Forum Logo




Aldatan Kişilerin 6 Kişilik Özelliği

Kadın ve Erkek İlişkilerine Dair Tüm konulara buralardan ulaşabilirsiniz.


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 17 Temmuz 2022, 09:06   #1
Çevrimiçi
Aldatan Kişilerin 6 Kişilik Özelliği




Aldatan Kişilerin 6 Kişilik Özelliği
Www.TrendForum.Net

Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) 2021 verilerine göre en çok görülen ikinci boşanma nedeni aldatmadır. Aldatma nedeni her defasında değişse de sonuç her zaman aynı: bozulan bir ilişki, güvensizlik, hayal kırıklıkları, travmalar. Psikoloji bilimi ise aldatmanın bazı kişilik özellikleri ile ilgili olabileceğini düşünüyor.

Bugünlerde dizilerde ve filmlerde sıklıkla birbirlerini aldatan eşler görmeye başladık. Araştırma sonuçlarına göre dizilerde bu olgunun sıkça işlenmesi dizilerin gerçek yaşamın bir taklidi olduğunu düşünen kişileri aldatmanın gerçek hayatta da sıkça yaşandığı sonucuna ulaştırmış.
Nevada Üniversitesinde aile ve çift terapileri üzerine çalışan Profesör Gerald R. Weeks (2008) tarafından “partnerin onayı olmadan, birincil ilişki dışında biri ile duygusal ve cinsel bir yakınlık paylaşmak” olarak tanımlanan aldatma, cinsel düzeyde olabileceği gibi duygusal düzeyde de kalabilir. Bu iki türün yanında çoğu kişi tarafından aldatma dahi sayılmayan yeni bir aldatma türü ortaya çıktı: Sanal Aldatma. Hali hazırda ilişkisi olan kişilerin sanal ortamda tanıştıkları kişilerle gerçek partnerlerinden daha çok zaman geçirmeleri ile başlayıp daha sonrasında ise bu kişilerle sanal aşk yaşamalarını ifade eden bir kavramdır.
Aldatan kişiler neden aldatır?


Hiçbir normal ilişki aldatma amacıyla başlamasa da bazıları aldatmayla son bulabiliyor. Uzmanlar aldatan kişilerin hayatlarındaki boşlukları doldurmaya çalıştıklarını dile getiriyor. Nedeni ne olursa olsun hiçbir aldatmanın haklı bir yanı yoktur ve aldatma ilişkilere zarar verir; eşlerde güvensizlik ve hayal kırıklıkları ortaya çıkarır.
Bilim insanları toplumda sıkça görülen ve topluma ciddi zararları olan bu olayı araştırdıklarında aldatan kişilerin benzer kişilik özellikleri sergilediğini gördüler.
Psikoloji araştırmalarına göre aldatan eşlerin kişilik özellikleri:

Öz denetim sahibi olmamak


Yapılan araştırmaların sonuçlarına göre öz denetimi eksik olan kişiler, yani iradeleri zayıf olan kişiler daha çok aldatır. Duygularını, düşüncelerini kontrol edememek bir aldatma sebebi.
Duygusal olarak kararsız olmak


Ne istediğini bilmeyen kararsız kişiler hayatın her alanında sorun yaşarlar. Ama söz konusu bir romantik ilişki olduğu zaman karşı tarafa verdikleri zarar daha çok olur. Duyguları çabuk değişir, ilişkiden doyum alamamaya başlarlar. Bu da partneri aldatmayla sonuçlanabilir.
Tatmin duygusu düşük olmak


Mükemmelliyetçilik, hiç bir şeyden memnun olamama bir patronda olabileceği gibi bir eşte de olabilir. Bu tür kişiler partnerlerinde yetersizlik duygusuna yol açarlar. Aldatılan kişi 'ben ne yaparsam yapayım onu mutlu edemiyorum' çaresizliğini yaşar.
Sorumluluk hissinin düşük olması


Bir ilişkinin sorumluluğunu alamayacak bireyler ilişkiye başladıklarında o ilişkiye sadık kalmada da zorluk yaşarlar. İlişki için gereken fedakarlığı yapamazlar ve bu, bazen aldatmayı sorumluluklardan kaçış olarak görmelerine yol açar.
Narsisizmin bulunması


Narsist bireyler en iyisi olduklarını düşündükleri için diğer bireylerin eksik yönlerine odaklanıp onları eleştirirler. İlişkilerde partnerin eksik olduğu yönleri farkedince 'ben bunu haketmiyorum, daha iyi bir ilişkim neden olmasın' düşünceleri oluşur. Bu durum da daha mükemmel olduğunu düşündükleri yeni bir ilişki arayışı içine girmelerine yol açabilir. Erkeklerde genelde ego tatmini olarak kendisini gösterir.
Nevrotik kişilik özelliği


Bu kişilik özelliği erkeklerde aldatma ile ilişki olmasa da kadınlarda aldatma eğilimini artırıyor gibi duruyor. Bu kişilik özelliğinin suçluyu dışarda arama, alıngan olma, sürekli bir ilgi ihtiyacı gibi özellikleri bulunur.
Aldatan kişi ikinci şansı hakeder mi?

Bu aldatılan kişinin kendisinin vermesi gereken bir karar olmakla beraber böyle bir düşüncenin oluşması durumunda ruh sağlığı uzmanlarından aile ve çift terapisi alınabilir. Fakat alınan terapiler sonucunda bile aldatılan kişinin içini kemiren kurtlar bitmez. En mahrem sırların paylaşıldığı kişi olan partnere karşı tekrar güvenin oluşması oldukça çok zordur.
Aldatan kişi açısından da güveni tekrar kazanmak oldukça sancılı bir süreçtir. Sürekli kendisini aklamaya çalışması, partnerin negatif yargılayıcı düşünceleriyle başetmesi bazen ilişkiden tamamen vazgeçmesine de neden olur.
 
Alıntı ile Yanıt

Alt 28 Temmuz 2022, 23:49   #2
Çevrimdışı
Platin Üye
Yanıt: Aldatan Kişilerin 6 Kişilik Özelliği




Mevzu Derin
 
Alıntı ile Yanıt

Alt 29 Temmuz 2022, 15:17   #3
Çevrimiçi
Yanıt: Aldatan Kişilerin 6 Kişilik Özelliği




Bim'e a101 poşetiyle bile gidemiyorum ben hakikaten nasıl yapıyorsunuz bunu
__________________
"Bakın benim parolam sevgidir. Ama ben şiddeti de yerine göre bir enstrüman olarak kullanırım."
 
Alıntı ile Yanıt

Alt 29 Temmuz 2022, 15:23   #4
Çevrimdışı
Trend Üye
Yanıt: Aldatan Kişilerin 6 Kişilik Özelliği




 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
aldatan, kişilerin, kişilik, özelliği


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Aldatan affedilir mi? Beatrice Trend Anketler 14 06 Şubat 2024 22:07
Size göre 15 , 16,17 yaşındaki kişilerin yaşadıkları nelerdir ? KoJiRo Kafamıza Göre 5 09 Haziran 2023 23:26
Çoklu kişilik bozukluğu Beatrice Trend Sözlük 14 02 Mayıs 2023 11:21
İşte en çok aldatan burç .. smile Astroloji ve Burçlar Dünyası 23 18 Temmuz 2022 18:55
Çantaya Göre Kişilik Belirle Beatrice Giyim-Çanta-Ayakkabı 1 31 Mayıs 2022 17:30




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net