Forum Logo




Hiç Ban Yediniz Mi?


Kullanıcı Etiket Listesi

Like Tree13Beğeniler

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 15 Nisan 2023, 20:54   #1
Çevrimiçi
Diamond Üye
Hiç Ban Yediniz Mi?




Hiç Ban Yediniz Mi?
Www.TrendForum.Net

@Ramiz Karaeski hocam bilir r10'da spor bölümünde çok tartışms çıkardı bende çok günlük ban yerdim 3 ay bile yedim hatta

Onun dışında bir forumda bana ait bir yazıyı paylaşan moderatörden ban yedim 86132 gün yazıyordu

Peki sizler ban yediniz mi? Yediyseniz sebebini de yazın.
KoJiRo bunu beğendi.
 
Alıntı ile Yanıt

Alt 15 Nisan 2023, 21:42   #2
Çevrimdışı
Miyav.
Yanıt: Hiç Ban Yediniz Mi?




Yemedim.
Yersem de benmonadeğilim
adlı nickim yedekte duruyor...
Asi Ruh bunu beğendi.
__________________

Odor maris anima nostra est!
 
Alıntı ile Yanıt

Alt 15 Nisan 2023, 21:47   #3
Çevrimiçi
Gold Üye
Yanıt: Hiç Ban Yediniz Mi?




Yemedim hiç
 
Alıntı ile Yanıt

Alt 15 Nisan 2023, 22:08   #4
Çevrimiçi
“En büyük servet, itibardır.”
Yanıt: Hiç Ban Yediniz Mi?




2019 yılında yaşamış olduğum bir anıyı paylaşayım. Belki de dünya forumlar tarihinin en komik banlarından biridir;

Türkiye'nin hâlâ daha en büyük IRC forumu o dönem ilk ve son kez olmak üzere kiralanmıştı. Kiralayan arkadaşlardan biri eski bir dostum, forum kiradayken bir teknik yönetici ile yola başladılar. Çok geçmeden o arkadaş (kendisini de tanır ve severim) içerideki başıbozukluğu görüp ayrıldı. Ardından bana bu eski dost dediğim vatandaş telefonla ulaşıp; aman kardeşim, yaman kardeşim sana ihtiyacımız var. Dedim tamam, yardımcı olurum. Çocukluğumun geçtiği mecrada bir vefa borcu ödemiş olurum, ancak forumun bir de sahibi ve bu sahibinin de bir yancısı olacak herhangi bir teknik konuda bilgisi hiç olmayan ve sadece karşı cinsine yürümek için ahbaplığı, hemşeriliği ve onun adamı olmasını kullanıp; kiradaki foruma sürekli karışan bir tip var. Dedim bu adamlar benden pek haz etmez. Telefonda kiralayan sözde dost denen kişinin bana söylediği cümle aynen forumun sahibi için; "yav bilmem ne yaparım onu biz parasını bastırdık sözleşmesini imzaladık, o karışamaz, aga ben sosyal medya fenomeniyim paramız çok bizim tamamen satmıyor. Eğer satarsa tamamını da alacağız ve merak etme alacağız, o bize karışamaz" Neyse dedim. Tamam ekle. Ekledi, ama ben malımı iyi tanıyorum. Bu imtiyaz sahibinin yaltakçısı olacak tip bir şekilde önüme taş koyuyor. O karışıklıkta birileri bazı eklenti dosyalarını silmiş, bazı pluginler yarım yamalak çalışmıyor, hatta iyi hatırlıyorum bunlardan birisi de; advanced application forum başlıklı konuda @RahmetLi'nin sorduğu eklentiydi. Millet teknik öneri/şikâyetlere yazıyor, developer olarak ben gözüküyorum. Gelgelelim ortada FTP bilgisi yok. Bu sefer sorunları sanki ben çözemiyormuşum gibi bir algı oluşuyor. Sorunca bu kiralayan çok havasından geçilmeyen arkadaşa geçiştiriyor, neymiş şimdilik o yancıyla halledecekmişim bir şey olursa. Dedim ben muhatap olmam onunla.

Aradan 4-5 gün geçti, baktım içeride değişik entrikalar dönüyor. 15 yıldır olmayan işler oluyor. İnsanların adına yorum yaptırmalık sözde normalde düzgün görünümlü ama arka tarafta bu yancı dediğimin ayak oyunları ve kankalarıyla iş çevirebilmeleri için adeta ortam hazırlanıyor. E yılların getirmiş olduğu tecrübe ile durumu fark ettim. Tam birinin üzerine kumpas kurma evrelerini tamamlamışlarken, o anda o oyunlarına çomağı soktum ve bu durum hiç hoşlarına gitmediği için üzerime oynama süreci iyice hızlandırılmaya başlandı. Özellikle bu olayı sevgili @Adem çok iyi bilir.

Baktım olacak gibi değil, yılların anılarına ve o eski dost diye sandığım arkadaşın hatrına rağmen teknik yöneticilikten ayrıldım. Ama biliyorum, bu iş çok uzun sürmeyecek. Ben bıraktıktan sonra forum sahibinin yancısı olan eleman sözde bakıyor tekniğe. Aradan 1 hafta geçti geçmedi, forumun bulunduğu makinede yaşanan bir problemden dolayı yaklaşık 1.5-2 aylık bir veri kaybı yaşandı. Bu yancı dediğim tip duyurularda açıklama yapıyor; işte neymiş verimerkeziyle yazışma falan koyuyor. Sorumluluğu onlara yükleyip, bilmeyenleri kandıracak aklınca. Herkes bilir ki sanal ve kiralık sunucu hizmetlerinde yedek alma sorumluluğu müşteriye aittir.

Sonuca gelelim; ne oldu dersiniz? O konuda sadece mealen şu iki kelamı ettim: "FTP bilgilerinize gösterdiğiniz hassasiyet kadar düzenli yedekleme alışkanlığı edinmiş olsaydınız şimdi bunca zamanın emeği boşa gitmemiş olurdu". Ve sırf bu mesaj yüzünden banlanmıştım.

---

3 yıl boyunca hiçbir şekilde bahse konu platform ile işim olmadı, o zaman benim arkamda durmayan veya bu duruma göz yuman başta kiracı arkadaşlar olmak üzere aynı yıl içerisinde büyük kopuşlar, rakip oluşumların doğması ve farklı adaletsizliklere tepkiler yükseldi. Ama ilk kurşunu yiyen bendim.

O değil de bu yancı ve yaltakçı dediğim herif keşke banlamakla yetinseydi. Banladıktan sonra 2006 olan üyelik tarihimi 2010'a çekmek, avatarıma banlı üye görseli eklemek gibi değişik fantezilere de kalkışmadı değil. Hırsını tam alamayıp; banımı açıp açıp tekrar banlamış olabileceğinden de şüpheliyim.

Neyse ki şimdilerde o forum, geçtiğimiz yıldan itibaren @NucLeaR gibi kaliteli bir insanın kontrolünde ve üst yönetiminde de @CtrL gibi gerçekten her yönden kefil olabileceğim, @Beatrice gibi sevdiğim insanlar yer alıyor. 2006 yılında belki de ilk tanıştığım forum olduğu için manevi olarak bende yeri ayrıdır. Bu kara günlerden kurtulmuş olması bu açıdan sevindirici.
Beatrice, NucLeaR, Asi Ruh ve 1 kişi daha bunu beğendi.
__________________
  • When injustice becomes law, resistance becomes duty.
 
Alıntı ile Yanıt

Alt 16 Nisan 2023, 01:42   #5
Çevrimdışı
Hayırlısıbegülüm
Yanıt: Hiç Ban Yediniz Mi?




Yedim. . Bir kaç kez .Birisi tamamen saçma idi. Başka forumdan laf göndermişim . Bak sennnnnnnn..
__________________

İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.
 
Alıntı ile Yanıt

Alt 16 Nisan 2023, 05:46   #6
Çevrimdışı
Banlı Üye
Yanıt: Hiç Ban Yediniz Mi?




Yıllar öncesi.İlk üye olduğum forumda.
Konu çingeneler.
Tartışma çingenelerden dünyanın ekonomisi ve sosyolojisine geçti.
Sonuç ban yedim.

Adam Smith ve İbni Haldun okumamış bir adamla tartışmaya girdiğim için kendimi kınıyorum.
Asi Ruh bunu beğendi.
 
Alıntı ile Yanıt

Alt 16 Nisan 2023, 19:41   #7
Çevrimiçi
Yanıt: Hiç Ban Yediniz Mi?




Burda Yedim Zeynep Atmıştı Konu Neydi Tam Olarak Hatırlamıyorum 1 Hafta Ban Yemiştim
Asi Ruh bunu beğendi.
 
Alıntı ile Yanıt

Alt 16 Nisan 2023, 19:42   #8
Çevrimiçi
Son mesaj bükücü
Yanıt: Hiç Ban Yediniz Mi?




Hayır.
 
Alıntı ile Yanıt

Alt 16 Nisan 2023, 19:58   #9
Çevrimdışı
Platin Üye
Yanıt: Hiç Ban Yediniz Mi?




Evet babamdan sürekli
ban yerim.
 
Alıntı ile Yanıt

Alt 04 Mayıs 2023, 18:02   #10
Çevrimdışı
Banlı Üye
Yanıt: Hiç Ban Yediniz Mi?




Yok ban yemedim. Normalde ben sadece konularımı açar. Yetkili isem panel felan işleri ile uğraşır çıkarım. Burada ise silah zoru ile cevap yazıyorum mesajlara Şaka yani.
Papatya bunu beğendi.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
ban, hiç, yediniz


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Askerde Dayak Yediniz mi ? Sır Trend Sorular 12 13 Kasım 2023 21:04
Annenizden Terlik Yediniz mi? EsrarLı Trend Sorular 11 17 Mart 2023 01:16




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net