle Allah ile muamelede bulunun."

"Vefasız kimselere vefalı olmak, Allah katında bir çeşit vefasızlık; vefasızlara vefasızlık ise Allah katında vefadır."

"Birçok insan vardır ki ihsan edilmekle azaba yakınlaşır, günahlarının örtülmesiyle mağrur olur ve hakkında güzel söz söylenmesiyle aldanır. Allah hiç kimseyi, insana verdiği fırsat gibi başka bir şeyle imtihan etmemiştir."

"İman, kalpte beyaz bir nokta gibi belirir; iman arttıkça o beyaz nokta da artar."

"İnsanın alıp almayacağı belli olmayan bir alacağı olursa, aldığı zaman, geçmiş olan yılın zekâtını vermelidir."


[Sadece kayıtlı ve aktif kullanıcılar bağlantıları görebilir. ]
MaVi bunu beğendi.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
bir, ederse, gönlü, hoşnut, kim


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Erkeklerin gönlü nasıl alınır? DeepSilence Kadın & Erkek İlişkileri 1 10 Ağustos 2023 00:09
Burçların Takip Ederse Mutsuz Olmayacağı Kariyer Hangisi? Asi Ruh Astroloji ve Burçlar Dünyası 0 16 Mart 2023 16:42
TOKİ Konutları Hak Sahibi Vefat Ederse Ne Olur? Asi Ruh Bunları biliyor musunuz? 0 13 Mart 2023 18:27
Shiba Inu, tarih tekerrür ederse büyük bir yükseliş yaşayabilir! İşte sebebi… DeepSilence Ekonomi Dünyası 0 30 Kasım 2022 09:51




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net