Forum Logo




Artık Kalıcı Olarak Oyun Geliştirmiyorum


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 02 Haziran 2023, 09:50   #1
Çevrimdışı
Hi no Chikara
Artık Kalıcı Olarak Oyun Geliştirmiyorum




Artık Kalıcı Olarak Oyun Geliştirmiyorum
Www.TrendForum.Net

Son günlerde oturup tüm geçmişimi düşündüm. Ciddi anlamda bu yazıda neden bu mesleği sevmediğimi ve bundan sonra kalıcı olarak ne yapacağım üzerine bir içerik yazıyorum.
🕹️ Neden Bırakıyorum?


Son günlerimde kafamı boşalttım ve şunu düşündüm. Sonra kendi kendime şöyle dedim, Ayhan, bu meslek sayesinde ne kadar para kazandın? Bu soruya cevap bile veremedim. O zaman bu mesleği boşu boşuna yapıyormuşum diyerek kendime kızdım. Bir süre sonra iyice düşünerek, artık bu mesleği bırakmamın zamanı geldiğini ve yaşımın ilerlediği için hem gerçekten yapabileceğim ve hemde hâyâlimdeki mesleği seçmem gerektiğini düşünüyorum.


Bunun dışında oyun geliştirme mesleğimden çok sıkılmış olmam ve sürekli aynı döngüler içerisinde zaman öldürdüğümü de acı bir şekilde fark etmiş durumdayım. Bunlara ek olarakta çizim seviyemde 8 yıl boyunca geliştirmeye çaba göstersem bile hâlâ dandik ve acınası bi'şekilde pixealrt yapıyorum. Bu konuda kendimi geliştiremeyeceğimi anladım. Bugün bu yazıyı yayınladıktan sonra mesleği bırakmaya başlamış bulunmaktayım. Bu sorunlar dışında ek olarak bilgisayarım artık yaşlandı. Öyle çok ağır yazılımlar açmaya gelmiyor. Açsam bile en fazla 10 dk. içerisinde sistemim kilitleniyor. Bilgisayar bile istemiyor bu mesleğimi yapmayı. Oyun geliştirmeyi bıraktıysam, neler yapacağım? Menüde iki mesleğim var.
  • Müzik yapma,
  • Hikâye yazma,
🎼 Müzik Yapımı


Müzik yapımı için önce sesimi eğitmem gerekiyor. Tabii, bu halde bile başlagıç seviyesindeyken severek dinlediğim 🇯🇵, 🇬🇧, 🇫🇷 ve 🇹🇷 diline ait şarkıları kendi seviyemde olanları dilimin döndüğünce cover olarak seslendireceğim. Sonra Gece'nin Şairi kanalında paylaşacağım. Bu şarkıları hep asıl dilleriyle seslendirmek için uğraşacağım. Bu arada genellikle POP ve onun diğer dillerdeki türlerini seslendirmek için çaba göstrereceğim. Arada bir diğer türlerin dew tadına bakmak maksatıyla o türlerden de bir şarkı seslendireceğim. Eğer o türlerden birisini seversem, onu da yan türü yaparım gibi görünüyor.
Bunlar dışında bu mesleği öğrendikçe kendi şarkımı yazıp seslendirme hevesim artacak. Buna göre, kendi şiirlerimi şarkıya çevireceğim. Tabii yabancı dilde seslendirdiğim cover şarkılarını da ana dilime yani 🇹🇷 Türkçeye tercüme edip ya da ettirip o şekilde cover olarak seslendireceğim. Umarım bu maceram beni hayattan daha fazla zevk almama sebebiyet verir.
📙 Hikâye Yazımı


Daha önceden denemiş ve zevk almıştım. Oyun geliştirme ağır gelince onun altında ezilmiştim. Artık kalıcı olarak hikâye yazmaya geri döndüm. Bu sefer yepyeni bir maceralar yazacağım. Yazdığım maceralarda kendimi bulacağım. Daha çok benliğimi. Bu aralar zaten bir kaç plan hazırlıyorum. O planlar bitince sizlere açık bir şekilde sunacağım. 📙 Hikâye yazımı yazmamı güçlendirmek için artık bol bol kitap okuyacağım ve arada bir de 👘 animeler veya animasyonlarda izlemeyi planlıyorum.
Bu arada yazacağım hikâyeler tamamen asya temelli olacak. Arada bir 🇹🇷 Türk temalı bir hikâyede karalamak için uğraşacağım. Ayrıca eski yarım kalmış hikâyelerimi de bir sene içerisinde bir sona bağlamak için yeniden yazacağım. Umarım bu maceram hâyâlimdeki dünyamı sizlere aktarabilmeme yardımcı olur.
 
Alıntı ile Yanıt

Alt 02 Haziran 2023, 10:16   #2
Çevrimiçi
Diamond Üye
Yanıt: Artık Kalıcı Olarak Oyun Geliştirmiyorum




Hocam bende birşeyleri değiştirmek istiyorum hayatta eğer olmuyor ise zorlamayın.
__________________
Kahrolsun psikolojisi düzgün insanlar!
Yaşasın tam bağımsız ruh hastası BEŞİKTAŞ'lılar!
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
artık, geliştirmiyorum, kalıcı, olarak, oyun


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Windows Dosyalarını Kalıcı Olarak Silin Asi Ruh Bilgisayar ve Donanım 0 13 Nisan 2023 12:43
Oyun artık gerçek PS VR2 inceleme! DeepSilence Oyun Dünyası 0 10 Nisan 2023 22:35
Instagram gönderileri kalıcı olarak nasıl silinir? İşte yanıtı DeepSilence İnstagram 0 28 Kasım 2022 09:14
Gmail kullanıcılarını ilgilendiren gelişme: 'Kalıcı olarak' değişti... DeepSilence Teknoloji Trend Haberleri 1 11 Kasım 2022 10:48
ABD’nin Ünlü Oyun Mağazası GameStop, Artık Kendi Kripto Ve NFT Cüzdanına Sahip KoJiRo Oyun Haberleri 0 23 Mayıs 2022 19:31




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net