Forum Logo




Modern Çağın Değişik İlişki Türleri ve Anlamları

Kadın ve Erkek İlişkilerine Dair Tüm konulara buralardan ulaşabilirsiniz.


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 13 Nisan 2024, 01:35   #1
Çevrimiçi
Modern Çağın Değişik İlişki Türleri ve Anlamları




Modern Çağın Değişik İlişki Türleri ve Anlamları
Www.TrendForum.Net

Zaten Yeterince Karmaşık Değilmiş Gibi! Modern Çağın Her Yerde Gördüğümüz Değişik İlişki Türleri ve Anlamları

Günümüzde her şey gibi ilişkiler de oldukça karmaşık. Bir sürü yeni ilişki türü ortaya çıktı. Tüm bunların ismini neden bilmemiz gereksin diye düşünebilirsiniz fakat aslında birçoğu psikolojik birer problem ve yaşantınız sırasında farketmediğiniz birçok ayrıntıyı size net bir şekilde gösterebilirler.

1. Ghosting
Hayaletten gelen bu tanım en iyi bilinen ve en sık karşılaşılan modern ilişki çeşidi. Flörtleştiğiniz kişi bir anda, sebepsiz yere tüm iletişimi çat diye kesiyor ve sizin ulaşma çabalarınıza karşılık vermiyorsa buna 'ghosting' deniyor.

2. Haunting
Bir hayaletin aniden ortaya çıkıp sizi korkutması gibi size 'ghosting' yapan kişinin bir süre sonra ortaya çıkıp hikayenizi izlemesi, fotoğrafınızı beğenmesi gibi aktivitelere 'haunting' deniyor.

3. Orbiting
Kişinin sizinle iletişim kurmaması, 'ghosting' uygulaması ama hayatınızdan tamamen çıkmaması anlamına gelen bu ilişki türü yörünge kelimesinden geliyor. 'Haunting'den farklı olarak kişi mesajlarınız görmüyor, sizinle konuşmuyor ama sürekli olarak hikayelerinizi izliyor ve fotoğraflarınızı beğeniyorsa 'orbiting' yapıyor demektir.


4. Breadcrumbing
Bread crumb', yani ekmek kırıntısından gelen bu ilişki çeşidinde kişi küçük güzel sözler, küçük jestler ile yavaş yavaş kendine bağlar ama bunu hep azar azar yaparak daha fazlasını istemenize ve onun peşinden gitmenize sebep olur.

5. Zombieing
Hayaletler geri dönünce zombi olurlar. Sizinle iletişimi kesen biri aylar sonra hiçbir şey olmamış gibi gelip 'ee, nasıl gidiyor?' diyorsa ve sizinle yeniden konuşuyorsa buna 'zombieing' deniyor.


6. Benching
Belki kişi sizinle düzenli iletişim kurmuyor ama bağını da koparmıyor. Ne arkadaşsınız, ne flört ediyorsunuz; sadece arada yazıyor, fotoğraflarınızı beğeniyor ve sizi etrafında tutuyor. Bu duruma 'benching' deniyor, kişi gelecek için sizi yedeklemiş oluyor.


7. Phubbing ya da Side-barring
İkisi de benzer anlamlara geliyor. Size aslında gayet normal davranan birinin görüşme sırasında sürekli telefonuyla oynayarak sizi dikkate almaması olarak tanımlanabilir.


8. Deep-liking
'Stalking'in bir adım ötesi. Birini stalk'larken farkında olarak veya olmayarak geçmişine gidiyor, annesini-babasını-kardeşini-iş arkadaşını bile inceliyorsanız buna derinlemesine beğeni anlamındaki 'deep-liking' deniyor. Yanlışlıkla bir şeyi beğenince anında geri de alsanız kendinizi ele vermiş oluyorsunuz.

9. Cloaking
Sadece tek bir buluşmanın gerçekleştiği ve karşı tarafın buluşma sonrası sizi önceden görüştüğünüz her yerden engellemesine deniyor. Çok kaba, ancak özellikle arkadaşlık ve buluşma uygulamalarında çok sık karşılaşılan bir davranış türü.


10. Peacocking
Kişinin aslında olmadığı biri gibi davranma, normaldekinden farklı giyinerek buluşmaya gelme veya gösteriş için aşırı para harcama durumu olarak tanımlanıyor. Günümüzde bunu yapmayan var mı?

11. Dogfishing
Yeni isimlendirilmiş olsa da uzun süredir bildiğimiz bir şeyin isim bulmuş hali. Özellikle erkeklerin kadınlar tarafından sevimli bulunmak için tanıdıklarının evcil hayvanlarıyla poz verip tanışma sitelerinde bu fotoğrafları kullanmasına deniyor.

12. Catfishing
Bizde sazan avı tanımını karşılayabilecek bu durumda kişi karşısındaki kişiyi sosyal medyada kendini farklı biri olarak tanıtarak yapıyor. Başkasının fotoğrafını kullanmak, hayatıyla ilgili yalan söylemek veya fotoğraflarını tanınmayacak kadar düzenlemek 'catfishing'e dahil.

13. Fluffing
Hiç biriyle birlikteyken onu yeni ilişkisine hazırladığınızı hissettiniz mi? Biri sizinle birlikteyken ciddi olmaya, yeni kararlar almaya yanaşmıyor ancak sizden sonraki sevgilisiyle bunların hepsini yapıyorsa siz onun 'fluffer'ı oldunuz demektir.


14. Recycling
Günümüz tuhaf ilişkilerinden sıkılıp eski sevgililere dönme çabasına da geri dönüşüme ithafen 'recycling' adı verilmiş.

15. Sliding
Sliding into DM' tabirinden ortaya çıkan bu tabiri biz 'burası kasıyor, MSN/WhatsApp var mı?' kalıbından biliyoruz. Sosyal medyada en ufak bir etkileşiminizin olduğu kişinin hemen DM kutunuza gelmesine deniyor.


[Sadece kayıtlı ve aktif kullanıcılar bağlantıları görebilir. ]
__________________
..




İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.



sağ tarafımda davam sol tarafımda rap var...

Gecem itilaf devletleri
Sanki ben, İstiklal Marşı'yım



 
Alıntı ile Yanıt

Alt 13 Nisan 2024, 01:44   #2
Çevrimdışı
Yanıt: Modern Çağın Değişik İlişki Türleri ve Anlamları




Fuck-offing…

Hem İngilizce, hem iş görür.
Güle güle kullanın.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
anlamları, Çağın, değişik, modern, türleri, İlişki


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
El ele tutuşma türleri ve anlamları Zeytin Kadın & Erkek İlişkileri 1 22 Kasım 2023 18:25
Çağın mesleği dediğiniz bir dal var mı? Beatrice Trend Sorular 3 26 Ağustos 2023 22:57
Modern çağın mutsuzluk nedenleri DeepSilence Trend Sorular 6 10 Haziran 2023 22:20
saklanılan değişik şeyler Beatrice Trend Sözlük 2 05 Ocak 2023 20:53
Değişik Bir Anlatım Er Şaban Feeds 0 10 Aralık 2022 17:51




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net