Forum Logo




Siyaset kriz ve ilişkiniz

Kadın ve Erkek İlişkilerine Dair Tüm konulara buralardan ulaşabilirsiniz.


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 31 Ekim 2023, 15:57   #1
Çevrimiçi
Siyaset kriz ve ilişkiniz




Siyaset kriz ve ilişkiniz
Www.TrendForum.Net

Türkiye hem siyasi hem de ekonomik açıdan epey zorlu günler yaşıyor. Bilinir ki; özellikle ekonomik kriz dönemlerinde boşanmalar artar. Yine bilinir ki; genel yılgınlık, bıkkınlık ve umutsuzluk hali ilişkileri etkiler. Toplumsal kaygılar, ilişkiler için de bir ‘uyaran’ olur. Böyle günlerde ilişkiler nasıl etkilenir? Hangi önlemleri almalı? İşte ipuçları...

1. ODAKLANMA AZALIR
Ülkenin durumuyla fazla ilgilenmek kişinin ilişkisine odaklanmasını zorlaştırır. Daha önce ilişkisiyle daha ilgili olan bireyler, kendilerini siyasi olayların akışına kaptırınca sevgiliyi ister istemez ihmal eder. Yine siyasetle ilgilenin ama sevgiliyi de ihmal etmeyin.

2. GÖRÜŞ AYRILIKLARI
Normalde siyaset hakkında hiç konuşmayan çiftler birden analize başlar. Partnerler arasındaki siyasi görüş ayrılıkları daha fazla dile getirilmeye başlanır. İş şiddetli kavgalara, kavgalar da ayrılıklara yol açabilir. Bu nedenle demokrasiyi önce ilişkinizde sağlayın. Fikirlerinize saygı gösterin.

3. GELECEK ENDİŞESİ
Yılgınlık ve bıkkınlık hali artınca, ilişkiyi besleyen en önemli unsur olan hayal kurma ve geleceğe dair plan yapma olanağı ortadan kalkar. Çiftler sıkıntılı bir döneme girer. Ama unutmayın, hiçbir kötü durum sonsuza dek sürmez. Siz yine hayal kurmaya devam edin. En fazla biraz gecikir.

4. ERTELEME DURUMU
Planların (evlilik tarihi gibi) ekonomik kriz nedeniyle gerçekleşememesi psikolojik sıkıntı yaratır. Umutsuzluk genel bir baskı unsuruna dönüşür. Çiftin birbiriyle konuşamaz hale gelir. Oysa yeni durumu kabullenmek gerekir. Sonuçta ilişkiniz kapı gibi ayakta. Asıl sahip çıkmanız gereken ilişkiniz.

5. TEK BAŞINA PLAN
Çiftlerden biri, geleceğe dair radikal planlar yapabilir. Örneğin, yurt dışında yaşamak için çeşitli yollar bulmaya çalışır. Partneri bu plana karşı çıkarsa, çatışmalar yaşanabilir. Burada bir tercih yapmak gerekir. Eğer gerçekten niyetinizden vazgeçmiyorsanız, ilişkinizden vazgeçmelisiniz.

6. BAĞLAR ZAYIFLAR
Bu karşı çıkış, çiftin arasındaki bağların zayıflamasına neden olabilir. Artık ortak bir gelecekleri kalmamıştır. Umutsuzluk arttıkça ilişkiye olan ilgi azalır, ilişkiye olan ilgi azaldıkça umutsuzluk artar. İş tam bir kısır döngü haline gelir. Bu noktaya gelmeden önce duruma el atmak gerekir. Konuşmaktan başka da yol yoktur.

7. SANCILI AYRILIK
Böyle bir kısır döngüde cesaretli olan taraf ayrılıktan söz eder. Ne yazık ki ilişkilerde bu kelime bir kez söylendi mi geri dönüş yoktur. Ve bu ayrılık sancılı olur, sürekli gelgitler yaşanır. Oysa ayrılığa gelene kadar yapılacak çok şey vardır. Unutmayın, siz sadece birbirinizden değil, ortak yaşamınızdan da ayrılıyorsunuz.

8. HAKLI-HAKSIZ TARTIŞMASI
Defalarca ayrılıp barışmak ilişkiyi beslemez, aksine yıpratır. Bu yüzden ayrılık kelimesi ağızdan son noktada çıkmalıdır. Ayrıca haklı-haksız tartışması gereksizdir. İlişkin elden gidiyor, her zaman sen haklı olsan ne yazar? Birbirinize sarılın, aranızdaki bağı sıkı tutun.

9. RAKİP OLMA HALİ
Çiftler birbirinin rakibi değil, tarafı olmalıdır. Siyasi açıdan farklı olabilirsiniz. Tarafı olduğunuz kişi ya da parti kazansa bile bu süreçte sevgilinizi o kadar kırmışsınızdır ki aslında kaybeden siz olmuşsunuzdur. Zar zor bulduğunuz bu mutluluğu siyasi hesaplarla yitirmeyin.

10. MÜCADELE ETMEK
Vazgeçmek en kolay yoldur. Siz mücadele etmeyi seçin. Siyasi başarılar da mücadeleyle gelir, unutmayın. Üstelik her türlü krize aşkla direnmek en iyi yoldur. Sonuçta ilişkiniz yürümese bile, “Mücadele etmedim, ondan yürümedi” demezsiniz



Alıntı
__________________
"Bakın benim parolam sevgidir. Ama ben şiddeti de yerine göre bir enstrüman olarak kullanırım."
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
ilişkiniz, kriz, siyaset


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Ekonomik kriz ne zaman bitecek? xena Ekonomi Dünyası 0 21 Temmuz 2023 22:35
0 araç bulunamayan kriz ülkesi DeepSilence Trend Sözlük 4 13 Temmuz 2023 16:46
Forumda Siyaset Konuları Olmalı Mı? Asi Ruh Tartışma Polemiği 3 27 Haziran 2023 16:57
Ekonomi ve siyaset gündemi - 19 Haziran 2023 DeepSilence Ekonomi Dünyası 0 19 Haziran 2023 10:45
Son ilişkiniz size ne öğretti? Beatrice Kafamıza Göre 5 23 Kasım 2022 17:49




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net